Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kako zvišati ceno stanovanja?

Kako zvišati ceno stanovanja?

V bližnji prihodnosti bomo zamenjali stanovanje za večje (ker se je povečalo št. članov).
Ker bi ga rada prodala po čim boljši ceni me zanima, kakšni so triki, da iztržiš čim višjo ceno.
Vem, da so imeli enkrat pri Financih tudi seminar na to temo.

A mislite, da se izplača zamenjati okna? Dobiš zaradi tega kaj dosti več za stanovanje? Oz povrnjene stroške in še nekaj zraven?
Pa verjetno prebelit (otroške packe).

Sicer smo ga ob vselitvi prenovili (elektrika, vodovod, izolacija sten)

In ne me narobe razumet. Želim predvsem, da mi ne hodijo gledat stanovanja in iskat, kaj je vse narobe s stanovanjem, ter zbijat cene.

Hvala za nasvete

1. prebeli fleke od vlage
2.prosi sosede, naj se spokajo od doma, ko bo kdo prišel na ogled. Tako ne bo izvedel, kako tanke stene so.
3. za tisti dan polovi in pozapri sosedova mačke, pse…
4. podkupi sosedove mulce, da tisti dan ne bodo vpili kot jesiharji in pri fuzbalu za gol uporabljali parkiranih avtov
5. zunaj prižgi močno luč in kupcu povej, da je stanovanje svetlo in da je veliko sonca
6. spucaj golobje kakce na okenski polici
7. v neposredno bližino postavi tablo z napisom: trgovski center -odprto nonstop
8. na spraskan poden daj tepih
9. pred razpokane stene omaro
10. sosedu, ki vadi igranje na bobne, plačaj vikend paket v toplicah

Mal se hecam. upam, da dobiš kakšen resnejši odgovor 🙂

ha, ha

K sreči nič od tega nimamo, še trgovskega centra ne.
Razen sonca.

http://www.domagent.si/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=49

http://www.domart.si/Priprava-vasega-doma-za-prodajo/

Žal ti ne znam pomagat s konkretnim nasvetom, samo eno pripombo moram napisat. Ker se tudi mi pripravljamo na nakup večjega stanovanja, večkrat prečekiram ponudbo nepremičnin na netu. In se čudim fotografijam. Ljudje objavljajo slike totalno našarjenih stanovanj, ponekod vidiš še kakšne gate viset čez stol ipd. Ne vem, a sem čudna ali kaj, ampak jaz bi stanovanje pred fotkanjem zglancala in pospravila. Se mi zdi, da je to osnova.

Če imaš na strani kaj denarja. Bi bilo morda pametno, da kupiš savno za 1.000 € in jo daš v stanovanje, če je seveda dovolj prostora.
Če stanovanje z savno stane 120.000 €. Brez savne pa 115.000 € se jih bi morda več odločilo za stanovanje, ki ima savno. In si v nekaj urah zaslužila 4.000 €. Stanovanje dobro očisti in ga odišavi. Dodaj kakšne lepe slike z masivnim okvirjem ali pa si jih sposodi od kolegov. V Steno v grdiš SEF za 100 € in ga prekriješ s sliko in jim potem na pokažeš. Če imaš dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico ločeno z vrati je morda dobro, da podrete steno, da je vse kot en prostor ali pa jim to idejo poveš, da si lahko to naredijo. Prebarvaj stanovanje v bolj barvitih dekorativnih barvah. Za ogled se s potencialnim kupcem dogovori ob času, ko v stanovanje najbolj sije sonce. Na Bolho in na nepremičine 21 saj čim več lepih fotografij. Lahko stanovanje tudi posnameš s kamero in daš na youtube in potem link na bolho.
Če bodo v prihodnosti kakšni projekti (trgovski center, bencinska črpalka ..) narejeni v tistem kraju jim povej.

Joj, ti si pa čisto zgrešila!

Če bi dobro prebrala, bi ugotovila, da nimamo dovolj prostora, zato se selimo. Torej nimamo savne kam postaviti.
Pa če bi si prebrala tisti dve inter. strani, bi lahko vedela, naj bodo stene čim manj šarene, torej tudi brez tvojih masivnih slik,…

TI imaš slabe ideje, žal.

potem se pa znajdi sama frajerka. Človek ti da par idej ti pa tako mačehovsko? pa kaj misliš,da smo pri notarju,da moramo paziti na vsako besedo preden kaj napišemo? jao

mislim, res, no, pa kakšen nivo imate eni? Ljudje se tu potrudijo in ti dajejo neke ideje, tvoja hvaležnost je pa: oh, kako so slabe!

Pa dobro, pa a eni SPLOH kdaj odrastete ali ste kot mali požrešni otroci, ki samo zahtevajo??? Pa še otrok zna instiktivno pokazati hvaležnost, vsaj nasmehne se ti!

To je brezplačen forum, veš, ljudje pomagajo iz DOBRE VOLJE, in četudi svetujejo kaj, kar morda ne paše čisto v tvoj kontekst, se lahko vseeno zahvališ in pa pač poveš, da v tvojem okviru to ne bi šlo čisto čez! So načini in so načini, za idejo in trud se pa V VSAKEM PRIMERU pokaže hvaležnost! Si kdaj slišala za to?

Eni se morate RESNIČNO naučiti OSNOVE ČLOVEŠKEGA KOMUNICIRANJA, ker je GROZLJIVKA, na kakem nivoju ste! In taki imate otroke in jih vzgajate – v kaj? V male požrešne pošasti, kakršni ste sami?

Džizus, res, me pa taka osnovna človeška nehvaležnost razpali do konca!!!

Res nisem bil pozoren, da imaš premajhno stanovanje. Moj kolega je naredil to, da je dodal savno, ki zasede malo več kot 1,5 m2 in je prišlo na ogled zaradi tega več strank, kot prej, ko savne ni bilo. Bil je bolj samozavestnejši in ni popuščal cene, saj je bilo videti, da ima veliko povpraševanje. Pred tem pa je prišlo si ogledat veliko manj ljudi in je že od začetka razmišljal, da bi ceno spustil od 5.000 do 10.000 €. Res pa je, da je bilo njegovo stanovanje veliko cca. 80 m2. Ali nismo takrat bolj samozavestni, ko vidimo, da jih veliko pokliče ali celo pride na ogled.
Ni nujno, da bi zvišal ceno zaradi savne, ampak vsaj popuščal pri ceni ne bo saj je veliko samozavestnejši, ker je tudi sam navdušen nad savno.
Če ljudje v oglasu opazijo, da ima stanovanje savno in da nima nič višje cene pridejo zagotovo prej pogledati. Res pa je da potem ljudje zbijajo celo do 15%. Kar bi z savno vam zbili morda samo 5%. Kar pa je lahko razlika kar za 10.000 €. Ta nasvet pa seveda bolj velja za večja stanovanja.
Slike pa sem omenil zato, ker imam sam doma zelo lepe in velike slike, ki so zelo polepšale moje stanovanje in tudi drugim je zelo všeč. Res pa je da je slika zelo velika saj je dolga 2 metra in široka 1,2 metra. Glede sefa pa tako. Jaz sem pred nekaj leti kupoval stanovanje in je eno stanovanje imelo vgrajen sef in sem si to stanovanje veliko bolj zapomnil kot druga, ki so bila običajna stanovanja. In je to stanovanje prišlo v ožji izbor, pa čeprav ta sef morda stane samo 100 €, ampak me je pritegnilo, ker je seveda drugače od drugih. Res je da kasneje nisem kupil, ker je bila slabša lokacija ampak me je skoraj zavedlo.
V stanovanje je morda dobro kaj dodati, kar konkurenca nima.
Naj bolj pomembno pa je to da ste prijazni do stranke in hkrati samozavesten, ker ravno zaradi tega lahko za stanovanje dobite tudi do nekaj tisoč evrov več.

Bi samo pripomnila, da stanovanja ali hiše ne kupujemo zato, ker bi bil prodajalec prijazen in samozavesten ali ker bi bilo drugačno od drugih, ampak zato, ker nam ustreza natančno po vrstnem redu 1. lokacija in okolica (tega se ne da spremeniti) 2. velikost in razporeditev prostorov (to se včasih da spremeniti, včasih pa ne) 3. cena (o kateri se praviloma da pogajati). Vse ostalo je šminka in tisti, ki na to nasede, si je sam kriv.

Samo v vednost kupec lahko potem še v roku 6 mesecev uveljavlja kakšno skrito napako. Kanalizacija, cevi, elektrika, kakrkoli, kar ga niste pisno obvestili, da je v stanovanju narobe.. Zato pamet v roke in prodaj raje tako kot se zagre in ne da te potem nekdo kovne in ti dela stroške z odvetniki.. in SANACIJAMI.. Stanovanje se da kar lepo prodati tudi brez natega kupca. Samo vztrajni morate biti pa bo..

sori svekot, so se mi zdeli svoji nasveti zajebancija.

Verjetno se res nisem prav izrazila – zvišat ceno. Dejansko sem imela v mislih tako kot nekateri pišete – da mi cene preveč ne zbijejo.

Je pa stanovanje čisto OK, renovirano, elektrika, voda,… kot sem že napisala In nikakor ne želim nikogar nategovat. Ker jaz bi tudi znorela in prodajalcu dala vetra za kake napake, ki bi mi jih zamolčal ali bi mi naložil neke laži.

Hvala vsem za nasvete. Vsak mi je dal kak pameten nasvet.

Pozdravljeni!
Pred letom in pol smo prodajali manjše stanovanje in kupovali večje. Po mojih izkušnjah je potrebno pri ogledih pospraviti stanovanje, ampak res pospraviti, naj ne bo natlačeno po vseh policah in na stolih obleke, skratka ne sme biti natlačeno. Stajalo za perilo naj ne bo na ogled, prav tako nezlikana oblačila. Lepo je tudi, da je kakšna vaza z rožico (lahko je tudi samo en cvet), pa prej je potrebno tudi prezračiti. Mislim, da je pomembo tudi, kako v stanovanju diši. če prižgeš eno dišečo svečko, bo prav v redu. Ni pa potrebno pretiravat. Skratka, naj bo pospravljeno, dodatki za dom naj bodo postavljeno z okusom, bolj je minimalistično, kot vse okrancljano.

Ko potem vse to narediš, poslikaš stanovanje z vseh kotov. Na ta dan naj bo lepo vreme.

V glavnem, najbolj pomembno je, da potencialni kupci začutijo, da bi to lahko bil njihov dom.

Se pa razume, da naj bo stanovanje pobeljeno, naj ne manjkajo kakšne letvice, stikala in podobno.

Dan po objavi na internetni strani sem imela za en dan najavljenih 15 ogledov in tri zelo resne kupce. In še to – cene nisem spuščala niti za evro. In smo dobili precej več denarja, kot smo načrtovali in tako tudi lažje kupili večje stanovanje.

Sem pa res zgrožena, ko gledam slike na straneh internetnih posrednikov: vidiš razne likalne deske, stajala za perilo, likalnike, cunje zložene na posteljah, razmetane postelje in podobne. Mene to odvrne od tega, da bi sploh pogledala.

kaj majo pa zdaj posredniki s tem, da imajo prodajalci nastlano in nasrano? a se naj ne bi prodajalec sam pobrigal, da ima pospravljeno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close