Kako vpisati svojo spletno stran med iskalce?
Ena možnost je, da se sprehodiš po iskalnikih in jo ročno vpišeš kot ti je svetoval že Klemenxxx. Mislim da obstajajo tudi neke slovenske strani, kjer vpišeš vse podatke o tvoji strani in potem logika v ozadju vpiše med slovenske spletne imenike tvojo spletno stran. (naslova se žal ne spomnim, deluje pa)
Druga možnost pa je, da vpišeš na spletno stran pomoč za robotka (npr. GOOGLE), ki za iskalnik pregleduje svetovni splet in vnaša strani pod ključne besede. Tako tvojo stran lažje najde in pravilno razvrsti pod ključne besede ki mu jih napišeš. Na nek način spletno stran nastaviš robotku, da jo sam odkrije:
Primer META ukaza:
Moja spletna stran
Zlasti pri vpisu v GOOGLE, YAHOO IN ostale svetovne iskalnike obstaja problem, da je treba za vpis ali nenormalno dolgo čakati ali pa celo plačati.
Jaz sem zadevo rešil z z posebnim programom za vpis ADDWEB PRO 6 (en mesec ga lahko uporabljaš brezplačno) ki nudi vpis v nekaj sto iskalnikov in ti omogoča tudi pregled na katerem mestu se bo tvoja stran ob vnosu ključne besede v posameznen iskalnik pojavila med rezultati iskanja in še sto drugih stvari.
Predpogoj pa je seveda pravilna struktura strani kot je napisal že Miha (description, keywords … ) in koliko znakov posamezne kategorije upošteva kateri iskalnik.
V mojem primeru so se vpisi začeli pojavljati pri iskanju prej kot v 24 urah, medtem ko jih mi prej več kot 10 dni ni uspelo najti vpisa v Yahoo in še nekaterih drugih.
Skratka zelo močna in uporabna zadeva, priporočam !
Lp !
Živjo,
če nimaš časa na pretek lahko uporabiš spletni vpisovalec ki omogoča avtomatičen vpis v imenike. najdeš ga na tej povezavi spletni vpisovalec
Forum je zaprt za komentiranje.