Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kako veš, da krema vsebuje komodogene snovi?

Kako veš, da krema vsebuje komodogene snovi?

V naslovu je ze vse povedano…

Čisto enostavno – poznati moraš komedogene sestavine! In če je katera od teh sestavin navedena čisto na začetku, boljše zate, da je ne kupiš. Odvisno je namreč, na katerem mestu je komed. sest. Če je kje bolj proti koncu, pomeni da jo je v izdelku bolj malo.

Katere so komed. sestavine pa najdeš na kateri od kozmetičnih strani na netu.

Komedogenih sestavin je ogromno, najpogosteje pa se pojavljajo sledeče:

isopropyl palmitate
isopropyl isostearate
isopropyl mirystate
isostearyl isostearate
mystryl lactate
mystryl mystrate
octyl palmitate
mystryl propionate
ethylhexyl palmitate (tega vsebujejo vse Matis kreme)
razni stearate-i (npr. octyl stearate…)
caprylic/capric trigliceride…

Kot ti je tea1 že omenila pobrskaj malo po internetu, pa boš našla spisek teh sestavin.

tea1!
A bi lahko prosim posredovala kaksne linke do dobrih kozmeticnih strani?
Najlepsa hvala!

kaj pa povzročajo komodogene snovi???

Mašijo pore in posledično nastajajo ogrci, mozolji.

Še to: če prav vem je komedon drugi izraz za ogrc.

Kiki, spraševala si me po linkih glede komedog. snovi. Poglej si na forumih lepote in stila – tam je bilo ogromno napisanega o tem.

za komedogene sem ze nasla,rad pa bi kaksne zanesljive podatke glede kozmetike.Ker jih je ogromno in enostavno ne vem,katera je zanesljiva in pri kateri samo nakladajo.

hay

– a pri sestavinah moras samo paziti da ne vsebujejo komodogenih snovi – ali se na kaj? – a ce pise st.1 ali 2 pri kom.snovi je se spejemljivo?

– kje moras biti najbolj pozoren na sestavine – pri kremah ali tudi pri pudrih, cistilnih sredstvih?

Tamara, kako to misliš, da če piše št. 1 ali 2, da je to še sprejemljivo? Mogoče nisi dobro razumela – jaz sem v prejšnjem postu pisala o tem, da če je komedogena sest. čisto na začetku seznama sestavin, potem to pomeni, da je izdelek full komedogen. Medtem ko če je komed. sest. navedena bolj proti koncu, pomeni, da je je bolj malo in ni panike, da bi ti krema mašila pore. Poglej si na eno kremo in boš videla, da je setavin vsaj 10, če ne več in če je npr. mystril mistrate naveden kot drugi po vrsti od vseh sestavin – in that case I run!!!

Seveda je treba paziti tudi pri pudrih, maskah, tonikih itd…

Tea mislila sem to da zraven komodegene sestavine piše št. 1 ali 2.
Kaj pa št. 0-a je to še vedno komodegeno ali ni.
Kako se delijo olja so vsa komodegena-ali rastlinska niso mineralna pa so.
Na katerem linku se pa da prebrati kaj o kancerogenih sestavinah-so te še sprejemljive?
LP-T

Tamara,

če je komedog. sestavina označena s stopnjami od 1 do 3 ni preveč kritično. Najbolj se je treba bati tistih, ki so okvalificirane s 4 in 5. Te pa so v glavnem tiste, ki jih je napisala Minca v enem od svojih postov.

Olja v glavnem niso komedogena, ampak če imaš mastno / mešano kožo je vseeno bolje da olj ne uporabljaš, ker koža že dovolj proizvaja lastne maščobe. In če maščobo dodajaš še preko krem, se lahko stanje le poslabša. Koži je treba dati tisto, česar ji primanjkuje.

Glede kancer. sestavin si poglej na http://www.cosmeticscop.com (klikni na cosmetic dictionary – tam so opisane posamezne sestavine).
Ampak je čisto brez potrebe se spuščati v te stvari, ker je v skoraj vsakem izdelku kakšna taka snov (razen v Alverde, ki je čisto naravna kozmetika). Poleg tega pa to s kancerogen. sest. ni 100%, da bi zdaj to in to povzročalo raka, ker morajo biti zraven še drugi dejavniki. Npr. imazodynyl urea je kancerogena, če pride v kontakt z zrakom itd. Skratka, stvari niso enostavne.

Upam, da sem ti kaj pomagala!?

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close