Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako zgostiti…

kako zgostiti…

… kislopekočo juho?

Jaz zgostim z gustinom, vendar ni tista prava, “sluzasta”. Mogoče katera ve, s čim jo v kitajski restavraciji naredijo tako lepo sluzasto?

lp
Belka

Hej!

Nisem strokovnjak, ampak v vseh takih receptih kit. hrane je rizeva moka ali rizev skrob; svoje naredi tudi glutimat. Sumim pa, da tisto pravo sluzavost dosezejo z raznimi meni nepoznanimi zelenjavnimi dodatki. Vem, da marsikdaj dodajo neke morske alge.

Sama dosezem v takih juhah ali omakah sluzavost z dodatkom dobre “bamije” ali okre (sveze ali posusene), ki je v Srbiji in Bosni zelo cenjena.
Begova corba je imenitna.

Lani smo o bamiji pisali in tudi dobila sem jo preko tukajsnjih strani.
Ce te kaj vec zanima, poglej v iskenje za 2 leti nazaj pod bamija in dobis dovolj informacij.

Vem, da je verjetno Kitajci ne uporabljajo; imajo pa kaj podobnega. Lp

Rižev škrob,glutaminat… ali pa riževa moka. Maja

Glutaminat se uporablja za zgostitev ??

Kitajsko hrano (kjer nam pač paše “sluzavost”) zgostim s tapiokino moko,
ki jo zmešam z vodo (npr. žlica moke in 1 dcl vode) in jo med stalnim mešanjem dodam npr. mesu z zelenjavo (npr. mongolsko meso itd.) Moko dobite na vseh policah, kjer sicer prodajajo pripravke za vzhodnjaško hrano.

Pa ta tapiokina moka kaj spremeni okus hrane. Če dodam gustin, se mi zdi da okus nekako zbledi.

Okus zbledi verjetno zato, ker ga mešaš samo z vodo in se vse skupaj razredči. Jaz zmešam gustin, vodo in nekaj žlic sojine omake, ki da slanost.

Tapiokina moka je brez okusa, torej jedem okusa ne spreminja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close