Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako zašititi razne prenosne spominske kartice ali usb

kako zašititi razne prenosne spominske kartice ali usb

Zanima me kako lahko zaščitimo podatke na prenosnih spominskih USB ključih karticah
ki so celo lahko kot obesek ampak največkrat noben ne pomisli na to da to lahko izgubiš
pač obstaja kak program da lahko to zaščitiš z geslom ??

Zaščita z geslom je danes že slaba izbira, saj je ne voljo vrsta programov, ki gesla hitro odkrijejo ali celo v nekaj sekundah pokažajo. To velja za gesla v poštnih odjemalcih, za MSN, Skype ipd. Tudi MS datoteko je relativno enostavno odkleniti.

Za prenosne diske so na voljo programi, ki ‘ključek’ zaklenejo, in brskanje po njih ni možno. Za silo taka zaščita je,…

Mene pa zanima kako “sprostit” spominsko kartico če je zaščitena? Meni se je nekako zaščitla in nevem kako zdaj pa nemorem prenašat glasba in nič na kartico.

Premakni stikalo, ki ga ima kartica ob strani. Javi, če štima.

Lp

Živjo,

sam že kar nekaj časa uporabljam TrueCrypt program – pride celo z nekim delnim slovenskim prevedenim vmesnikom.

Sem zelo zadovoljen s programom. 😀

Eden video vodič za šifriranje USB ključkov.

Drguače se pa malo poGoogle-a ta program za dodatne podrobnosti.

Tako da ko imaš enkrat USB ključ šifriran v “Traveller mode”, potem se ti ni treba bati za podatke, če ga “slučajno” izgubiš. Poleg gesla lahko uporabiš tudi datoteko (katerokoli) kot še dodaten ključ (keyfile) za zaščito podatkov in imaš lahko poljubno število skritih datotečnih kontejnerjev kar še izboljša zaščito podatkov. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close