Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako v Wordu narediš “aktivno črto”?

Kako v Wordu narediš “aktivno črto”?

Mi lahko kdo pomaga?
V Wordovem dokumentu bi rada naredila aktivno črto – torej črto, na katero bi lahko nekdo vstavil podatke, pri tem pa se ne bi naredil presledek, oz. se črta ne bi zamaknila in zafrknila urejanja celega dokumenta. (upam, da sem dovolj razumljivo napisala) Vstavljanje okvirčkov za besedilo oz. tabel je precej zamudno.

Ena možnost:

1. Narediš tabelo z 2 stolpcema in 1 vrstico in odstraniš obrobe.
2. V levo celico napišeš kaj je potrebno izpolniti (recimo ime in priimek)
3. V desni celici, ki je predvidena za vpis, narediš od obrob samo spodnjo črto.

Ja, saj to običajno prakticiram. Je pa zamudno, pri npr. testu, kjer gre za vstavljanje besed. In vedno izgubljam živce, ko se potem vse zamakne … Za pripravo 1 testa (1 učenec ima prilagoditev in ga piše na računalnik) mi gre skoraj več časa kot za sestavljanje kontrolke.

Ne razumem točno kaj se ti zamika. Poskušaj si tudi čimveč pomagati s Copy/Paste.

Druga možnost pa je, da si pomagaš z gradniki, ki se nahajajo na kartici Razvijalec, ki jo moraš posebej vklopiti v Wordovih možnostih in z njimi lahko delaš obrazce. Tu pa je potrebno malo več znanja in ti tule zelo težko dam konkretna navodila.

Probaj tako:

V tekst vstavi tabelo z 1 stolpcem in 1 vrstico (torej 1 celico), prilagodi velikost te celice (višino vrstice in širino stolpca ter velikost pisave), nato pa v zavihku “Lastnosti tabele” določi “Oblivanje z besedilom – Oblito”.
Za “piko na i” lahko še narediš spodnjo črto celice vidno, ostale pa nevidne.

Prilagam primer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close