Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kako vzpodbudit zanimanje za branje 10 letniku

kako vzpodbudit zanimanje za branje 10 letniku

Pozdravljeni,

imam nečaka, desetletnika, ki mu je branje muka… ima domače branje 120 strani in to je sploh grozno in brezveze… in bolj ko mu govorim, da če ne bo bral, se bo tudi težje učil… saj koneckoncev moramo tudi nalogo pri matematiki prebrat, da jo rešimo… je kakor da bi lajala v luno…
mislila sem si, da bi ga motiviralo, da bi bral kaj takega kar ga zanima, pa karkoli ga vprašam je vse brezveze… a za računalnik to pa kadarhočeš… kam gre ta mladina;((((

vesela bom vsakega predloga in nasveta

lp

poskusi z njim skupaj brati,malo on malo ti,tako dela moja sestra pa pravi,da kar gre.

Morda Gravžarije gospoda Gnilca?

Pri mulčkih pomaga, če branje sprejmejo kot zabavo, ne kot mus.
Tako da priporočam zgoraj omenjene gravžarije, vse Kapitane Gatnike, stripe (TinTin, Mustrove Trdonjo, Lakotnika in Zvitorepca), Dnevnik nabritega mulca, Robo na glavo pa spat – nekaj zabavnega pač, da ga potegne. Ostalo bo prišlo potem samo od sebe.
Našega so vlekle tudi knjige, kjer je poznal zgodbo iz filma oz. risanke – Zgodbe iz Narnije, Legenda o sovjem kraljestvu, Eragon, Srce iz črnila… – čeprav so to že zajetnejše knjige.

No, Ribo na glavo pa spat je knjiga od P. Suhodolčana, sem se zmotila…
Sicer se k branju lahko pritegne tudi z rečmi, ki jih sicer zanimajo – kakšne tematske revije (živali, šport, znanost,…) ali knjige (naj pomaga pri kuhanju, poišče recept,…)

Pozdrav,
hvala stefani, Toro in zabava,,,

bom upoštevala vaš predlog in nečak bo za božička definitivno dobil kakšno gravžarijo al pa kapitana gatnika…

lp;)))

New Report

Close