Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kako stopit do šefa in vpr. za kakšno delo?

kako stopit do šefa in vpr. za kakšno delo?

K moževim staršem hodi na obisk en direktor ene firme.

Pišoka! Jaz totalno nesamozavestna ne vem pristopit do njega in ga vpr. če bi se našlo kakšno delo zame v njihovem podjetju.

Ker je tebi težko bi lahko zate to storili moževi starši. Prosi jih.

naj vsi strahovi izginejo…stopi do njega in vprasaj…kar bo pa bo…najslabše, če ne vprašaš. jaz ti pa želim srečno!

tega ne želim,da bi moževi starši vpr.,saj bi potem če bi seveda dobila kakšno delo,to vedno v nos metali,da so mi kao oni našli delo.

kot je bilo rečeno, beseda ni konj!

nič, saj je samo človek, mogoče boš presenečena nad njegovim odgovorom

pozanimaj se o podjetju in razmisli kaj bi rada počela, da ne boš presenečena nad njegovim morebitnim vprašanjem

srečno!

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

Malo se pozanimaj o firmi in konkretno o tem, kaj delajo, potem pa razmisli, kaj bi ti lahko tam delala. In pridi s čisto konkretnim predlogom: poznam vašo firmo, vem, kaj delate, in se mi zdi zanimivo to pa to delo. Če boste slučajno kdaj koga iskali, mi prosim, povejte… Nekaj v tem slogu.

Kdor jezika špara, kruha strada. Naredi kot ti je svetovala metulka, pa pej malo potreniraj pred ogledalom. :)) Več kot ne, ti itak ne more reči.

Odvisno s katere plati gledaš. Mi poznamo tudi kar nekaj ljudi na vodilnih položajih in nam je nam in njim vsakič neprijetno, ko jih sorodniki in prijatelji sprašujejo za službo. Kot da bi sedaj morali njim delo dat, ker se poznamo. Nam pa ne bi bilo neprijetno, če bi šli na delovno mesto in tam povprašali. Ko so naši gostje se mi pa ne zdi lepo. Pa sem jaz tudi brez službe in jo iščem, tako da vem, kako to zgleda. Samo pritiskati na obiskovalca, pa čeprav samo z nedolžnim vprašanjem pa ni lepo.

Lepo ni, greh vprašat pa tudi ne. :)))

sva že dve taki. meni ni problme poslat pošte na točno določeno osebo, d apa bi šla tja in rekla je pa za mene prvaa muka. kar zablokiram. se pa strinjam z drugimi ki pravijo da naj vprašajo moževi starši, smao tako je ja da vsaj pri nas je tako so že dolgo izven poslovnega področja in so aktualni le za take obiske, za to da pa bi ti potem takšni direktorji dali službo pa je pogosto veliko izgovorov. prvi pa je: naj pride sama in reče, ker itak vidijo d ane boš prišel in če bi slučajno prišel bi potem ja morda kaj ratlo. čeprav prej mislim da bi bilo od tega vas bomo obvestili do tega da je proračun tak pa tak in nimajo potreb.

jaz sem poklicala nekoga (bivšega delodajalca), ki je poznal nekoga če ga pokliče in vpraša…je bilo to vljudno? Za koga ne, ampak službo pa imam!

V stiski je “kaj je lepo in kaj ni” najmanj pomembno, sicer pa če vljudno, obzirno vprašaš…komu škodiš?

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

ženske kje je vaša samozavest????

pa kdo si želi delavca, ki mu je težko/nerodno/se boji …. vprašati karkoli?
itak da marsikoga marsikdaj stiska v želodcu ko mora opraviti … karkoli … ampak greš pač mimo tega … v glavi imaš cilj do katerega je pač treba priti ane 🙂

Kakorkoli, ne zdi pa se mi, da na obisku pri meni nadleguje moje goste. Oziroma, naj vsaj vpraša taščo, če bi jo motilo, da bi omenjenega gospoda vprašala za službo, ko bi ta prišel k njej na obisk. Ne zdi se mi prav, da bi kar tja vdrla in spraševala. Ko moji starši dobijo obisk se ostali diskretno umaknemo oziroma ne hodimo k njim, če vidimo da imajo goste. Enako oni.

Saj ni bilo mišljeno, da ga popade med obiskom kot svinja bučo. :)) Če živijo skupaj, pač izbere trenutek… vpraša lepo kulturno in nevsiljivo, npr. ob odhodu…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close