Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako živite v tem svetu?

Kako živite v tem svetu?

Kako živite v tem svetu, kako se znajdete v okoliščinah vse večje arogance, nadutosti, brezbrižnosti, eden čez drugega, brez upoštevanja pravil, za katera smo se kot družba dogovorili?

Življenje je iz tega vidika postalo zahtevno in še bolj zahtevno bo, ker gre samo na slabše.

cist ok…zivim brez socialnih stikov in je vse eire

Živim svoje življenje in zase. Ne ukvarjam se z drugimi, če mi niso všeč. Skrbim, da je meni in mojim dobro, drugi pa naj isto poskrbijo zase.
Ti pa? Rabiš pomoč? Ne znaš sama?

Gre. Pač izbiram s kom se družim in s kom komuniciram.

Pa poročil ne poslušam, ker sem potem slabe volje.  Nič ne zamudiš. Če je res kaj važnega boš že izvedel.

Kako se vam uspe neukvarjati z drugimi, kljub temu, da (lahko) s svojimi dejanji posegajo v vaš življenjski prostor, motijo vaše navade (ki ne motijo njihovega življenja – torej niste vi tisti, ki bi nepovabljeni vstopali v življenjski prostor drugega)?

pravijo da je drugih 100 let lepših.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno55555, 08.08.2025 ob 11:26

Kako se vam uspe neukvarjati z drugimi, kljub temu, da (lahko) s svojimi dejanji posegajo v vaš življenjski prostor, motijo vaše navade (ki ne motijo njihovega življenja – torej niste vi tisti, ki bi nepovabljeni vstopali v življenjski prostor drugega)?

Odvisno, kaj razumeš pod ukvarjanjem z drugimi in katero poseganje v zasebnost imaš v mislih.

Z življenjem drugih se ukvarjam, če me prosijo za pomoč, sicer pa imam dovolj dela zase. Enako obratno ne želim, da se drugi ukvarjajo z mano, če jih za to ne prosim.

Moteče poseganje v moj zasebni prostor ustavim s pogovorom. Recimo nabijanje preglasne glasbe in podobno, če misliš na fizično motenje.  Nesimpatičnih in motečih ljudi ne spuščam blizu. Postavim meje in zahtevam, da se upoštevajo.

Sistemske gnjavaže so izven moje domene (vojne, davki, ipd), zato preštudiram, kako znotraj njih najbolje preživeti na meni ugoden način in skladno s tem ukrepam. Idealno ni nikoli, lahko pa zase vedno kaj izboljšaš. Česar ne morem spremeniti, pač sprejmem in se prilagodim, ali pa se umaknem drugam.

Kljub smrti moža se trudim v vsakem dnevu najti kaj lepega: danes to, da sem prej zaključila z delom, naslednji teden to, da sem tri dni frej, ker je v petek praznik. Ne ukvarjam se z budalami, za tiste, ki pa rinejo in ne odnehajo, so pa odvetniki. Živim in se brigam zase in za bližnje, ni treba iz rok v usta in to mi je dovolj. Dovolj mi je to, da vem, da sem poštena in imam čisto vest.

Dovolj simpl. Ko smo iskali bajto smo močno gledali na to, da vsak 400 m naokoli ni nobenega soseda, ki bi nam gledal v pisker. Imamo še srečo, da so naši mejaši večinoma starejši ljudje, s katerimi se ne kregamo glede vej preko meje ali mačka na našem vrtu –  se pa zavedamo, da ko pridejo dediči, se to lahko spremeni.

V podjetju smo tudi precej gledali na kompatibilnost, zaenkrat so vsi sodelavci korektni in več ni treba.

Tretje sem pa že napisala –  družbo sami izbiramo in to glede na manire, kulturo, kompatibilnost z nami.

V bistvu sploh ne vidim, kdo bi lahko “posegal” v naš prostor in kako?

daisycutter, 08.08.2025 ob 11:16

Gre. Pač izbiram s kom se družim in s kom komuniciram.

Pa poročil ne poslušam, ker sem potem slabe volje.  Nič ne zamudiš. Če je res kaj važnega boš že izvedel.

Isto. Imam svoje ljudi. Z ostalimi pač stika minimalno kolikor je nujno. Poročil ipd. ne gledam. S stvarmi na katere ne morem vplivat se ne obremenjujem. Predvsem se pa ne obremenjujem z kaj bo če bo…..živim sedaj. Jasno planiram prihodnost, ampak ne namišljam si kakšni problemi vse lahko bodo. Se bom z njimi ukvarjala takrat ko bodo če bodo. Ljudje si dobesedno grenijo življenje s stvarmi ki se mogoče (zelo verjetno ne) bodo zgodile že desetletje prej, s stvarmi na katere nimajo vpliva….bedarija. Svoje življenje si porihtaj tako da bo tebi ok. Vse ostalo tam zunaj je samo šum.

Pač ja prav vsak dan sami imamo možnost izbire in zato izbiramo s kom se družimo, s kom komuniciramo… Če se le da 😉

Anonimno55555, 08.08.2025 ob 11:06

Kako živite v tem svetu, kako se znajdete v okoliščinah vse večje arogance, nadutosti, brezbrižnosti, eden čez drugega, brez upoštevanja pravil, za katera smo se kot družba dogovorili?

Življenje je iz tega vidika postalo zahtevno in še bolj zahtevno bo, ker gre samo na slabše.

Kdo se je kaj dogovoril? SI ZMEŠANO.

Ljudje podobnih (ponavadi slabih) lastnosti se radi družijo, se dobro razumejo. Gliha vkup štriha.

Gliha vkup štriha… izraža, da ima kdo podobne lastnosti, zlasti negativne, kot kdo, s komer se rad, pogosto druži!

Anonimno 10453, 08.08.2025 ob 11:59

Ljudje podobnih (ponavadi slabih) lastnosti se radi družijo, se dobro razumejo. Gliha vkup štriha.

Policisti so “dober” primer.

Pa saj poznate slovenski pregovor: človek obrača, Bog obrne.

Pustite Bogu, da obrača, Slovenci se sploh ne zavedajo dobro, kako grozljiva je ideološka obsedenost, ki nam je vsiljena.

Da ne bi ljudje spoznali, kaj je res in kaj laž in kdo so profesionalni lažnivci v slovenskih medijih?! Odgovorite si sami!

Ko gre za kritiko ideološko zaslepljene slovenske levice, ni nobena beseda odveč in preveč. Zakaj ne? 😉

Hvala za vaša mnenja…

V mislih imam npr takšne situacije, ko je z nekim hišnim redom (ni nujno, da ravno v bloku) veljajo določena pravila, ki naj bi se jih zaradi dobrega sobivanja spoštovalo, a se najdejo ljudje, ki jih ne, tisti pa, ki so hišni red postavili, na pritožbe ne reagirajo.

Vem, lahko se umaknem drugam, a bo drugje lahko podobno. Kaj torej ostane? Da aktivnost, v okviru katere moram spoštovati hišni red (tudi zaradi lastnega dobrega počutja), opustim?

Nobenega pozitivnega sporočila, nobenega veselja, vse črno … Komunistične nostalgike, titoiste, jugo nostalgike, srbofile PA PREZIRAMO DO DNA DUŠE!

Anonimno55555, 08.08.2025 ob 12:28

Hvala za vaša mnenja…

V mislih imam npr takšne situacije, ko je z nekim hišnim redom (ni nujno, da ravno v bloku) veljajo določena pravila, ki naj bi se jih zaradi dobrega sobivanja spoštovalo, a se najdejo ljudje, ki jih ne, tisti pa, ki so hišni red postavili, na pritožbe ne reagirajo.

Vem, lahko se umaknem drugam, a bo drugje lahko podobno. Kaj torej ostane? Da aktivnost, v okviru katere moram spoštovati hišni red (tudi zaradi lastnega dobrega počutja), opustim?

Ti moraš pri sebi razčistiti kdo si. Si nekdo ki krši pravila? Nisi? Torej zakaj bi jih začela kršiti? Ker jih drugi? Torej ti drugi določajo kdo si? Se ti ne zdi žalostno to? Da ne odločaš ti o sebi, ampak se odločaš o tem kdo si na podlagi drugih?

Če nekdo krši pravila ga prijaviš upravniku. Če on ne reagira je to na njemu. Ne na tebi. Prijaviš še enkrat in zahtevaš odgovor. Ja ne moreš se vedno umakniti. Ampak če še ti začneš kršiti pravila….kaj bo potem boljše zate? Mislim jih tisti ki jih je že prej in te je motilo ne bo več? Se bo on spremenil? Kaj rešiš s tem da spremeniš svoja načela, zato ker ima nekdo drugačna od tebe?

Dojemi da ti lahko vplivaš samo nase. Ne na druge. Del odraščanja je to.

Tole je zdaj nerazumljivo. Kdo je postavil pravila? Eden ali večina? Kdo mora skrbeti, da se upoštevajo? Imate redarja? Hišnik?

Kdo jih ne upošteva? Ti ali nekdo drug?
Če nekdo drug, stopiš k njemu in ga opozoriš, da krši dogovor in moti druge.

Če ti -idi svoje aktivnosti izvajat drugam. Vsekakor se ne bo večina tebi prilagajala.

Anonimno55555

to je rezultat skrajne levice.  vidiš zakaj sovražim učiteljice. ker  so najbolj oprane c feminizem, najbolj zablojene nespsobnice.  luzerke.

MI NIMAMO UČITELJIC  – MI  IMAMO  POSREDOVALKE   LEVIČARASKE  INDOKTRINACIJE.

Pravila, ki jih je postavil upravitelj, kršijo drugi. Vendar pa upravitelj na pritožbe zaradi neupoštevanja pravil, ne reagira.

Anonimno 3469, 08.08.2025 ob 12:43

Anonimno55555

to je rezultat skrajne levice.  vidiš zakaj sovražim učiteljice. ker  so najbolj oprane c feminizem, najbolj zablojene nespsobnice.  luzerke.

MI NIMAMO UČITELJIC  – MI  IMAMO  POSREDOVALKE   LEVIČARASKE  INDOKTRINACIJE.

Najbolj vsiljivi štorasti grobi karakterji so desničarski šovinistični primitivci.

Ti pa si že dovolj najamral in sral po lastni materi. Zdaj pa zalapni in se proč spravi, psihopat zoprni.

MA DAJ NE ME JEBAT = LEVIČARSKI primitivci NIMAJO SPLAVA SPLOH ZA UMOR ČLOVEKA 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close