Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako ve naredite segedin

kako ve naredite segedin

Ali skuhate posebej golaž in potem noter fliknete zelje al kako drugače?

Prepražim meso, dodam zelje in “fanta” za golaž, pokrijem in kuham (ekonom). Ko zavre, ugasnem štedilnik in pustim, da preneha vreti (se ventil spusti).
dodam veliko žlico kisle smetane, premešam in VOILA!!!

Prepražim meso na čebuli,da porjavi,dodam oprano kislo zelje,zalijem z vodo,da je pokrito,solim,popram,dodamše lovor in rdečo papriko,dušim,da voda skoraj povre-je precej gosto.
Česna ne dajem,eni pa ga imajo radi…
Zraven postrežem pražen krompir,ali krompir kuhan v slani vodi.

Popražim meso, solim, dodam čebulo in pražim še toliko časa, da čebula postekleni. Dodam nekaj strokov strtega česna, počakam da zadiši in dodam malo pasiranega paradižnika (žlico do dve) ter malo vode. Dodam še zelje in lovorov list in dušim do mehkega.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kje je pa zelje ?:)))

Kje je pa zelje ?:)))[/quote]

V odebeljenem tekstu. 😉

Imam eno prastaro kuharico z zelo dobrim receptom. Posebej prepražim – čebulo, meso – svinjino, dodam strt česen, lovor, kumino, rdečo papriko, žlico paradižnikove mezge in malo moke. Zelje skuham in odcedim posebej, da ni prekislo. Potem ga stresem k mesu in dolivam vode po potrebi.

In le ta je pravilen recept za segedin. Vsi ostali recepti so kot oprane župe. Ženske, ko kuhate, morate s hrano delati nežno, spoštljvo, ne pa floc v kastrolo. Pravi gurman začuti, če je bila hrana skuhana z ljubeznijo.

Jaz ruknem vse v ekonom in to je to.

Svetlo prepražim čebulo in vmešam žlico moke. Dodam zelje, česen, malo kumine, lovor, jušno kocko in rdečo papriko. Zalijem s toliko vode, da je pokrito, in zdušim. Fajn gre zraven krompir v kosih, prejšnji dan kuhana polenta ali pa bel kruh.

Enako, očitno imava enako kuharico 🙂

Enako, očitno imava enako kuharico :)[/quote]

tudi jaz tako, tako je delala (in še dela) tudi moja mama, in moj segedin je prav tako dober kot njen ;-))

dodajanje moke v današnjem času , ko naj bi bili osveščeni glede prehrane , mi res ni jasno ??? lahko razložite zakaj ? so mame povedale , so babice povedale ? to je že zdavnaj mimo !
potem pa naslednja tema kako naj shujšam !

Zakaj pa je v naslovu te teme “ve”?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close