Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako uporabiti marmelado?

kako uporabiti marmelado?

Dobro jutro in dober dan vsem prisotnim.

Dobila sem en vagon marmelade – v glavnem slivove. Ker jo doma skoraj ne jemo namazane na kruh ali s palačinkami, me zanima kako naj jo porabim. V mislih sem imela kakšno pecivo, preko katerega se lahko prelije cel kozarec marmelade. (Drugače je ne bo nikoli zmanjkalo :)))))

Hvala že vnaprej

Ela

Morda biskvitna rolada premazana z marmelado, morda še s smetano…
Dober tek!

Vladka

Hm, mi jo imamo radi na palačinkah, zmešano s kislo smetano, pa segreto in na vanilijev sladoled ali puding. Sicer pa peciva, rolade, denimo.
T.

Cel kozarec lahko gre v rolado (biskvit iz 6 jajc v velikem nizkem pekaču). Oblita s čokolado in postrežena s stepeno smetano je vse kaj drugega kot “navadna marmeladna rolada”.
Drugače sem slišala, da marmelado dajejo v bombice za vezavo namesto surovega jajca. Pride v poštev za vse te piškotno-čokoladno-orehovo-kokosovo-suhosadne mešanice, iz katerih delaš kroglice. Zaradi marmelade bistveno zmanjšaš sladkor. Sliše se logično, nisem poskusila, imam pa namen.
Nekaj dobrih žlic marmelade dajem na Londonske rezine (tanko krhko testo, marmelada, sneg z orehi, razrezano v piškotke).
Pogreta marmelada čez šmorn.
To delam jaz, več ne vem. Me pa zanima, ker je tudi meni mami poturila veliko marmelade.
In, ah seveda, za decembrske praznike (ali tudi drugače) čez pokrov daš košček (rdeče-belo karirastega) blaga, prevežeš s pentljo ali rafijo, pa naj se sladka še kdo od prijateljev.
LP Tora

Lahko skuhaš na mleku proseno kašo. V pekač naložiš plast kaše, plast marmelade (več jo je bolj je sočno), pa spet plast kaše, preliješ s smetano, potreseš s cimetom in zapečeš v pečici.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close