Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako speči piščančja krila-hrustljavo?

Kako speči piščančja krila-hrustljavo?

Oh, saj sem že v naslovu vprašala. Kadarkoli jih spečem, so mehka, kot da sem jih zdušila.
Pečem jih v teflonski ponvi. Segrejem olje, letančke popečem, zmanjšam ogenj, pokrijem z pokrovko z luknjami, zalivam z vodo. Kaj delam narobe??

Rada bi hrustljavo kožo.
Prosim za pomoč.
Hvala

Speci jih v pečici. Sama jih nikoli ne pečem v ponvi.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz jih pečem tudi na plinu- v olju- ne dolivam pa vode- kot krompir- le nekoliko znižam ogenj, da se dobro prepečejo ( kadar se mudi, sicer pa jih tudi jaz v pečici)-so slastno hrustljave :-))
LP

Točno tako.
Če jih pečeš na olju, ne dolivaj vode, sicer jih dušiš in so mehka.
V pečici pa so super, lahko je tudi zraven krompir, je vse še boljše.

Dušenje pomeni kuhanje s počasnim dolivanjem vode.

Hvala vsem!

Moja babi jih naredi na čisto malo naoljeni ponvi (ne zliva olja notri ampak samo ponev premaže s čopičem) in jih peče kakih 25 minut. Pridejo slastno hrustljave.

Piščančje perutničke ali bedrca vedno pečem v pečici na vroči zrak, cca na 180 stopinj, na rešetki. Meso samo začinim, olja ne dam, ker ga imajo že same dosti in se na dnu naredi kar lužica. Skorjica hrusta kot čips :)))))

Koliko casa na 180 stopinj ventilacijsko?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close