kako v gmailu nastavim svoje ime?
Mogoče za koga smešno vprašanje. Sem že kar v letih in totalen laik kar se tiče IT.
Imam gmail poštni predal in bi si rada v njem nastavila svoje ime, da ko nekomu pošljem pošto, se mu le-to izpiše. Zdaj se jim izpiše začetnici imena. Rada bi, da se izpiše ime in priimek.
Gledam in iščem v nastavitvah, a sem čisto zmedena, res nič ne razumem, poskusila že nekaj možnosti, a žal mi ne uspe.
Ker ste tu gor večina zelo sposobni in razgledani, bi bil kdo tako dober in mi napisal v par preprostih točkah, kako naj to naredim?
Vnaprej hvala za prijaznost. 🙂
Sam uporabljam angleško verzijo, zato bodo možnosti izvorno v angleščini, zraven bo moj neuraden prevod, ker se mi res ne da preklapljati jezikov.
Alzo,v samem Gmailu desno zgoraj poiščeš in klikneš na sliko zobnika. To je sicer neka standardna sličica za nastavitve. Zatem klikneš na “See all settings” (poglej vse nastavitve). Nato v eni vrstici bolj zgoraj udariš po zavihku “Account and Import” (račun in uvoz). Nato je 3. ali 4. vrstica “Send mail as” (pošlji pošto kot). Zraven je še “edit info” (uredi podatke), naprej bi pa moralo biti jasno.
A ja, ko prideš do tja, te bo podučil, da se po defaultu vidi tisto ime, ki ga imaš v Googlove profilu in se po defaultu vidi tudi v drugih Googlovih storitvah in celo kot tvoje ime pri telefoniranju, če ima klicani Androidni telefon in uporablja Googlov imenik. Morda je celo bolje nastaviti to. Tokrat v Gmailu klikneš na nek kvadratek iz pik zraven tistega zobnika. Nato “Account” (račun), ki je prva možnost v izbirniku. V browserju ti odpre nov tab. tam na levi klikneš na “Personal info” (osebni podatki), naprej bi pa moralo biti jasno.
Forum je zaprt za komentiranje.