Kako z ghost narediti kopijo win XP večjo od 2 GB ZA hmmm in ostale guruje?
Kako z ghost narediti kopijo win XP večjo od 2 GB? Vedno nekaj sprašuje nimam pojma kaj čemu? Klasično prosim za nasvet kako particojo C shraniti na particijo d: .
Vstavim diketo z fdiskom poženem mašino odtipkam ghost grem v meni partition to partition zaženem označim particijo c: in potrjujem postopke.
Vendar me med ghostanjem nekja vpraša v stilu da moram vstavit neki spin volume, potrdim gre do 99% spet vpraša naj vstavim tisti prejšnji spin volume potrdim (če prav nič ne vstavljam) gre do 100%. Na d: imam datoteko xy.gho in xy0001.ghs.
Vprašanje:
Ali bo to delalo ok ? Ker ponavadi sem imel samo datoteko xy.gho in med postopkom ghostanja me ni nič spraševalo????
Hvala !!!
Ja, kak datotečni sistem pa imaš na particiji D? NTFS ali FAT32? Če imaš FAT 32, zna biti finta v tem, ker FAT 32 ne podpira datotek večjih od 2Gb …
Kako to pogledaš – odpri si moj računalnik, klikni na disk C ali D, pa v levem spodnjem delu okna bi moralo pisati….po Podrobnosti (Datotečni sistem: NTFS ali FAT32).
Pa imaš dovolj prostora na D disku – je ta particija večja od C oz. je prazen prostor večji od celotne particije C?
Verjetno je problem v tej tvoji FAT32 particiji, ker filesystem FAT32 NE podpira datotek daljših od 2Gb!!! Zato ti tudi napravi več datotek. Kljub temu to ne bi smela biti ovira (beri:bi moralo delat).
Če nisi kakorkoli čustveno vezan na ta FA32 filesystem, ti priporočam pretvorbo v NTFS. Kako se to napravi brez izgube podatkov, ti pa bo kak Windows znalec povedal, meni se enostavno ne da za to zapravljat časa (odkrito priznam).
Torej pretvori D iz FAT32 v NTFS, pa bi moralo iti b.p.
Če slučajo uporabljaš originalen Norton Ghost, pa pošlji mail na njihov support, verjetno ti bodo z veseljem pomagali. Lepo vse to opiši, pa bo.
LP
windows nezalec:
Zakaj na high?
Povem pač, da se mi ne da 1 uro zabit (ker je enostavno nimam), da bi točno zdeklamiral kuharski recept (ne nekaj kar tako iz glave). Upal sem pač, da je na forumu prav gotovo kdo ki to zna, pa lahko napiše to v 3 alinejah.
Sicer pa kaj se sploh oglašaš, če ne nimaš nič kaj pametnega človeku za napisat? Rajši mu pomagaj, da bo rešil problem, če znaš seveda, ne pa da mene napadaš z brezveznimi forami. To nima veze s tem thredom.
P.S. Nič nimam proti uporabnikom Windows okolja. Ga tudi sam uporabljam.
LP
windows nezalec:
Uporabniki Oken naj se praviloma obračajo na službo, ki so jo plačali z nakupom Oken, to so gospodje gospoda Gatesa oziroma slovenska izpostava Mikroshita….Za pretvorbo iz FAT V NTFS pa je potrebno le prebrat pomoč, za kar pa so eni preveč leni (se oproščam osebkom,ki se ne znajdejo).
moral sem se oglasti, kako narediš pretvorbo iz fat32 v ntfs mi je jasno, konkretno pa sem sprašel za ta prej omenjeni problem
Dir je v tem primeru edini nekaj napisal še posebej ” Verjetno je problem v tej tvoji FAT32 particiji, ker filesystem FAT32 NE podpira datotek daljših od 2Gb!!! Zato ti tudi napravi več datotek. Kljub temu to ne bi smela biti ovira (beri:bi moralo delat).”
Če je kdo prepričan o tej njegovi trditvi naj to pove tukaj, ne pa da se zbadamo po nepotrebnem saj vsi kdaj pa kdaj potrebujemo hitro in zanesljivo pomoč, res pa da se nekaterim ne da ali pa ne vedo kako poiskati svojo rešitev.
Dajmo si med seboj pomagati in svet bo lepši!!!
Za windows nezalca:
Pa kaj človek, ti nisi pismen ali kaj?
Bobby-u sem napisal, da je problem verjetno v datotečnem sistemu, naj ga pretvori iz FAT32 v NTFS. Zato mu Ghost dela več datotek in ne ene same (NTFS NE podpira datotek večjih od 2GB)! To je dejstvo.
Pa si skopiraj gor na FAT32 particijo primerne velikosti en image DVD-ja ki je večji od 2Gb, pa boš videl.
In to ni nič pametnega — ne vem? Kdo pa je potem kaj pametnega napisal? Ali se tu pričakuje kar profesionalna pomoč for free? Da se bo “kuharske recepte” pisalo, pa garancijo dalo? Pa naj si ljudje malo pogledajo še Windows help. Meni se zaradi časovne stiske, enostavno ni izšlo in če se s tem ne strinjaš, ter te to jemlješ kot osebno žalitev do take mere (ker se počutim vzivšenega), da se moreš zaradi tega celo razpisat, potem verjetno rabiš profesionalno pomoč.
Če pa bi rad o Mac-ih pisal, pa pojdi na kak Forum, kjer o Mac-ih razpravljajo, kdo ti brani.
Sicer pa, kot pravi Pero:
Naj ljudje kličejo Microsoft in proizvajalce programske opreme, ki jo uporabljajo, tam ti z veseljem pomagajo…če imaš licenco in dokazila v zvezi s tem.
Zaradi takih, ki človeka brezveze napadejo, forumi ostajajo brez postov z odgovori, ker moraš imeti prekleto trdo kožo in viška energije, da zraven tega da ljudem poiskušaš pomagati prenašaš še flamerje, ki bluzijo o tvoji vzišenosti in so v glavnem moćni na jeziku/tipkovnici, ko se skrivajo za anonimnostjo interneta.
Za Bobby-a:
Če te ni hudo za FAT32 particijo jo spremeni v NTFS in potem probaj z Ghostom, sem 100%, da bo ena sama datoteka, glede izgube podatkov na D, tu pa ne morem nič reči, verjetno bo šlo vse OK (koliko pač zaupaš MS orodjem).
Tiste posamezene datoteke, ki ti jih Gost napravi, bi morale biti v redu. Mogoče še enkrat ponovi postopek, pa napiši kaj ti piše Ghost v zvezi s temi štosi (prepiši si iz zaslona).
P.S. Vem da sem s tem postom prekršil pravila – upam, da me bo moderator ban-al s foruma za vedno.
LP
Kot prvo, FAT32 podpira datoteke do 4Gb, zato tukaj nimaš problema, kot drugo, če če govorimo o tehnični pomoči, tudi Symantec ima svojo tehnično pomoč.
Ne vem zakaj bi “Microshit” gnjavil zaradi problemov s produktom, ki niti ni njihov.
Oki doki, copy/paste iz Symantecove strani za lenuhe 😉
Ghost does not support creating an image file that is larger than 2 GB. Because Ghost uses the DOS operating system to save image files, Ghost image files are limited to DOS’s maximum file size, 2 GB. DOS, Windows 95, and Windows 95a do not support file sizes over 2 GB.
When creating an image file of a disk or partition that is larger than 2 GB, such as a FAT32 partition or an NTFS partition, Ghost automatically splits the image file into two or more segments so that each segment is 2 GB or smaller.
Več tulele
Torej si omisli novejšo verzijo Ghosta pa bo šlo.
Aja še tole, če delaš image diska, na katerem imaš xpje, potem tega ne moreš naredit iz xpjev, ampak si moraš pripraviti boot diskete in naredit image iz njih.
no to je pa postala že vojna glede kdo je kaj kumu zakaj rekel kaj!
Na mašini je win XP pro!
hmmm delam iz dosa z zagonsko od win 98se, grem na particijo d oziroma v tem primeru na c zaženem ghost-a in se grem klasiko vendar mi kot sem že v svoje vprašanju napisal venomer nekaj zahteva, ko vse potrdim (vsega dvakrat) imam na particiji d (pod windowsi) ali na c(pod dos-om) dva fajla eden je xy.gho(ki je mlce večji kot 2GB in drugi xy0001.ghs ki je mali cca 180 MB, v tem je moje vprašanje. Če bom zagnal ta image xy.gho neglede da me bo med nadaljnim postopkom še spraševalo po morebitnem xy0001.ghs ali se bo mašina postavila tako kot se mora in da bodo podatki na d (v winsih mislim) ostali???
Hvala samo za konkretne odgovore in brez polemik!
klemenxx če bi bil tu vem da bi že zaklenil nit (vendar vseeno poizkušam dobiti en tehten odgovor FREEEE!!!!)
Hja bobyy, jaz ti povem kar vem, če je to zate vojna, pol naj pač bo 🙂
Z verzijo 7.5 nisem delal nikol, vem pa da ima omejitve 2Gb in če je particija večja, potem zadevo razdeli na več datotek. In tista xy0001.ghs z 180Mb je verjetno ravno tisti višek nad 2Gb. Ko bo sestavljal skupaj, bo pa “priključil” še ta del.
Novejše verzije te 2gb omejitve nimajo, enostavno narediš boot disketo z ghost boot wizardom, zbootaš z disketo in to je to.
Tolko konkretno vem jaz 🙂
Oba fajla potrebuješ…ti normalno zaženi ghosta,lahko iz program files,lahko pa z zagonsko disketo,jst uporabljam ghost zagonsko disketo…
potem izbereš opcijo,from file to partition in izbereš datoteko kjer imaš pač shranjeno,itak se ti odpre samo ena…potrdiš in backup se zažene…
malo pred koncem ti zahteva še drugo datoteko,ti mu samo pokažeš pot kot pri prvi in ostalo opravi sam…restart in backup mora delat…
Forum je zaprt za komentiranje.