Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kako zgleda navigacija ??

kako zgleda navigacija ??

Če kupiš rabljen uvožen avto ki ima noter navigacijo….kaj rabiš pol CD s “slovenskim zemljevidom” ali kaj …?

Ja.
In preden ga nabaviš se točno pozanimaj, kateri sistem navigacije imaš. Ker je teh sistemov veliko in CD-ji niso kompatibilni vsako navigacijo.
tu http://www.naviport.de/cgi-bin/shop.dll?SESSIONID=0977638906100765&AnbieterID=3 si lako poiščeš, ker sistem imaš, in kakšni CD-ji obstajajo.

čak, kje pa naj pogledam da bom vedla kakšna navigacija je u avtu? Kje se pa v Slo kupijo CD?

Hvala!!!

za vsako državo potrebuješ svoj cd in v državo katero potuješ, daš cd notri, vpišeš naslov in te točno pripelje do cilja. Seveda so ti cd dragi in vsaka firma avta ima svojega. Mi navigacijo zelo uporabljamo, ker je odlična, ampak res tista prava navigacija, ne te garmin, prenosne al kajjazvem kaj. Zdaj po novem dela navigacija tudi po SLo, le mal smotana je, ker je toliko novih cest…in velikokrat slovenska navigacija nič ne pomaga, je bolj za okras.

če imaš že vgrajeno navigacijo jo imaš na armaturi, v armaturi in en mali okenček kot malo TV…če je navigacija kot neko dopolnilo, torej prenosna, je montirana, položena na armaturo… kje so cdji pa le vprašaj lastnika ane, če jih ni, ti navigacija nič ne pomaga, ker moraš kupiti cdje in kot sem dejala dragi so in poznaimaj se prej, če jih boš sploh lahko dobila za tvoj avto in tako navigacijo!

V čem se pa ta, prava navigacija, razlikuje od Garmina?

Ker osebno se mi zdi Garmin boljši, prvo ga lahko prestavljaš iz avta v avto, zemljevide lahko redno posodabljaš prek interneta, tako da imaš tudi vsa dela na cesti in obvoze not, pa še po pešpoteh ga lahko uporabljaš.

Torej zakaj ta, prava navigacija in ne Garmin?

Originalna je lepo vgrajena v armaturko, pri garminu ti pa kabli štrlijo. Lani, ko smo šli na dopust si takoj vedel, kdo je Čeh, saj je vsakemu skoraj tist kabel od Garmina iz šipe štrlel

A samo v kablih je problem?

Ker meni je za kable precej vseeno, uporabnost pred izgledom.

eh, CD ni noter – ker je avto uvožen mi tko ta CD ne bi nič pomagal…
Koliko pa je potem vredna tale vgrajena navigacija? Sem mislila da je kar nekaj vredna, da so CD kao pocen – zdej pa pravite da so CD dragi….
A pol če maš CD noter, potem ne moreš hkrati poslušati radia na CD??

Oh, so eni omejeni. V Nemčiji ima vsak drugi avto dodatno vgrajeno navigacijo (s kabli). Princip je pa enak, razlika je le v izgledu. To, da je ena prava, druga pa ne pomeni samo, da nimaš pojma o čem govoriš.

kolikor sem jaz vidla je tam kjer sem jaz gledala vgrajena, a meni je vseeno! Mene zdej zanima koliko mi kot taka koristi oz. koliko je vredna – CD ni, tako de zanima koliko me bo stalo da jo lahko sploh uporabljam…
lepa hvala!

pa se ti oglasa se ena cehinja 🙂 ne vem zakaj bi bila ena prava in ena neprava navigacija? mi imamo tudi vse prenosne, da jih menjamo iz avta v avto. Kabli so pa v bistvu samo kabel, ker je le en. Na garmina posodabljas prek interneta, imas vedno sveze podatke omejitev, radarjev, novih cest, na originalu mores pa cd kupit. sicer pa za v slovenije navigacije ne rabis, je premala za se izgubiti, pa tudi mislim, da je slovenija res slabo pokrita, ko sem zadnjic gledala, je bilo vnesenih zelooo malo cest.
Cd imas v navigaciji, muziko poslusas pa na cd playerju, seveda oboje hkrati.

New Report

Close