Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako spoznati fantovo hčer?

Kako spoznati fantovo hčer?

Zanima me, ali imate kakšen nasvet? S fantom hodiva približno sedem mesecev, fantova bivša partnerka je hčer pustila njemu, ker se je odločila da mu zagreni življenje. Problem je, da sva kar resna in želi da bi spoznala njegovo hčer. Kar nekaj časa sem odlašala, ampak mislim da je napočil tisti trenutek…. Ima katera od vas že slabe ali dobre izkušnje?

A hcerko ima zato da mu je zagrenila zivljenje….haloooo!!!!!

jaz na tvojem mestu ne bi,ker ne ves kaj bo,in raje uzivaj z njim zaradi vaju.Imam izkusnje.Otroke raje prepusti njihovim starsem.

Ja,to,da mu je pustila hci ‘da mu zagreni zivljenje’ je tudi meni padlo v oci.

Ali on to pravi? Kaksen odnos pa ima do svoje hcere potem,halo??? Ce pa ti tako pravis-potem pa to velja za tvoj odnos do otrok…(ocitno je cuden oz.slab)
Uboga puncka.

Dobre 🙂 Mi je blo mal nerodn.. ker je starejša od mene :)))

Ja odvisno koliko je hci stara?

Sigurno je odvisno koliko je njegova hčerka stara.
Pripravi pa se, da se boš morala soočiti z raznoraznimi kompromisi in odrekanji, izpadi ljubosumnosti (iz njene strani) – kar je v bistvu logično, a na začetku kar čudno, ker vsega tega nisi vajen in se znajdeš v novi situaciji.

Kar pogumno!

Ja, mal sem se narobe izrazila. V bistvu je tako, da bivša ve zame, sem mal mlajša od bivše, mal je ljubosumna in je mislila, da naju bo na tak način spravila narazen. Je pa dejstvo, da pa ni vse rožnato tud za njega ne, ker bit oče samohranilec je zlo težko, brez mame pa je še težje, punca je stara 11 let. Še vedno mislim, da punca spada k mami, pa kakršnakoli že je. Sem se pa odločila mu pomagat, normalno.

Takšni puncu moraš postat predvsem prijateljica, pa se bosta dobro razumele. Mogoče si sprva ne bo pustila blizu, vendar jo na svojo stran pridobiš s tem, da ji zaupaš in si njena prava prijateljica. Seveda jo moraš imeti rada – pa saj otrok ni težko imeti rad.

Ne strinjam pa se s tvojo izjavo, da b morala ostati pri materi, kakršna pač je. Vsem samohranilcem je težko, tako moškim kot ženskam. Sploh pa, če sta vidva resna, bosta skupaj dosti lažje vzgajala njegovo hčer, če jo imata oba rada.

Jaz pa jo nebi spoznala vsaj ne po tako kratki vezi. Kadar so otroci iz prejšnjega zakona je potem kreg večinoma zaradi njih.
Jaz ne hodim na njegova srečanja z otrokom ker sem parkrat videla kako zgleda potem pa sva se samo kregala. Naj ima svoj čas z njim in drugo z mano. Nismo družina in nikoli ne bomo zato bodo vedno nesporazumi. Imava skupnega otroka in on se jima včasih pridruži, jaz ne, poleg vsega pa potem še bivša žena ščuva proti meni, hvala bogu vsaj proti mojemu otroku ne.
Toliko od mene, odločitev pa je tvoja.

Ja, pa če hčerka živi z njim, če on hoče, da se spoznata… Meni bi bilo (če bi bila sama z otrokom in bi mi novi partner rekel, da otroka noče spoznati) jasno, da z njim nimam kaj početi.
Sicer pa, Cvetka, nimam izkušenj, tako da tebi ne morem odgovoriti.

Cvetka, spoznaj partnerjevo hcerko… Sploh, ce ti jo partner zeli in hoce predstaviti. Ce je ne bos spoznala se bo pocutil, da ne zelis spoznati del njega. Dlje ko bos odlasala, tezje bo. Sploh pa hcerka verjetno ni tak bavbav, da se s tem strahom ne bi mogla soociti. Mogoce vam bo pa lepo? Ce vam pa ne bo, potem pa itak ni pravi zate in je cas, da se premaknes naprej in nehas razmisljati, kako bi bilo, ce bi bilo. In… govorim ti na osnovi svojih izkusenj. Odlociti pa se moras itak sama.

Kaj naj ti rečem? Bila sem partnerjeva hčerka… Nikar ne misli, da je smrklici lahko. Razdvojena je že zaradi ločitve staršev in ravno prav stara, da vsaj delno razume, kakšno vlogo imaš ti. Odpri srce nastežaj kolikor moreš in pripravi se tudi na boleče izkušnje. Verjamem, da deklica ni zlobna in da bo bolečine prizadejala bolj v iskanju meja, kot v namenu prizadeti. Če imaš rada partnerja boš vzljubila tudi malo.
Sama lahko rečem, da sem spoznala sčasoma od tega je že 18 let, da je očetova partnerka boljša mama od moje mame. Grenko spoznanje, ki je hkrati tudi sladko.

LP

Cvetka,

deklica je del preteklosti tvojega fanta, ki je pač ni mogoče izbrisati. In prav je tako. In tako kot si sprejela fanta, boš morala sprejeti tudi njegovo hčerko. Saj je vendar del njega…

Zna se zgoditi, da te bo deklica zavračala. Težko je biti otrok ločenih staršev, težko je imeti takšno izkušnjo za seboj. Ampak ona je otrok, ti si odrasla oseba z zavedanjem. In če se bi zgodilo zavračanje z njene strani, si ti tista, ki se moraš zavedati in vedeti, da te otrok ne zavrača zaradi tebe same, ampak zato, ker se boji, da bo izgubila ljubezen očeta. Predvsem veliko potrpežljivosti in razumevanja bi ti jaz rekla, bo potrebnega s tvoje strani. Tvoja edina naloga je v bistvu le ta, da ti počakaš na to, da te bo deklica pripravljena sprejeti. Otrok te ne more sprejeti na ukaz, otrok te bo sprejel, ko in če bo on čutil tako. In takrat ga moraš sprejeti z odprtimi rokami… in odprtim srcem, seveda…

Srečno!

Hvala za nasvete, vsem skupaj. Sem spoznala hčer, je blo vse v redu. Je pa stvar takšna, da je njegova bivša dan po tistem prišla po “tamalo”, dva dneva kasneje se je pa odločila, da jo bo imela ona, tko da sem zdaj prepričana, da je blo vse skupaj zrežirano. Ni kaj, nekateri ne morejo imeti otrok, nekaterim bi blo pa treba z zakonom prepovedati starševstvo. Mislim, da je kruto izkoriščati otroka na takšen način. Tu se vidi, da bi blo res boljše ko bi deklica ostala pri njemu in meni seveda. Žalostna sem, ker vem, da ne bo srečna. Upam, da bo sčasoma vse dobro (za deklico mislim), kar pa dvomim.

Hvala še enkrat vsem.

Ne razumem…. Saj sta morala urediti na CSDju pri kom bo hči živela in kako bodo določeni stiki. In takšnih stvari se ne da kar spreminjati, kakor se bo komu trenutno dvignilo.

Sem pa bila sama v položaju, ko je prišel dan, ko smo bili prvič skupaj z moževimi otroki iz prvega zakona. Ne rečem, da se nisem bala, prekleto me je bilo strah, ker nisem vedela, kako me bosta sprejela, sploh ker sta že večja. In na koncu se je vse dobro izteklo in lahko mirno rečem, da ju imam ful rada, ker sta zelo v redu otroka in nikoli me ne preganja občutek, da sta to otroka neke druge ženske. Pač sem ju dobila v kompletu z mojim možem in ker sta njegova sta tudi moja.

Ja, težko je razumeti. Podpisala je že zapisnik, na katerem se je strinjala da bo otrok pri njemu + preživnina, skratka odpovedala se je vsemu. Še celo izjavila je, da ne vidi smisla, da bi vzdrževala stike z njo. Na CSD so rekli, da mora zdaj on samo še sestaviti dogovor (med bivšima partnerjem ali zakoncema), kje bo otrok, glede praznikov, …, oba ga morata podpisati (podpisala ga je) in da mora s tem dogovorom na sodišče, da še sodišče izda sklep o starševstvu (zdaj je to mal drugače, včasih je CSD “požegnal” kje naj bi otrok bil, ampak je zdaj to stvar sodišč, ker je problem pri CSD-jih, da imajo premalo usposobljene ljudi (beri premalo izobražene), pa še pristranski so velikokrat, glede na to da tam delajo pretežno ženske, moški so bili na slabšem oziroma očetje). Pa si je ženska premislila. Lahko samo rečem, da to veliko pove o tem kakšna mati je…

Vse lepo in prav, vendar zakaj se je potem premislil tudi on? Glede na celo situacijo se jaz tudi pod razno ne bi.

Zdaj pa jaz tebe ne razumem, kaj ne razumeš? Ni si premislil, povedala mu je samo da bo tamala ostala pri njej, so pa jo tako napumpali z lažmi (ne vem kakšnimi, ker nič ne pove), da je tamala zdaj tud hotla k mami, pa čeprav je skus govorila, da bo pri njemu. On pa pravi, da nikoli v življenju ne bo male silil v nekaj kar sama noče. Celo tko daleč je prišlo, da tud k njemu noče več. Pa verjamem, da bo vse dobro, bivša točno ve, kako manipulirat z tamalo, ampak tud otroci so pametni in slej ko prej jim klikne in tud njej bo. Zelo zapletena situacija ni kaj, ampak ga ljubim in vem da bo vse dobro.

lp

Kaj je pa s tabo????A misliš da mu bo hčerka zagrenila življenje???
Očitno si tudi ti svojim staršem zagrenila življenje!!!

Dej klovn preber vse kar sem do sedaj napisala pa se pol oglas.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close