Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako zdržati pritiske v službi

Kako zdržati pritiske v službi

Pozdrav!

Saj vem spet ena izpeta tema, ampak ne vem kako naj se skuliram….kot ena praviljica: delam 18-let v privatnem podjetju od začetka, ko nas je bilo zaposlenih 3…zdaj 15x več. Res smo delal noč in dan, praznike in smo nekaj dosegli! So vzponi in padci in celo napredovala sem, dal so mi tud več cekinov. Zdaj pa je vse skupaj postala ena j….novo vodstvo in nič ni prav, nihče ne natančno kako in kaj, ko kaj vprašaš jemleš osebno….Pričakujem vaše ogorčenje, saj je posvsod kriza. Ampak meni poka, da te non-stop nekdo j….navodila mi lahko pošlje pa lih vsak v firmi in vsi pričkujejo, da vse naredim,kot so si zamislili, pa čeprav ne vem kako, ker….pa kar naprej pojasnjevanja in pregovarjanja, kot da kaj domov nesem…pa opravljanje,,,in še in še. Ali je v naši lepi SLO sploh še kakšna človeška služba?

Na žalost menda ni nikjer nč drugače. Sem v javnem sektorju pa je čisto ista jeba, kot jo opisuješ ti. Bljak!!!! :-(((((((

Živalske službe:)
Zato delaj po živalsko!Sicer pa kar nas ne ubije,nas krepi:)

Hvala bogi sem že 2 leti vn iz takega sranja.Zdej delam zase sicer posel,ki bi ga lahk otroc delal ampak živim in DIHAM in uživam život!

Človeških služb ni več, žal.
Kako pa prebroditi trenutni stres? Pojdi po persen in dominor, potem pa 1 teden jemlji persen, da se umiriš (v tem času začni tudi razmišljati o tem, kaj je res tvoje delo in kaj si naložiš sama, ker si tako prijazna, nekonfliktna, sposobna, …), potem jemlji dominor in v tem času (da porabiš škatlico) začni rezati naloge, ki niso tvoje in ti jih ne dodeli šef.
Jaz sem po takem tretmanu ugotovila, da sem si naložila cel kup zadolžitev, ki so bile v resnici naloga mojih kolegov in da sem se skoraj grebla, da sem lahko kaj naredila namesto njih. Oni so bili pa seveda zadovoljni, da obstaja budala, ki bo vse naredila namesto njih, v zameno pa bo zadovojna će s tem, da ji rečejo, kako pridna in sposobna je. Ko sem s tem nehala, so bili najprej presenečeni in nejevoljni, počasi so se pa navadili. Sicer nismo več taki ‘super kolegi’ kot prej, ampak raje imam to in manj stresno življenje. Zapomni si, da ti lahko zadolžitve daje samo tvoj šef, ne pa kar vsi po vrsti. Bodi pa prijazna, ne se kregat :))

navodila ti je dolžan dajat neposredni vodja; če se še kdo zraven vtika v tvoje delo, se obrni na vodjo; če si še kdo kaj zamisli, se obrni na vodjo. torej vedno nanj/o in boš imela najmanj težav.

navodila ti je dolžan dajat neposredni vodja; če se še kdo zraven vtika v tvoje delo, se obrni na vodjo; če si še kdo kaj zamisli, se obrni na vodjo. torej vedno nanj/o in boš imela najmanj težav.[/quote]

ne vem, če bo držalo. sem bila v podobni situaciji. na koncu mi je vodja dajala naloge drugih, ker “revčki niso utegnili” opravljati svojega dela. tako je lahko vodja na koncu samo še potuha lenuhom, ki se jim ne ljubi delat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close