Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako v karanteno?

Kako v karanteno?

Hčerka je zbolela za Covidom. Danes je pozitivna na PCR, v soboto na hitrem testu.

Zanima me kako naj grem jaz v karanteno? A me kdo obvesti, moram jaz koga obvestiti? Vem da obvestim delodajalca, ampak kdo mi odredi karanteno? Kdo mi da kakšno odločbo?

In od kdaj do kdaj bom v karanteni? Od sobote, ali od danes? Če prav vem, sedem dni.

Kaj pa ona? Mora biti doma 10 dni ali 7 dni? Kdo odloča kdaj gre lahko spet delat? Mora tudi takrat s testom dokazovati, da ni več bolna?

Hvala za odgovore.

Odgovor na objavo uporabnika
prosim za intormacije, 24.01.2022 ob 21:14

Hčerka je zbolela za Covidom. Danes je pozitivna na PCR, v soboto na hitrem testu.

Zanima me kako naj grem jaz v karanteno? A me kdo obvesti, moram jaz koga obvestiti? Vem da obvestim delodajalca, ampak kdo mi odredi karanteno? Kdo mi da kakšno odločbo?

In od kdaj do kdaj bom v karanteni? Od sobote, ali od danes? Če prav vem, sedem dni.

Kaj pa ona? Mora biti doma 10 dni ali 7 dni? Kdo odloča kdaj gre lahko spet delat? Mora tudi takrat s testom dokazovati, da ni več bolna?

Hvala za odgovore.

Poklici svojega zdravnika zase oz pisi mail, ti bo odredil cas trajanja karantene.  Tudi otrokovega zdravnika stori enako. Od nijz klica ne dobis vec odlocbo o karanteni pa dobis  lahko tudi par tednov, po koncanju karantene.

Izpolniš Podatki in pošlješ. V nekaj minutah dobiš odločbo na mail. Ta velja za službo.

Pojdi na NIJZ stran ali jih poklici

Torej sama javim na NIJZ ali zdravnici.

In od kdaj se šteje karantena?

In koliko časa mora biti ona doma?

Pa saj ti je napisala, da sporoči osebnemu zdravniku. Pokliči ali pa jim napiši emajl in razloži kako je. Ali rabiš še koga na forumu, da to naredi namesto tebe? V tem primeru pusti telefonsko ali emajl zdravnika, pa svoje osebne podatke in kontakt, da bomo znali povedat, za koga gre.

Za karanteno izpolniš obrazec in imaš v minuti na mailu odločbo, ki jo posreduješ delodajalcu.

https://e-uprava.gov.si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/zdravje/potrdilo-o-karanteni.html

Pa še v karanteni si 7 dni od stika, ti bo vse pisalo na odločbi.

Nihče te ne bo kontaktiral, sama si urediš.

Pa srečno

Hvala Anonimno 3851.

Ali mogoče veš od kdaj se to šteje? Od PCR testa dalje ali od hitrega testa?

Ja, od stika… imam vsak dan stik, saj živim z njo?

Kaj napišem današnji dan, ko je pozitiven PCR?

Šteje se od pozitivnega hitrega testa, se pravi pri tebi od sobote, v karanteni si potem do petka, hči je pa doma 10 dni, samo zdaj ne vem, so nekaj spreminjali, to pa vprašaj pediatra.

Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close