Najdi forum

kako?

Prosim vas za recept višnjevega likerja. Naj vam povem, da sem v kozarce dala plast višenj, plast sladkorja pa zadevo ponavljala do vrha kozarca. Zalila nisem z ničemer. Pustila sem na soncu, sladkor se je stopil, v kozarcu je sedaj sok. Prosim vas, da mi poveste kaj moram sedaj narediti, da bo nastal dober višnjev liker. Lep pozdrav

par vrstic nižje je post Višnjev liker:

z iskalnikom pa še veliko več idej, recimo tale zbirka:

višnjevega recimo narediš po istem principu kot npr. borovničevega…

Sladko je verjetno dovolj. Zaliti moraš z žganjem, to je gotovo. Žal me ne vprašat, koliko žganja. Malo preračunaj glede na tvojo količino višenj in soka.
Poglej zgornje linke od Fejst hude, iskalec bo še kaj dodal, lahko tudi poste Mimike na Kulinariki.

Drugače je pa tako – saj ne moreš zares zgrešiti. Nekaj dodaj in probaj, pa boš že videla, brez skrbi. Meni včasih pomaga, če si zamislim, kaj je tisto najhuje, kar se lahko zgodi – v tvojem primeru je lahko premočan liker, tako da se bodo kakšne dame pačile ali bo komu preveč stopil v glavo, lahko pa je preveč razredčen in ga boste popili v deci kozarcih mimogrede. Eno ali drugo pa ni nič zares hudega, mar ne? Več je vredno, da si se letos potrudila in nekaj naredila, zapiši si količine, da boš vedela za drugo leto. Kadar koli sem se zanašala, da si bom že zapomnila, sem padla skozi, hehe.

LP in dober liker, Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close