Kako spravit file v pdf ?
Evo nabavil sem si adobe acrobat 5.0 ( ne readerja), ga instaliral in….. ja zdaj bi pa rad file, ki ga imam na PC-ju in ima končnico MNT. spravil v PDF obliko in jo nato po emailu poslal prijatlu na drugo stran vesoljne Slovenije :-)).
A glej ga vraga, kako se to naredi? Edino kar sem pogruntal je , da se da web page spraviti v PDF obliko , druga pa ne najdem in ne najdem. Če ima kdo idejo naj jo prosim bolj po kmečko predstavi ali pa , če je kje kakšen link do strani, ki bi to razložila bolj za “ta blondne ljudi” !!!
Še to, seveda sem uporabil tudi Help —> using Help , ki je v samem programu , a je tako kunšten in obsežen, tako, da ….no way.. tam skozi se jaz ne bom prebil !!!!
Adobe Acrobat omogoča, da večino odprtih dokumentov pretvoriš v datoteko PDF. Datoteka *.mnt mi ni znana, tako da ne vem, s katerim programom jo odpiraš oz. kreiraš.
Acrobat ti med tiskalnike namesti svoj gonilnik, navidezni tiskalnik, ki namesto na papir tiska na disk – kreira PDF datoteko. Parametre za kakovost (velikost) PDF datoteke določiš pred tiskanje, pač odvisno od namena: za web, print ali izdelavo fotolitov (press).
Poskusi, če ti bo sedaj uspelo. Morda najprej za vajo nekaj iz Worda.
Čakaj malo….. vse kar bi rad je , da bi spravil v datoteko s končnico MNT. v eno obliko ( formo), tako , da bi jih drug uporabnik , ki nima mojega programa ( konkretno je reč o Magix Notationu – to so navadne glasbene note pisane v omenjenem programu) lahko prebral in si jih eventualno doma sprintal. Lahko bi te note dal na tiskalnik in mu jih poslal po navadni pošti, a zakaj pa imamo e-pošto. Torej je to izvedljivo in kako? Na netu sem našel kar nekaj notnih reči, ki so spravljene v pdf file, pa me zanima, kako jim je to ratalo, če meni to noče.
Odpri svoje oblikovane note in jih daj tiskat, namesto na tvoj klasični tiskalnik, izberi Adobe PDF, ki je na seznamu tvojih nameščenih tiskalnikov.
Namesto na papir Adobe Acrobat tiska v datoteko in tako dobiš PDF datoteko, ki jo lahko pošlješ kamorkoli.
Če si Adobe Acrobat pravilno namestil, ne bo težav.
Forum je zaprt za komentiranje.