Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako živeti z nekom,ki te nonstop daje v nič?

Kako živeti z nekom,ki te nonstop daje v nič?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9783, 19.01.2022 ob 11:57

Po prebranem si brezposelna fizično šibka, imaš neko motnjo…. Želiš pa uveljaviti svoje, imeti spoštovanje? Bodi srečna, da te ne brcne čez prag, ženšče nesposobno, zjamrano.

Brezupna807, 19.01.2022 ob 11:37

mijav mijav, 19.01.2022 ob 11:07

Anonimno 2926, 19.01.2022 ob 10:50

mijav mijav, 19.01.2022 ob 07:45

Brezupna807, 18.01.2022 ob 22:47

Saj tašča drugače res ni slab clovek,zna in ve marsikaj,ampak samo do mene je pa zelo pikolovska, vedno nekaj najde,da me “pika”…pa drugače ji vedno vse pomagam,ko mi kaj naroči…pa nikoli nisem bila nesramna,ali pa nespoštljiva do nje…tako ona kot moj partner pa sta rala gor v okolju,kjer nista bila deležna neke empatije,toplih besed…partnerju pa bolj,kot želim dopovedati,da sem že nekaj časa depresivna(verjetno so del vloge odigrali tudi poporodni hormoni),reče samo,če pa vem,do kdaj bo še to trajalo..namesto,da bi mi bil bolj v oporo,vsaj da bi mi bolj prisluhnil,kako se počutim…

pa kako je slab človek, še zavedaš se ne, kakšne kače so take nedojebane babure! Prej ko si boš prišla glede tega gor, bolje zate. Dobri ljudje ne šimfajo in komandirajo drugih, ne dajejo zajedljivih in potuhnjenih pripomb, ne vmešajo se v vsak drek in spoštujejo meje drugih!Pa kaj potem, če si brez službe, saj imaš moža, ki te podpira.

Če praviš, da počasi lezeš v depro, to ni dobro zate in ti sama se boš morala spraviti k sebi. Obstajajo neke skupine za ženske po porodu, malo poklikaj, pa se kakšni pridruži vsaj na daljavo. Tudi na CSD mislim, da bi ti lahko nudili brezplačno psihološko pomoč. Začni brati kakšne knjige, da se spraviš iz depre ven in predvsem, da se postaviš zase v odnosu do taščure. Recimo Strupeni starši, čustveni vampirji…… je tega kar veliko. V glavnem ti sama začni delati zase, v tem trenutku ne računaj na moža, ki je očitno čisto v drugem filmu. Taščo si predstavljal kot eno tako malo prizadeto osebico in jo začni tako jemat. Naj kar vidi, da se malo delaš norca iz nje.

Saj to…kako naj pridobim svojo samozavest in samopodobo nazaj, če pa vedno, ko že imam končno dober občutek o sebi in, da mi nekaj uspeva, vedno me potem z nečim pobije spet dol… In najhuje je, da smo vsak dan v stikih, ker bomo v hiši skupaj živeli…tašča spodaj, mi zgoraj…smo ravno sredi gradnje…in se že od nosečnosti sprašujem, kako bo le to vse skupaj nekoč laufalo…partner me pa sploh ne razume, ko mu kaj razlagam ,kaj me moti…in sem večkrat že čisto obupana, se vdajam…

s skupno gradnjo pa si si tlakovala pot v pekel, res ne vem, kaj je vam norim ženskam, pri milijon primerih, ko to bivanje ne gre skupaj, ne ve morate v svoji požrešnosti spet na svoji koži sprobat, da to ne gre. Ti ni dovolj, da vzameš maminega sinka, moraš še skupaj rinit v gradnjo. zakaj pa si sedaj vsak dan v stikih z njo?

Sva bila ze par mesecev narazen preden sem zanosila,ko nisem zmogla vec ziveti v takem okolju,kjer namesto,da bi me kdo spodbudil oziroma bil zadovoljen z menoj(predvsem tasca,ceprav partner tudi),bi me vedno samo kritiziral (sem bolj pozabljive sorte,nisem dosti fizicno mocna za fizicna dela,najbrz imam to adhd motnjo pozornosti in zato vcas8h cesa ne opravim..),ampak me je skoraj na kolenih takrat prosil,da pridem nazaj..da mu je vseeno,kje zivi,samo da je z mano…mhm…itak,on bi hiso,pa pac z mamo ima sanso,ker je tako itak bolj ugodno za oba(si delita stroske pri gradnji sedaj)..ampak ni pa dojel takrat mojih besed,da se skupaj ne vidim v zivljenju z vsemi..edino,ce bi zivela kje sama z njim…sedaj smo v manjsem stanovanju zase,ampak v prihodnje pa bi bili spet skupaj…saj pravim,ima tasca momente,ko je prav fajn razumemo,ampak ce pa se ze na koga kdaj spravi,sem pa to jaz…imava cisto drugacne poglede na svet in to..in ker sem v zacetku bila prevec mila, sedaj kar naprej hodi po meni,jaz pa imam vedno manj poguma se zoperstavit…pa partner mi z izjavami,da zdaj,ko nimam sihta,itak se predobro skrbi za”mojo rit”..raje grem na cesto,kot da mi mece pod nos,da placuje najemnino pa telefon(ceravno da sem bila proti skupni vezavi,sem zelela pred leti imeti locen svoj racun)..pa tudi,ko sem imela kdaj sluzbo,se je do mene zadnja leta obnasal tako nadvladovalno…namesto,da bi me lepo vprasal,oziroma namignil,ce lahko kaj po hisi storim-cetudi da sem imela poleg gospodinjskih del se skrb za otroka ves dan ali pa se kaksne druge opravke(kar ga kdaj zmoti recimo,da kaj ni pospravljeno),ne,on kar rece,daj pospravi to,oziroma a se zdaj nisi to pa ono…ce ga pa jaz kdaj kaj prosim,pa vedno vljudno recem…meni so dobri odnosi sveti,in komunikacija z zavijanjem v celofan vedno deluje, sploh pri poslovnih stikih…prisla pa sem v okolje,kjer so dejansko trdosrcni ljudje,sama pa sem bila bolj senzorno in custveno obcutljiva ze v otrostvu..in tega se ne da ravno odpraviti. Sama sebi sem ze prav odvec,vedno se sprasujem,kaj je narobe z mano,da si ne zasluzim nekega normalnega odnosa,ko pa sem do vseh ljudi vedno iskreno prijazna.

Če bi bila tako nesposobna,mi ne bi uspelo kljub avtoimunski bolezni živčevja opraviti faksa…;) tako da sem že marsikaj pretrpela…pa ti ne moreš vedeti…sem oseba,ki zna biti svoje bitke,se ne predam…zato pa sem še vedno z istim partnerjem…saj je vendar on hotel mene nazaj,nisem jaz tista,ki moleduje za karkoli.

Brezupna807, 19.01.2022 ob 12:05

Če bi bila tako nesposobna,mi ne bi uspelo kljub avtoimunski bolezni živčevja opraviti faksa…;) tako da sem že marsikaj pretrpela…pa ti ne moreš vedeti…sem oseba,ki zna biti svoje bitke,se ne predam…zato pa sem še vedno z istim partnerjem…saj je vendar on hotel mene nazaj,nisem jaz tista,ki moleduje za karkoli.

Boga tašča, tvoj partner in bodoči otrok.

Brezupna807, 19.01.2022 ob 11:53

P.s.: pa kar naprej me tako tasca kot partner primerjata s kakimi njunimi starejsimi sorodnicami,ki so kot gospodinje perfektne,vedno vse spucano…saj mene tudi zelo moti,ce nimam posesanega stanovanja itd.,ampak vcasih imam toliko nekih misli v glavi,da enostavno pozabim kaj dokoncati,se posebej ob otroku pa ob vsakodnevnih odhodih na parcelo,kjer gradimo,niti nismo skoraj nic doma,pa me potem jezi,da ne utegnem vsega postoriti…zadnje dni pa me recimo spet bolj nacenjajo “samodestruktivne”misli in sem potem v fazi flight/freeze mode in samo toliko,da se prebijem skozi dan. Zaradi gradnje tudi vidim tasco skoraj vsak dan.

Ja, ljuba dusa, pa tebe je eno samo jamranje, kako si mila in dobra in boga in vsi so proti tebi…

Ce bi bila jaz na tvojem mestu, bi dvignila tazadnjo, se aktivirala na polno, premikala gore in se osamosvojila! Zanalasc!

Kot sem ti ze svetovala, peglaj punca, vsaj ene 2-3 urce na teden in se pogovarjaj sma s sabo! Odlicna samoterapija! Do poletja bos ze veliko boljse, naslesnje leto bos pa ze cisto druga oseba!

bij svoje bitke, 19.01.2022 ob 12:22

Ja, ljuba dusa, pa tebe je eno samo jamranje, kako si mila in dobra in boga in vsi so proti tebi…

Ce bi bila jaz na tvojem mestu, bi dvignila tazadnjo, se aktivirala na polno, premikala gore in se osamosvojila! Zanalasc!

Kot sem ti ze svetovala, peglaj punca, vsaj ene 2-3 urce na teden in se pogovarjaj sma s sabo! Odlicna samoterapija! Do poletja bos ze veliko boljse, naslesnje leto bos pa ze cisto druga oseba!

Hvala za nasvet…ideje o premikanju gora ze lep cas imam.Rabim samo pogum. Hvala.

Brezupna807, 19.01.2022 ob 12:30

Hvala za nasvet…ideje o premikanju gora ze lep cas imam.Rabim samo pogum. Hvala.

Zavihaj rokave in ne bodi tako lena in jamrasta. Ni čudno, da te tašča ne mara.

Anonimno 9783, 19.01.2022 ob 12:39

Zavihaj rokave in ne bodi tako lena in jamrasta. Ni čudno, da te tašča ne mara.

Lenobe pri nas ne poznamo…Zadnji dve leti sploh ne vem vec niti, kaj je to televizija. Ne pametuj.

Vso svojo energijo daj v to, da najdeš službo. Postani samostojna. Tako boš si vzela nazaj moč, ki ti je bila odvzeta.

Ne spravljajte se na avtorico, taka pač je, nis(m)o vsi polni samozavesti, prirojene ali pridobljene, kot piše nekdo zgoraj. Tašča naj svoja mnenja zadrži zase, v idealnem primeru pomaga in spodbuja. Tip naj se postavi na stran avtorice. Problem je tudi ta skupna hiša – zakuga, zakuga?

Avtorica, mogoče bi potrebovala kakšno strokovno pomoč? Kaj pa prijateljice, jih imaš? Srečno.

Hvala Druzbenoomrezen, da pises v mojem imenu, haha… bejz dol z mojega profila zdaj.

h. jobert, 19.01.2022 ob 12:44

Ne spravljajte se na avtorico, taka pač je, nis(m)o vsi polni samozavesti, prirojene ali pridobljene, kot piše nekdo zgoraj. Tašča naj svoja mnenja zadrži zase, v idealnem primeru pomaga in spodbuja. Tip naj se postavi na stran avtorice. Problem je tudi ta skupna hiša – zakuga, zakuga?

Avtorica, mogoče bi potrebovala kakšno strokovno pomoč? Kaj pa prijateljice, jih imaš? Srečno.

Sem se ze narocila pri svetovalki,ja,upam,da najdem odgovore na vse,kar me muci. Hvala vsem za spodbudne besede.

In take si umislite otroka. Kaj šele bo. Groza.

Nisi jedina. Taksna je žal Balkanska mentilateta ljudi.

. https://youtu.be/q2KNthJ6YOA

Brezupna807, 18.01.2022 ob 20:28

Najprej naj povem, da je vse, kar pišem, resnica, vsaj jaz doživljam napisano kot, da je res tako.

Že 5let sem v zvezi s partnerjem, katerega mama vedno najde nekaj, kar ji pri meni ne paše. Verjamem, da sem v začetku najine zveze bila preveč nežna in v rokavicah delala z vsemi, se nisem ekstra bunila in postavila zase, ker sem pač vedno želela upoštevati vrednote in načela partnerjeve družine, pa da bi se počutila sprejeto med njimi. Ampak, ker sem prišla iz čisto drugačnega “sveta”,imava še predvsem s taščo o marsičem različna razmišljanja, kar se vedno bolj kaže pri vsem. S partnerjem imava že tudi leto in pol starega otroka, pa še tu bi tašča kar naprej nekaj komentirala,kako bi mogla z njim (predvsem jaz) delati. Sedaj v zadnjih nekaj letih sem izgubila tudi svojo samozavest in zaupanje vase, da nekaj zmorem in da sem vredna več kot le neka hišna gospodinja. Od vseh ožjih družinskih članov je ravno tašča tista, ki me kar naprej daje v nič, ne ravno dobesedno, ampak tako se počutim ob njej. Pa ne znam dovolj ostro nastopiti, ko mi nekaj ni všeč, ko gre čez moje meje in mimo mojih želja, kako in kaj z najinim otrokom, partner pa reče samo, da ima dovolj skrbi z ostalimi stvarmi, da naj midve to sami rešiva med sabo. Je pa malo nerodno tudi, ker trenutno nisem zaposlena,in že preden sem rodila,še nisem imela redne službe, pa me zelo muči poleg vsega še to. Saj ne živimo pod taščino streho,da bi mi dejansko lahko postavljala pogoje ali me kakorkoli komandirala,pa vendar se počutim kot navadna zguba…In,kako mi potem še lahko reče, da naj bom bolj del družine,če pa mi skoraj vedno da kak negativen feedback, in se potem itak ne počutim domača…

ce bo lahko nekdo hodil po tebi, bo to tudi storil.

Strupenim ljudem, kot je tvoja tašča, se je najbolje izogibati. Tako, da kot je že nekdo pred mano napisal, ko pride k vama, pojdi nekam, najdi izgovor.

Škoda se ukvarjati s takimi ljudmi. Ko je situacija taka, da se ne moreš izogniti srečanju z njo, prosim, presliši vse negativno, kar ti reče in imej v mislih, da gre za neko slabotno/šibko osebo s hudimi problemi, ki jih ima največ sama s sabo. Ni ji treba nič odgovarjati nazaj, če že samo v enozložnicah (Da./Ne./Morda.) in deluj čisto mirno, nezainteresirano.

Srečno in ohrani mirno kri. Škoda tebe in tvojih energij za take šibke osebe.

Se bo treba jasno postaviti zase. In verjeti vase!

Sama sem imela s tasco obupen odnos, predvsem zato, ker nisem bila samozavestna. Pometala je z mano, me metala iz hise, bila odklonilna do vnukov,… Na splosno je tasca oseba, ki vse zna in ve najbolje, izobrazbe nima, razgledanosti tudi ne. Hudobna pac. Zivimo v isti hisi, v locenih etazah. Vse stroske nosimo mi. Ko je ona vse bolj rastla in jaz vse bolj padala, je bilo jasno, da bo treba nekaj narediti.

Njena hudobija je bila tako grda, da nismo vedeli, ce je res samo hudobna ali je morda celo dementna (ni dementna) , zato sva sla z mozem na posvet k njenemu zdravniku, ki mi je takrat odprl oci in sicer z besedami, da se moram postaviti zase in da ocitno ona ne more shajati z nami, zato ji naj predlagam, da se umakne in gre nekam, kjer se bo dobro pocutila, kajti mi vsi zmoremo ziveti z njo, ona pac z nami ne.

Ob njenem naslednjem napadu sem se enoatavno postavila pred vrata, jih odprla in ji zazelela srecno pot, pa naj si najde prostor pod soncem, kjer bo zmogla ziveti v miru in naj ne vlece mene v svoje temacne mreze.

Nato sem odkorakala z dvignjeno glavo, vrata pa pustila odprta. Seveda je ostala odprtih ust, vkopana kot kip in od takrat drzi jezik za zobmi.

Imela je se en preblisk vmes in sicer s pripombami na hrano (kuham jaz za njo), zalila, da je jota kislica in da ona ne more jest take kislice. Sem s esamo nasmehnila in rekla, da jo razumem, da moja zelja je, da je ona srecna in zadovoljna ter, predvsem, sita.

Ze to jo je ubilo, ker je bilo prijazno. Potem sem pa spekla pecenko, pa naredila priloge in omake, posebno solatko, postavila vse skupaj na kroznik pred njo, nam ostalim pa vsakemu en kroznik jote.

Tako zelo jo je bilo sram, da ni za opisati. Od takrat naprej je mir.

Ali jo naderi nazaj ali pa jo popolnoma ignoriraj in odidi brez besede.

To je pač tako, če si brez prebite pare, brez službe, pod tujo streho in od drugih odvisen. Ma še tako samozavesten človek izgubi samospoštovanje.

Če si pa na svojem, nalij si viski v kozarec, daj noge na mizo, prižgi si čik in tašči s kretnjo pokaži kje so vrata za izhod.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close