Kako vam je všeč proslava?
Nepraznujem, 25.06.2021 ob 22:21
Gledam z enim učem. Pričakovano dolgočasno dolgovezenje in utrujanje z narodnimi nošami in vižami. A smo se zato borili? Brezveze.
Meni so všeč naše narodne noše, naša narodna glasba.
Tebi slovenske zadeve niso všeč?
NIsi ponosna na našo narodno nošo in našo glasbo?
Veš v Avstriji, Švici, Bavarski, Južni Tirolski z veseljem vrtijo slovensko glasbo.
No,, so pa tudi Slovenci, ki se sramujejo slovenske glasbe pa raje poslušajo jugo cigumigu.
všeč so mi, 25.06.2021 ob 22:26
Meni so všeč naše narodne noše, naša narodna glasba.
Tebi slovenske zadeve niso všeč?
NIsi ponosna na našo narodno nošo in našo glasbo?
Veš v Avstriji, Švici, Bavarski, Južni Tirolski z veseljem vrtijo slovensko glasbo.
No,, so pa tudi Slovenci, ki se sramujejo slovenske glasbe pa raje poslušajo jugo cigumigu.
Veliko slovenske glasbe mi je všeč, narodna pa res ne. Tiste narodne noše me pa spominjajo na indijance, ki našemljeni skačejo pred turisti za nekaj drobiža.
južna muzika, 25.06.2021 ob 22:36
največ od odcepitve so imeli naši južni bratje. Tisti izbrisani še posebej.
Ja, res. Se spomnim kako so pred časom intervjujali ubogega izbrisanega iz Velenja. Kako ubog revež, da je šele po skoraj 30ih letih dobil naše dokumente, potni list. In sploh pljuvanje po Sloveniji, ker mu ni dala državljanstva. Dolg intervju. Tip ni ene same besede spregovoril slovensko. Bil je pa nek upravnik nekih blokov v Velenju. Samo srbsko, ene besede ne slovensko. Je pa tožil državo, ker ni dobil državljanstva že prej. AMpak slovensko pa seveda on ne bo govoril.
Jahno, 25.06.2021 ob 22:39
Veliko slovenske glasbe mi je všeč, narodna pa res ne. Tiste narodne noše me pa spominjajo na indijance, ki našemljeni skačejo pred turisti za nekaj drobiža.
POglej si kdaj Avstrijce, Bavarce, izjemno ponosni so na svoje narodne noše.
Pravi Sllovenci smo seveda tudi ponosni na naše narodne noše.
Avstrijci radi poslušajo našo nardono glasbo, Bavarci tudi. Pravi Slovenci smo ponosni na uspeh naših ansamblov kot so Avseniki v tujini. POnosni smo, da tujina posnema našo narodno glasbo.
No so pa tudi taki, ki se sramujejo naše dežele, naših običajev. Tudi taki morajo živet, čeprav se sramujejo slovenstva.
Sejto, 25.06.2021 ob 22:42
Obstaja vrhunska slovenska glasba (in glasbeniki), a to pač ni narodna. Ta je bolj za veselice, podalpska verzija turbofolka.
To misliš kako srbsko kolo ali kaj takega pa njihovo sviranje?
Ja, smo vajeni, da Slovenci smatrajo pod visoko kvaliettno glasbo kako srbsko sviranje.
velenski izbrisani, 25.06.2021 ob 22:40
Ja, res. Se spomnim kako so pred časom intervjujali ubogega izbrisanega iz Velenja. Kako ubog revež, da je šele po skoraj 30ih letih dobil naše dokumente, potni list. In sploh pljuvanje po Sloveniji, ker mu ni dala državljanstva. Dolg intervju. Tip ni ene same besede spregovoril slovensko. Bil je pa nek upravnik nekih blokov v Velenju. Samo srbsko, ene besede ne slovensko. Je pa tožil državo, ker ni dobil državljanstva že prej. AMpak slovensko pa seveda on ne bo govoril.
Verjetno se ni zmogel naučiti tujega jezika, pa so Velenju ubožcu ponudili pomoč kljub neznanju. Med nami so ljudje ko ne znajo, ker ne zmorejo. So preveč neumni. Pustite jih živeti.
Pankanammanka, 25.06.2021 ob 22:52
Ne, mislila je eno minorno nazadnjaško podvrst slovenske glasbe.
Malce se pozanimajo o Avsenikih, začetniki narodno zabavne glasbe. Najbolj prodajani slovenski glasbeniki. Še dolgo jih ne bo nihče dohitel. Vsi ostali se lahko skrijejo pred njimi. Seveda je bil priznan tudi Slak.
Pa, ko greš v tujino, poznajo naše narodnjake, vritjo naše narodnjake. Druge slovenske glasbe pa v tujini ne vrtijo. Tako, da malce razgledanosti ti ne bi škodilo. AMPak seveda eni se sramujete slovenskega glasbe, noše, verjetno vam gredo v nos tudi naši kozolci. Z veseljem pa nabijate balkansko glasbo.
kaj pa vrtijo, 25.06.2021 ob 23:00
Malce se pozanimajo o Avsenikih, začetniki narodno zabavne glasbe. Najbolj prodajani slovenski glasbeniki. Še dolgo jih ne bo nihče dohitel. Vsi ostali se lahko skrijejo pred njimi. Seveda je bil priznan tudi Slak.
Pa, ko greš v tujino, poznajo naše narodnjake, vritjo naše narodnjake. Druge slovenske glasbe pa v tujini ne vrtijo. Tako, da malce razgledanosti ti ne bi škodilo. AMPak seveda eni se sramujete slovenskega glasbe, noše, verjetno vam gredo v nos tudi naši kozolci. Z veseljem pa nabijate balkansko glasbo.
Kaj nabijaš? Nič nimam proti Avsenikom niti proti ostalim narodnozabavnim ansamblom, tako kot proti svinjski krači in kislem zelju nimam. Krompir obožujem.
Če bi se rad prepiral okoli slovAnskih navad in šeg pa zaključi, ker nimaš pojma.
Kaj najedaš?
ZAkaj govejo musko kar naprej opravičujete s tujino? Kaj ima veze, če jo poslušajo še bolj zahojeni avstrijski in švicarski oberkrajnerji? A je zato kaj bolj slovenska?
Btw, ko sem pred leti v Londonu brskala v Virgin megastore je bil edini slovenski CD v prodaji od Laibach. A dobi zato kakšno točko?
Neučakana, 25.06.2021 ob 23:05
Kaj nabijaš? Nič nimam proti Avsenikom niti proti ostalim narodnozabavnim ansamblom, tako kot proti svinjski krači in kislem zelju nimam. Krompir obožujem.
Če bi se rad prepiral okoli slovAnskih navad in šeg pa zaključi, ker nimaš pojma.
Kaj najedaš?
Samo to ti rečem: ljudje, ki imenujete slovensko narodno zabavno glasbo za govedino, ste za kozlat. Lahko te je sram, da žališ slovenske običaje.
Nevemno, 25.06.2021 ob 23:08
ZAkaj govejo musko kar naprej opravičujete s tujino? Kaj ima veze, če jo poslušajo še bolj zahojeni avstrijski in švicarski oberkrajnerji? A je zato kaj bolj slovenska?
Btw, ko sem pred leti v Londonu brskala v Virgin megastore je bil edini slovenski CD v prodaji od Laibach. A dobi zato kakšno točko?
Še ena, ki je žaljiva in nesramna. Si srbskih korenin? Srbi so imeli navado pljuvat po vseh naših običajih, ki so sorodni z Avstrijci, Nemci.
Aja, Laibach so Trbovci, nosijo pa nemško ime. Ko že ravno pljuvaš po Avstrijcih, Nemcih.
Forum je zaprt za komentiranje.