Najdi forum

kako zakodirati?

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kako dati jpg ( slikce ) pod geslo. Se pravi, da se slikica lahko samo odpre ( vpogled ), če vneseš geslo? Se to sploh da narediti?

Katrine

Sam jpg format tega ne omogoča.
Se da pa kako drugače zadeve skrit, oz. zakodirat.

Prosim za več informacij, kako se to naredi?

Hvala lepa za prijaznost.

Katrine

Če se ne motim lahko pozipaš in v Winzipu določiš geslo za odpiranje te datoteke. Še prej pa prilepi eno sliko sem, da presodimo, če so za skrivati ali ne.

Kolko skrit pa zakodirat in s čim je res odvisno od vsebine in od tega, koliko ne želiš, da drugi to vidijo.

Tko da res najbolje eno slikco sem pripopat, pa bomo potem natančno povedal 🙂

No, firbci mali,

slikce ne bo!!!! Ker povem samo to, da so potrebne velike zaščite!!! Zatorej pomoč!
Ne hecam se!

Katrine

hja no, na “živih” podatkih je lažje povedat, kot pa na nekih izmišljenih

Najboljše je, da stvar sploh ne deluje kot nekaj, kar je nekdo hotel skrit, kar je ponavadi odvisno tudi od količine podatkov.

Drugače pa je kar sigurna zaščita taka, da vse skupaj stisneš z Winrarom, ki ima AES-128 enkripcijo, skriješ pa tudi imena datotek. Geslo naj bo dolgo vsaj 15 mest, uporabit moraš številke, male in velike znake, presledek in posebne znake. Geslo mora delovati kot naključno generirano, se pravi nobenih celih besed. Tako tudi pri morebitnem razbijanju gesla “napadalec” ne bo mogel uporabiti slovarja in bo edini možni način razbijanja z brute force. Ker je razbijanje AES-128 enkripcije precej počasno, takega gesla ne bo uspel razbiti nihče v svojem življenju (pri trenutni moči računalnikov).

Pazit moraš, da gesla nimaš kje napisanega in da nimaš nobene datoteke iz arhiva dostopne kjerkoli na disku.

Tolko za osnovo, lahko pa še malce zakomplicirava če je stvar resna 🙂

Nekaj na temo, ki ti jo je omenil že hmmm…

Copy/paste s strani, kjer si lahko prebereš še kaj več o tem in o napakah, ki jih uporabniki radi delajo:

Ce uporabljate gesla kot so matej12, katja33, jih bo bruteforce cracker na osnovi slovarja TAKOJ dobil ven.Vemo tudi
da lahko password cracker ustavlja kombinacije crk in stevilk in ker so danes procesorji hitri prg. ne bo potreboval dolgo
casa da bo prisel do passwdja. npr 12AB45C….

Za napotke kako izbrati dobro geslo poglejte v spodnje poglavje

/*DA, zelim si varno geslo */

Huuh, stavim da vecina slovencev ni prisla do sem ker cene ne bi uporabljala takih gesel kot jih…But, this is another
story….

Z zgornjem “poglavju” smo si pogledali na kasni osnovi deluje password cracker in smo ugotovili da na osnovi slovarja oz
preiskusanjem vseh moznih kobinacij znakov.Tako so pravila pri izbiri gesel jasna:

I.Nikakor ne izbirajte gesel izpeljanih iz vasega imena in nikakor ne besed ki se najdejo v slovarju !!!!!!!

II.Uporabljajte zelo “mesane” znake pri sestavljanju gesel tako velike crke kot male ter stevilke, posebni znaki so tudi
zazeljeni, geslo naj bo cimdaljse (za navadne userje 8 znakow za paranoike kot sem jaz pa 14 in vec znakov .)

Spodaj pa se nekaj primerov dobrih in slabih gesel za lazjo predstavo [ ne uporabljajte spodnjih gesel ker so ze bile dane v
slovar … vsaj v moj :]

1.Slaba gesla: mirko22, klobasa007, kobra11 , ninja33ha , 1234

Ker nimaš najbrž znanja, ti predlagam kar tale programček:

Iz svojih slikc narediš izvršno datoteko, zaščitiš z geslom,
pa še kreiraš lahko, da je zadeva vidna samo do določenega
datuma – seveda pa program ni brezplačen, lahko si pa ogledaš
in preizkusiš kako deluje..

PicturesToExe has simple and intuitive interface, so creating of a presentation is very easy. All you have to do is choose some pictures (in JPG, GIF or BMP format). PicturesToExe will produce single EXE file, which contains all images inside. No additional programs (including PicturesToExe itself) are needed to run resulting presentation – only that stand-alone EXE file. And it will work under Windows 95, 98, Me, NT, 2000 and XP. If your demands are a bit higher, PicturesToExe allows you to make much more attractive presentations, than simply changing slides. You can customize each slide by specifying background color or picture, adding comments, sounds, objects. Moreover, it’s possible to use different cinematographic transition effects between slides, add background music (in MP3, WAV or MIDI format). And ability to exactly synchronize show of slides to music, placing points on the time-line. If it is necessary, you are able to protect your presentation by password and assign expiration date. Presentations can be automatic (by timer) or controlled manually, run once or continuously. If you prefer, you can create SCR files (instead of EXE), and use your presentations as a standard Windows screen savers. Ability to prepare DVD-Video disc. The program has multi-language interface (19 languages are supported now).

* Create presentation (in stand-alone EXE file)
* Optimization for re-iterative files
* Object system (each slide can contain buttons, hyperlinks, labels, sub-pictures)
* Ability to produce AVI video file.
* Supports for multiple pictures
* Supports for slide show
* Supports for sound comments (.wav, .mp3, .wma, .ogg)
* Supports for background music (.mp3, .wav, .mid, .wma, .ogg)
* Supports for background image (.bmp, .jpg)
* Possibility to add description for each picture
* Transition effects
* Quick preview of slide
* Easy-to-use visual editor of objects
* Can create Screen Savers
* Can save/open projects
* Exact synchronization of slides and background music (with customizable time-line)
* Preview button
* Making simple presentations with point-and-click interface
* Easy solution for creating greeting cards
* Customizable settings
* Easy-to-use picture explorer
* Support for English, Russian, Netherlands, Italian, Slovenian, Hungarian, German, Catalan, Spanish, Swedish, French, Romanian, Chinese, Arabic, Brazilian Portuguese, Danish, Czech, Polish, Ukrainian, Slovak languages
* Works under Windows 95/98, Windows Me, Windows NT/2000, Windows XP
* Tested and optimized for Windows 2000
* Optimized for Windows 98/Me
* Year2K-compatible

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close