Kako vam je všeč proslava?
Jah, 26.06.2021 ob 08:46
Cerkveni zvonovi, goveja muska, narodne noše? Ne, to ni bila moja proslava.
Obožujem dobro slovensko glasbo: Katalena, Iztok Mlakar, Predin, Kreslin… to je zame top slovenska glasba, na katero sem ponosna.
Dobro so te oprali.
Sramuješ se vsega, kar so slovenski običaji.
Seveda ni bila tvoja proslava.
Yugoslovani pač ne marajo slovenske narodne noše, slovenske narodne glasbe. Seveda jih tudi moti, da imamo po Sloveniji cerkve, ki so naša kulturna dediščina, večina njih tudi kulturni spomeniki.
To je bil itak vedno plan Yugoslavije uničiti kulturno dediščino Slovencev.
tisti ki pljuvate, 26.06.2021 ob 08:45
Tisti, ki pljuvate po slovenski glasbi na proslavi. Kaj pa bi morali po vaše zavrteti? A kakega Zlatkota Čordića?
Ali pa slovenske predstavnike na Eurosongu, ki jih niti Slovevnci ne poslušamo?
Prav je, da vrtijo tako slovensko glasbo, ki je tipična za nas.
Hja se bo pač treba navadit, da Golica in podobno poznamo vsi, tudi preko meja. Nekih vreščečih pevk, ki na poln nage skačejo po odrih pa še Slovenci težko poslušamo.
Zakaj pa vedno kot protiutež tistim, ki ne maramo govedine, navedete neke goveje Srbe? Ne, tega ne poslušamo! Ne srbske govedine ne slovenske ne nobene druge turbofolk različice. Ravno obratno, tisti, ki čislate slovenske govedarje, bi morali tudi srbske in vse ostale, saj vam gre pravzaprav za zvrst glasbe, ali ne? Ali pa vam gre dejansko samo za razpoznavo “slovenstva” in črtenje vsega ostalega, kar imajo drugi narodi?? Ste torej v bistvu naciji?
Kot je nekdo že rekel, tudi zame je dobra slo glasba Mlakar in Kreslin. Namesto koga roža cveti je legendarna. Govedina mu ne seže do kolen.
seveda ni bila tvoja, 26.06.2021 ob 08:50
Seveda ni bila tvoja proslava.
Yugoslovani pač ne marajo slovenske narodne noše, slovenske narodne glasbe. Seveda jih tudi moti, da imamo po Sloveniji cerkve, ki so naša kulturna dediščina, večina njih tudi kulturni spomeniki.
To je bil itak vedno plan Yugoslavije uničiti kulturno dediščino Slovencev.
slovenska narodna noša izhaja iz avstroogrske, naši so jodlanje in govedino povzeli po avstrijcih, ker svojega niso imeli. Ravno tako kot nisem za slovensko narodno glasbo, nisem niti za jugoslovansko oz. srbsko, bosansko… tiste dalmatinske klape mi gredo na k****. Poslušam rock že od nekdaj.
Naši? Laibach, Siddharda in Big foot mama, od starih še Beg na grad, tudi Pero Gnus je bil okej…Tisto govedino, ki jo starci poslušajo na vaških veselicah, pa kar poslušaj. Samo ne posiljuj s tem tistih, ki imamo nekaj glasbenega okusa.
zaratustra, 26.06.2021 ob 08:54
Zakaj pa vedno kot protiutež tistim, ki ne maramo govedine, navedete neke goveje Srbe? Ne, tega ne poslušamo! Ne srbske govedine ne slovenske ne nobene druge turbofolk različice. Ravno obratno, tisti, ki čislate slovenske govedarje, bi morali tudi srbske in vse ostale, saj vam gre pravzaprav za zvrst glasbe, ali ne? Ali pa vam gre dejansko samo za razpoznavo “slovenstva” in črtenje vsega ostalega, kar imajo drugi narodi?? Ste torej v bistvu naciji?
Kot je nekdo že rekel, tudi zame je dobra slo glasba Mlakar in Kreslin. Namesto koga roža cveti je legendarna. Govedina mu ne seže do kolen.
Žebljica na glavico! Točno to! Oglašajo se naciji, ki jim gre samo za “slovenstvo”, to so isti tipi, ki so v Nemčiji navijali za Hitlerja in jim je šlo samo za “nemštvo”. In ker sami ne štekajo, da nas ne zanimajo ti omejeni pogledi, nas imajo za neke jugonostalgike, komunajzarje in kar je še tega, čeprav nam za Jugo dol visi in čeprav nam gre tudi njihova govedina na jetra in bi to poslušali samo če bi bili mučeni in prisiljeni v to.
Tu se oglašajo neizobraženi tepci, ki jim je višek kulture vaška veselica, pijančevanje in vlečenje mehov. Končno so prišli na svoj račun, ko jim JJ pravi, da so intelektualci, če poslušajo Golico.:))))
Vidim, da nasi norotvjevci ne zmorejo in ne zmorejo preboleti juge. Mi, ki smo odrascali v samostojni Sloveniji cisto lepo razumemo, da je Hrvaska ena drzava (v katero sicer Slovenci gredo radi na morje, drugace oa nimamo kaj dosti skupnega), Srbija druga drzava (o kateri ne vemo kaj dosti), Slovenija je pa drzava zase, nasa drzava. Juge se ne spomnimo in je ne pogresamo, za razliko od jansevikov, ki jo vlecejo na dan po petdesetkrat.
Dejte ze prebolet no.
O proslavi: to je bila proslava za jajota in sdsovske podrepnike, in ne za Slovence, z slovenskim NARODOM ni imela nic skupnega, kljub obilici ikonografije in poplavi nacionalisticnih simbolov. Govorim o slikah, proslave nisem gledala.
Vlada ki proslavlja zaprta v kletko, ograiena od lastnih ljudi, ni vlada.
Ko smo hodili po Ljubljani v reki ljudi pred osamosvojitvijo, ni bilo ograj, barikade in policisti tudi niso bili postavljeni, da bi ovirali SLOVENCE. O
seveda ni bila tvoja, 26.06.2021 ob 09:06
Res je zanimivo kako eni pljuvate po slovenski narodni glasbi in jo žalite z govedino.
Naj ugibam: to ste sigurno sami Ljubljančani. Tam je značilno, da se sramujejo slovenskih običajev.
Narobe ugibaš. Rojen in živeč na Obali. Nič ne žalimo z govedino. Tako pač je. To so vedno poslušali starci ob nedeljah, ko so imeli za kosilo tradicionalno govejo župo z govedino iz župe in praženim krompirjem. Od tod naziv goveja muska. Ker so jo poslušali, medtem ko so srebali tisto župo. Če si tak patriot, bi to morala vedeti.:))
ja in ne, 26.06.2021 ob 08:30
Všeč mi je bilo, ker je bila slovenska glasba, slovenske noše, Prešeren, Gregorčič. Všeč mi je bilo tudi, da so nas prišli sosedje obiskat.
Moti me pa dejstvo, da se je ponovilo to,d a so eni politiki blokirali uradno proslavo. To me je motilo tudi, ko je to počel Janša. AJa, zmoti me seveda tudi to, ko so kake proslave o osvoboditi kontracijskega taborišča, poklon padlim partizanom pa ni Janše. P
25.6. in 26.12. sta zame pomembna praznika in vsekakor bi se pričakovalo, da takrat sodelujejo vsi politiki.
Vsekakor pa se mi zdi skrajno neprimerno, da kaki politiki gredo na proslavo na Prešerca, kjer se maha s SFRJ znaki.
Ja glej, državna proslava je bila slovenska, s pomembnimi tujimi gosti, na Prešercu pa je bilo protislovensko zborovanje, bili sta cleo dve slovenki zastavi, ostalo pa komunistična simbolika, mikrofon pa so imeli posebneži kot sta, ko se me iz imen vidi, prava domoljupca, Ćorić in Nikolovski. Pa še smolo so imeli, ker so Franćiškani, i so 50 metrov proč, zvonove na polno nabijali in so preglasili zvončkljanje. :)))))))))) Zato je Jenulčk tako besnel zoper zvonenje.
Po moje bi morali vsak petek cerkveni zvonovi nabijati v času protestov, tako ot so nekoč opozarji pred Turki, sedja opozarjajo pred protislovenci.
bedarije na kubik, 26.06.2021 ob 09:00
slovenska narodna noša izhaja iz avstroogrske, naši so jodlanje in govedino povzeli po avstrijcih, ker svojega niso imeli. Ravno tako kot nisem za slovensko narodno glasbo, nisem niti za jugoslovansko oz. srbsko, bosansko… tiste dalmatinske klape mi gredo na k****. Poslušam rock že od nekdaj.
Naši? Laibach, Siddharda in Big foot mama, od starih še Beg na grad, tudi Pero Gnus je bil okej…Tisto govedino, ki jo starci poslušajo na vaških veselicah, pa kar poslušaj. Samo ne posiljuj s tem tistih, ki imamo nekaj glasbenega okusa.
Oh ja, sicer se kot stereotipna narodna noša pojavlja gorenjska, treba pa je vedeti, da je v Sloveniji več nardonih noš, odvisno od kraja, recimo tam belokranjsko območje je narodna noša precej bolj pod vplivom juga, uskoško opankarske dediščine, kot kakšnih jodlarjev.
Meni osebno je najbolj pri srcu stara kranjska oprava za poroko, ko so imeli vsi moški na weddingu opasane sablje. 😀
Igor Pirkovič je režiser proslave!!! In to pove veliko.
(mimogrede mož od Ane Tavčar Pirkovič), mimogrede a ni on tisti pevki (pozabu ime) napisu pesem, ki je bila tokrat ne evroviziji? Mogl bi vidt intervju, ki ga je enkrat mel z to pevko na RTV, bilo je kot bi umsko zaostale gledu. Js sm se režu, in še ena oseba, ki je bila takrat poleg mene je le začudena nejeverno gledala, če je to sploh možno.
Torej vse skupaj je skrajno ponižujoče in če samo odgovorim na to kako je možno, da taki ludje sploh pridejo na položaj.
Vse se je začelo takrat ko so slovenci uničili na RTVreferendumu RTV (15, 20 let) nazaj, ki je bila včasih odlična nacionalka, ki je prekašala nacionalne televizije iz velikih evropskih držav. Namreč slovencem se na sončno nedeljo ni dalo na referenum o RTV in so raje šli v naravo tako, da je zmagal Janša.
In potem je Janša nastavil na razne pomembne položaje take ljudi, kot je Igor Pirkovič ki nimajo o ničemer pojm od pojma(govorim o pomembnih položajih v vseh sferah ne samo na televiziji, ki jih zasedajo neuki kmetavzarji), in so se kar naenkrat začeli riniti v vse kjer v resni državi in resnih medijih nebi nikoli mogli pristati. Tako je Pirkovič postal kar voditelj oddaj čeprav je govoriču kot debil in zravn čudno sopihu, da je bilo prav ponižujoče gledati te oddaje. Postal je urednik nekaterih oddaj ali celo informativnega programa in začel cenzurirati vse na podlagi svoje sprevržene morale, kot bi RTV bila neka zadrta krščanska televizija.
Tko je če se nastavlja na položaje neprofesionalne amaterje, ki bi v vsaki resni državi lahko kvečjemu pometali ceste. Da še enkrat poudarim to, če sem se prej nejasno izrazu.
PIKULET CENZURIRANI, 26.06.2021 ob 09:42
Pa ne samo to, Orban je rekel – Bog blagoslovi Slovenijo! Takoj je od besa poginilo 7 prejemnikov borćevskih penzij.
Saj je hotel, pa ga robokopi niso spustili na proslavo. Zato je šel na prešerca in se veselil z ljudstvom. Bog namreč.
Huhhh, 26.06.2021 ob 09:47
Saj je hotel, pa ga robokopi niso spustili na proslavo. Zato je šel na prešerca in se veselil z ljudstvom. Bog namreč.
Če bi se Jezus pojavil na prizorišču bi mu te SDSovski katoliki rekl; Marš spel se hipi, maš tam na Prešernovem trgu svoje petkove kolesarje.
ti ritopikec, 26.06.2021 ob 10:03
Pikulet, če se že delaš klenega Slovenca, zakaj potem uporabljaš besede kot so “weddingu”, ker ima slovenski jezik v svoji jezikovni orožarni dovolj primernih izrazov. Lažni domoljubi ste najslabši. Haha
Točno! Ironično je tudi da največje zaamerikanizirance ne najdeš med plehkimi levičarji, ampak ravno med desničarji. Saj oni ne vejo kaj je kultura, ta je za njih preveč vzvišena, da bi jo dojemali. Edino govedarska glasba je dovolj enostavna za njih zato je logična posledica da so dojemljivi za amerikanizacijo, saj je to najbolj kimetavzarska kultura za široke neumne množice. Zato pa tudi uporablajo amerikanizme, kot ga je sedaj on uporabil in ne zato ker se angleški jezik učijo v šoli.
Sicer pa sem v temi “Kdo so jugosi, jugoviči?” napisal naslednje(in zdi se mi da prav paše sem in razloži kakšni so taki lažni domoljubi, ki v resnici le ponižujejo lasten narod):
“Slovencem bi bil problem, če bi jih žalil kakšen srb ali bosanc, na to bi se odzvali sovražno. Če pa bi nemec rekel slovencem da so južnaki in balkanci, bi bili slovenci samo žalostni in mu uslužno razlagali bedarije v stilu, da so srednja evropa itd.
Ker slovenci so bili vedno kot je že Cankar rekel Švabske kur.be, in švabske kur.be so zdaj postale ameriške kur.be. Slovenc samo blato liže iz čevljev severnjakov in zahodnjakov in se jim dobrika. Še posebaj je veljalo to za SDSovske desničarje preden so se zagledali v madžarsko. Vse bi naredili, da bi pokazali da niso taki kot njihovi bivši jugoslovanski sodržavljani in da so bolj podobni švabom.
Nikoli ne bom mogel razumeti takih prodanih nedostojanstvenih patetičnih ritoliznikov kakršen je velik del mojih sodržavljanov.
Js poznam na pamet vse dosežke naše bivše Jugoslavije, za katere vem da prekašajo zahodne države in potem stalno zahodnjake zabijam v stilu; “ej mi smo pa to meli že takrat, kako pa to da ste vi tako nazaj za nami”.
Medtem ko pa za kur.baste slovenčke velja, da nimajo pojma o dobrih stvareh iz jugoslavije in se jih je uspelo prepričati, da je socializem sramota in da smo zaradi njega manj napredni in nasploh manjvredni od zahodnjakov. Zato pa se sramujejo in imajo občutek da nimajo ničesar na kar bi bili ponosni iz časa pred Slovensko osamosvojitvijo, zato stalno želijo narediti vtis in ugajati in si želijo da jih zahodni turisti potrplajo po glavici. Medtem ko pa jaz sem ponosen in se do zahodnjakov obnašam v stiliu, vi niste nič proti nam, zato ker tudi poznam slabosti njihovih držav.
Tko da manj hudo bi bilo da bi se poniževali pred bosanci in srbi, ali pa pred afganistanci. Ker nič pa ni bolj ponižejočega od tega da se ponižuješ pred velikimi, ki gledajo navzdol nate, pred nemci ki nas imajo za južnake ali pred američane, ki pričakujejo da bojo tu našli zanjemarjeno vzhodno evropsko luknjo. Tuki se pa izgubi vse dostojanstvo.”
Forum je zaprt za komentiranje.