Kako ste si zafurali življenje?
Ima peijtrlje, 29.10.2023 ob 22:08
Kake norije pa govorite? Seveda mora delodajalec izvedeti za tvoj rojstni datum! Tud potrdilo o nekaznovanosti rabi in na njem to piše..
Kako pa naj izračuna tvojo delovno dobo in dodatek na delocno dobo, ce nima EMSO? Kako te naj ima v sistemu, če nima osnovnega podatka o EMSO?? Eni ste zabiti.
Na prošnji ga nisem navedla in razgovoru o letih ni bilo govora. Pred pogodbo pa seveda da moraš dati vse podatke.
Opažam, da mnogi pišete o napačni izbiri partnerja in/ali poklica. Nekako tudi sam dojemam ti dve temi kot pomembni vlogi v mojem življenju. Kar pa me nekako čudi, je to, zakaj vam je ostala pomembna delitev med službo in zasebnim življenjem.
Sam sem zavestno sem izbral in oblikoval življenjski slog, ki najbolj ustreza moji identiteti in ki dopolnjuje in podpira mojo avtonomijo in osebne vrednote. Cenim ravnotežje in harmonijo, zato sem si ustvaril lasten sistem, ki deluje zame.
Poklic sem si zasnoval tako, da se moje delo in zasebno življenje prepletata na način, ki je zame smiseln in izpolnjujoč. V svojem delu uživam. Ne vidim ga kot breme, ampak kot pomemben del svojega življenja, ki se naravno prepleta z mojimi osebnimi interesi, strastmi in potrebami. Takšna struktura mi omogoča bolj fleksibilno, fluidno in izpolnjujoče življenje.
Partnerja naj bi se medsebojno razumela glede poklicne strasti in obveznosti drug drugega ter se prilagajala in spodbujala. V odnosih je zame podpora izjemno pomembna. Predvsem pa tudi razumevanje, kdaj drug drugemu dati prostor, pomagati pri obvladovanju stresa ali celo sodelovati pri opravilih, ki to dopuščajo.
To omogoča ohranjanje močne emocionalne povezanosti in preprečuje, da bi se odnos zreduciral samo natrivialno rutino in pomaknanje smisla. Ta slog življenja omogoča tudi dober zgled za otroke in je vključujoč za vse družinske člane, saj skupno delo in zanimanja okrepijo družinske vezi v imenu skupnega višjega cilja.
Če se torej z mislimi vrnim na izhodišče teme, o tem, kako si je kdo zavozil življenje, me prešine misel, da si človek zavozi življenje, ko se dovoli ujeti v pasti rutine in občutku stagnacije, ki pogosto prizadeneta tako poklicno kot osebno življenje.
Da bi se torej izkopali iz tega občutka, da ste si zavozili življenje, bi se morda morali bolj omogočati prostor za rast, raziskovanje in spremembe, ohranjanje svežine in dinamike v svojem vsakdanjem življenju. Ključnega pomena je po mojem mnenju tudi komunikacija s partnerjem, da se zagotovi, da so meje obeh spoštovane in da so potrebe obeh izpolnjene.
Vsekakor pa je potrebno tudi priznavanje izzivov, s katerimi se je treba soočiti. Največji izziv je ravno to, da skorajda ne obstaja model, ki bi ga drugi želeli preprosto adaptirati glede na svoje osebne okoliščine.
Zato tak pristop zahteva visoko stopnjo pripravljenosti delati napake, sprejemati slabe odločitve in prevzemati odgovornost za slabe izbire. Zahteva veliko samospoznavanja, da bi uspeli identificirati, kaj vam je pomembno v življenju in si aktivno prizadevati za oblikovanje okolja, ki te vrednote podpira.
Bistveno se mi zdi razumevanje, da so naše odločitve, pa naj bodo dobre ali slabe, del naše življenjske poti. Ključ do preseganja občutka, da smo si “zafurali” življenje, po moje leži v sposobnosti prilagajanja, razvoja, iskanja podpore in kar je po moje najpomembneje, v sprejemanju odgovornosti za svoje odločitve in njihove posledice ter da se skoznje učimo in rastemo.
h4h4, 17.10.2023 ob 19:52
Izbira partnerja je bila največja napaka. Pravzaprav dveh. Če je bil prvi res slab človek, drugi ne tako, je bil pa drugače zblojen (brez prave higiene, samo sex) vendar gre za izgubljeni oportuniteni čas, ko bi bila lahko v kvalitetnem partnerstvu. Zdaj se pa tega ne grem, razen, če mi ga Bog pošlje na dom.
Nekje sem prebrala, da je izbira partnerja ali moža/žene najpomembnejša odločitev na tej zemlji. Bi rekla ,da to še kako drži.
Evo s tem se najbol strinjam. Mimo sem usekala pri izbiri moža, da bolj že ne bi morala.
Kar se tiče faksa in služb. Tri četrt faksov je neuporabne vrednosti. No nekaj te že naučijo, še zdaleč pa ne neke uporabnosti znanja na delovnem mestu.Tam se šele začne maraton. Verjetno je to odvisno od fakultete. Močno upam, da je vsaj študij medicine bolj poglobljen.
panta rhei, 17.10.2023 ob 21:11
Bil večkrat na robu in se nekako rešil. Vse je šlo v pravo smer. Kjer je volja, tam je pot.
Življenje je itak en velik kompromis. Ne moreš imeti sanjske ženske, sanjske službe, doktorat iz fizike, otroke v Mensi, vikend v Istri in tri ljubice.
Ugotovil sem kar seješ to žanješ.
In vse se nekako hitro obrača. Lahko, da je vse idealno pa se zgodi kakšna nesreča ali zdravstveni problem, izguba bližnjih, kraja premoženja, izguba službe…
Podpis pod tole.
Če za smer, katero želiš študirat, ni povpraševanja po delavcih-kar se da pozanimat pred pričetkom študija, se odločiš za nekaj drugega. Samo veselje do tega še ne pripelje službe. Ta je že oddana vip-ovcem, ostali lahko samo jokate, kako ste si zafurali življenje in se smilite sami sebi nadaljnjih 50 let. Včasih je treba iskati alternative, kompromise in ne rinit za vsako ceno z glavo skozi zid.
kakadu591, 17.10.2023 ob 19:56
probaj delo v tujini zato se pa jaz nisem šel nikoli študirat delam v elektro stroki delo inžinerja brez elektro šole res da imam 30 procentov manšo plačo ampak mi je uspelo danes vse kar rabiš za službo najdeš na intrnetu.sem že razmišljal da bi probal se priučit neko osnovno medicino da bi probal kdaj operirati človeka ni vse v šoli ko prideš na delavno mesto se učiš od začetka
Izbral sem po tvoji logiki, ker sem prebral in poslušal predavanja iz psihologije, ugotavljam pa hudo zmoto. Ljudje imamo tudi podedovane nagone in vzorce staršev za življenje, ki jih le dolgotrajni trud prilagaja, življenje pa teče dalje. Na matičnem urdu pa podpišeš izjavo o podpori v dobrem in slabem.
Podobno je v službi. Prideš naštudiran v delokrog, kjer se najde nekdo, ki šablonsko izpolnjuje obrazce, ne razume vsebine in znanje razglaša za zmešano filozofijo, ker nič ne razume, hoče pa svojo razlago vsiljevati.
Tako da sem gledala poročenega obrtnika in ga postavila na prestol, kamor sodi Bog in mož. Padla sem dol, bila pripravljena storiti vse, za njegovo pozornost, trpela hude bolečine, in pozabila da je on obljubil drugi že zdavnaj.
To sem tupila 2 leti, nakar me je srečala pamet in sem prebolela. Spet se smejim, spet sanjam in svojega malarja sem že davno pozabila. Pripravljena na to, da postanem žena in mati, in veselim se tega novega poglavja.
Še ena s filo faksom. Adijo pamet, kako zgrešena izbira. Sicer sem še zadovoljna, uspela sem z garanjem in neverjetno srečo prilesti v drugo branžo in imam super delo in plačo, zdajle pri 50. pa se bo pokazalo, kaj sem razmišljala pri 20, ker ne bo več dela zame na projektih.
Otrok bo šel na frizersko ali avtomehanično ali, če bo res vztrajal, na medicino ali fizioterapijo. Odpade butast ff ali fdv in vse podobmo sr… z vsemi močmi se bom borila proti temu.
Ravno smo od mizarja dobili pohištvo, mogoče bi ga pa za vajenca vzel. Do konca januarja so popolnoma zasedeni. Dela in denarja jim ne zmanjka. Tudi projekti so zanimivi in polni ustvarjalnosti!
Forum je zaprt za komentiranje.