Kako v karanteno?
Hčerka je zbolela za Covidom. Danes je pozitivna na PCR, v soboto na hitrem testu.
Zanima me kako naj grem jaz v karanteno? A me kdo obvesti, moram jaz koga obvestiti? Vem da obvestim delodajalca, ampak kdo mi odredi karanteno? Kdo mi da kakšno odločbo?
In od kdaj do kdaj bom v karanteni? Od sobote, ali od danes? Če prav vem, sedem dni.
Kaj pa ona? Mora biti doma 10 dni ali 7 dni? Kdo odloča kdaj gre lahko spet delat? Mora tudi takrat s testom dokazovati, da ni več bolna?
Hvala za odgovore.
prosim za intormacije, 24.01.2022 ob 21:14
Hčerka je zbolela za Covidom. Danes je pozitivna na PCR, v soboto na hitrem testu.
Zanima me kako naj grem jaz v karanteno? A me kdo obvesti, moram jaz koga obvestiti? Vem da obvestim delodajalca, ampak kdo mi odredi karanteno? Kdo mi da kakšno odločbo?
In od kdaj do kdaj bom v karanteni? Od sobote, ali od danes? Če prav vem, sedem dni.
Kaj pa ona? Mora biti doma 10 dni ali 7 dni? Kdo odloča kdaj gre lahko spet delat? Mora tudi takrat s testom dokazovati, da ni več bolna?
Hvala za odgovore.
Poklici svojega zdravnika zase oz pisi mail, ti bo odredil cas trajanja karantene. Tudi otrokovega zdravnika stori enako. Od nijz klica ne dobis vec odlocbo o karanteni pa dobis lahko tudi par tednov, po koncanju karantene.
Za karanteno izpolniš obrazec in imaš v minuti na mailu odločbo, ki jo posreduješ delodajalcu.
https://e-uprava.gov.si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/zdravje/potrdilo-o-karanteni.html
Forum je zaprt za komentiranje.