Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako vesel je vaš december

Kako vesel je vaš december

Rada bi vedela, kako vesel je vaš december? Jaz sem zelo uživala in se imela lepo.

Nikola

Meni je pa december najbolj zoprn mesec v letu.

Od sobote do danes sem bila na treh pogrebih in sicer vsi so starši mojih prijateljev. Da pa je slika še bolj črna je danes ponoči umrla sestra od gospoda ki ga danes pokopavajo.

Drži! Bolj morbidnega meseca ni…edina rešitev je nalivanje z alkoholom….

Drži! Bolj morbidnega meseca ni…edina rešitev je nalivanje z alkoholom….[/quote]

No ja, če mi je to najbolj tečen in zoprn mesec, še ne pomeni, da sem totalno na dnu in obupana in da bi se morala zato zadevati.
Še nisem bila v taki depri, da bi morala kaj takega početi.

Novoletnega vzdušja sem sita že iz novembra. Sedaj, v decembru, se čas prav vleče. Tam po 20. bom imela vsega vrh glave- najmanj! Takrat naj bi se šele pričelo to vzdušje, pričakovanje.
Trgovci so ves čar tega časa uničili z dva meseca trajajočimi hajkami za kupci, za prodajo…((

Komaj čakam, da se konča ta festival puhloglavosti.

Včasih je bilo vzdušje, pričakovanje zadnjih 14 dni. Vse je bilo čarobno. Sedaj je le neka potrošniška gonja, fujjj…!

Februar, oktober, devember,… Nobene razlike.
Po trgovinah hodim toliko kot je potrebno, da nabavim špecarijo. Nisem ne na tleh ne evforična; nič takega se mi ne dogaja, da bi bila.
Na srečo mi nihče ni umrl, smo koliko toliko zdravi, otroka sta zadovoljna,… Na ogromno srečo nič tragičnega. Pa tudi nič takega, da bi skakala v zrak.
Božičnega večera pa se veselim. Ne vem, že po tradiciji verjetno. Lepo mi, ko/da smo skupaj tisti, ki se imamo radi, s smešnimi anekdotami se spomnimo onih, ki jih ni več (kako je mama pretiravala z olraševanjem bajte vsako leto. Vsako naslednje je njen dom zgledal bolj pustno.:-) )…
Da si ne moremo privoščiti dragih daril, že vsi štirje razumemo. Lahko pa se igramo družabnih iger. Kot celo leto. Le, da v božičnem času še lepše diši. Po božiču. 😉
Ampak to mislim za božič, ne že od novembra.

Ne december, ampak božič mi je lep!

Veselim se maja, junija, julija, avgusta, septembra, drugih mesecev pa se ne veselim. Čez pol ure mi bo tema padla pred oči, z nekaj (ne)sreče čez kakšno uro tudi megla, mrzlo je, po možnosti še smrdi (ko vsi ob petih začnejo kurit). Čez nekaj dni se ne bo dalo normalno skočiti v trgovino po kruh in mleko, ker bo tam kot v pričakovanju sodnega dne. Bognedaj imeti kakšne opravke na pošti. Da ne bo vse tako črno, mogoče bo pa naslednje leto že april lep in se lahko veselim že aprila. Mogoče pa že marca. 🙂

Od 1. decembra še nisem stopil iz stanovanja. Jebena socialna anksioznost.

Super se imamo, z otroki krasimo in pečemo, se družimo s prijatelji ob skodelici kuhanega vinčka… Potrošniške gonje se pa kolikor se le da izogibam, zame veseli december ni pohajkovanje po trgovskih centrih in konzumiranje instant kuhanca na štantih.

Včasih je bilo vzdušje, pričakovanje zadnjih 14 dni. Vse je bilo čarobno. Sedaj je le neka potrošniška gonja, fujjj…![/quote]

Še vedno je lahko čarobno. Če ne more biti, se vprašaj, zakaj nasedaš potrošniški gonji.

15. smo danes, torej še niti ne v drugi polovici. Zakaj preteklik uporabljaš?

15. smo danes, torej še niti ne v drugi polovici. Zakaj preteklik uporabljaš?[/quote]

Pa smo že vsega siti.

December je moj mesec, enostavno obožujem vse kar se okrog mene dogaja decembra, mož, otroka, širša družina, vsi smo veseli.
PS
Decembra so trgovine in šoping centri z moje strani in strani mojih sorodnikov bojkotirani!

15. smo danes, torej še niti ne v drugi polovici. Zakaj preteklik uporabljaš?[/quote]

Pa smo že vsega siti.[/quote]

Jaz ne.

V mestu sem bila šele enkrat na sprehodu, kuhanca sploh še nisem pila, božične zabave me še vse čakajo.

Saj vam ni treba prvo sekundo navalit kot mutavi na telefon, pa da vam je do božiča potem že vsega preveč 🙂

Darila že imam skoraj en mesec. Sedaj se s tem ne obremenjujem. Ni mi treba v prenatrpane trgovine. Bilo je bolj slučajno, da sem tako zgodaj kupila. Od sedaj naprej bo to moja praksa.V mestu sem bila šele 1x. Naslednji teden grem spet, sem zmenjena z babami. Sicer me ta december ne gane, vleče se ta evforija skoraj dva meseca. Preveč.

Meni pa nekaj ni jasno.

Kako eni blaženo opisujejo december, pa lučke (drugače živite v temi?), pa s prijatelji se družijo ob raznih napitkih (a drugače se ne?), otroci zlati, mož napol bog, vsi ste srečni, presrečni, vse je tako lepo…Fino, ampak kaj pa ostalih enajst mesecev? A brez tistih blesavih kraguljčkov ne morete biti srečni?
Taka pretirana sreča, da človek pomisli, da je v najbolj osladen božični hollywoodski film pomotoma priletel. Se mi zdi, da je to bolj predstava za javnost, ker je pač decembra treba biti ves vzhičen – tako so filmi zapovedali.
No, redki se imajo res fino, ampak taki se imajo / imamo celo leto.

Enak januarju, februarju, ……………………………………………………novembru,…………

Iskreno, nič bolj drugačen od preostalih mesecev. Ko sem bil mlajši je imel večji čar.

🙂

Osebno ne čutim nobenega vzdušja.

🙂

Osebno ne čutim nobenega vzdušja.[/quote]

Po sili razmer malo več žurov, kot ponavadi, drugače pa – mesec kot mesec 🙂

Precej z delom nagužvan mesec. Vsaj doslej. Kako bo naprej, bomo pa še videli. Morda bo čas celo za kakšen večerni sprehod pod lučkami.

In disav. :-). Obredemo veliko. Dogodkov in sejmov tudi po sosednjih drzavah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close