Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako so vas zdravili vaši zdravniki v primeru covida?

Kako so vas zdravili vaši zdravniki v primeru covida?

Tisti, ki se preboleli covid, kako terapijo so vam predpisali zdravniki in ali ste šli k njim ali na daljavo? Ste naredili laboratorijske preiskave ali samo terapija?

Vse se pozdravi na daljavo, po telefonu.

Sem jim samo sporočil, da sem zbolel, bil na testiranju in ponovno sporočil, da sem ozdravel.

So me pa na začetku še dvakrat klicali iz Nijz.

In to je vse

Pri meni je bilo kot klasična gripa.

Pri nas oče 25 dni na kisiku, dobival koktajl antibiotikov, ki so mu jim menjali, ker prvi izbor ni deloval, dobil večkrat transfuzijo, ker je bil slabokrven, dobival morfij proti bolečinam,….

Bil sem v bolnici v komi, tako, da nevem cisto tocno, kaj so delali z mano.

Odgovor na objavo uporabnika
še še, 18.08.2021 ob 11:52

Tisti, ki se preboleli covid, kako terapijo so vam predpisali zdravniki in ali ste šli k njim ali na daljavo? Ste naredili laboratorijske preiskave ali samo terapija?

Vse po telefonu ..lekadol sem dobila to je vse ..jaz sem imela 6 dni vročino hud kašelj..glavobol in zadihanost.

Kličejo pa te iz NIJZ ja to je res in govorijo da ne smeš 10 dni iz hiše pa da moraš vsem javit z katerimi si bil skupaj..pa še povedat z kom živiš še tisti morajo v karanteno pri nas doma smo tako vsi zboleli in bili pozitivni.

Sploh kateri zdravnik sledi protokolu takojšnjega začetka zdravljenja, ki se je izkazal za 99% učinkovitega? Vem, da v drugih državah to že obširno uporabljajo (in ne vlečejo dodatkov).

še še, 18.08.2021 ob 13:01

Sploh kateri zdravnik sledi protokolu takojšnjega začetka zdravljenja, ki se je izkazal za 99% učinkovitega? Vem, da v drugih državah to že obširno uporabljajo (in ne vlečejo dodatkov).

Kakšen pa je ta protokol?

Nena405, 18.08.2021 ob 13:12

Kakšen pa je ta protokol?

Če si zdravnik, mi daj svoj mail in ti pošljem. Ni sam-svoj-mojster.

še še, 18.08.2021 ob 13:28

Če si zdravnik, mi daj svoj mail in ti pošljem. Ni sam-svoj-mojster.

Nisem zdravnik/ca, smo pa preboleli, mož hujšo obliko in ni bil deležen nobebega posebega zdravljenja, zato bi bila rada pripravljena za naprej.

So to posebna zdravila?

Niso posebna, je pa ključnega pomena pravočasno ukrepanje, torej takoj ob prvih znakih in ne čakati na rezultat testa. Nikakor ne lekadol, temveč nesteroidni antirevmatiki, če teh ni, aspirin. Nato ob pozitivnem testu laboratorij, kjer preverijo določene parametre. Če so ti v redu, se nadaljuje z antirevmatiki, v nasprotnem primeru se doda kortizon, heparin v nizkih odmerkih (če je d-dimer visok) in antibiotik, če rentgen kaže na pljučnico. Je pa pomembno, da je zdravnik v tesnem stiku z bolnikom in nadzoruje parametre.

Sicer pa bo v EU oktobra na voljo 5 novih zdravil, ki so v končnih fazah preizkušanja. V večini držav se bo 30. septembra tudi iztekla kampanja masovnega cepljenja.

Svojega zdravnika nisem obremenjeval s svojim prehladom, prav tako pa ne tistih, ki testirajo, tako da me tudi NIJZ ni nadlegoval.

Brez pregleda, samo na daljavo.

Ko se mi je bledlo od visoke vročine, mrzlice, težkega dihanja, je mož klical urgenco. Naročili so mu, naj me opazuje in če bom postala vijolična, naj kliče nazaj.

Visoka vročina se mi je pojavljala 3 tedne. Nato mi je začelo hropsti v pljučih, težko sem dihala. Po telefonu dobila antibiotik in potem, ker ni bilo dobro, mi je dr. po telefonu zamenjal antibiotik.

Tako sem bila doma 5 tednov brez obiska pri dr. Potem sem šla v službo, dobila vnetje ledvic. Najprej samo pekoče uriniranje, še isti dan močne bolečine ledveno, visoka vročina. Antibiotik spet po telefonu.

In potem ni bilo dobro in spet menjava antibiotika po telefonu.

No, zdravnika sem zamenjala.

Novi zdravnik me je poslal med drugim na rtg in se je videlo, da sem imela obsežno pljučnico.

V času covida sem shujšala 15 kg. Iz malce preveč 67 kg, sem jih imela samo še 52. Pri 43-ih letih, 168 cm.

Po bolezni je že 8 mesecev, pa še nisem čisto ok. Sploh kondicijsko ne, težave imam s spanjem, spominom.

Vonjam še vedno ne vsega.

Zgornji primer prebolele je zgovoren.

V najhujši pandemiji našega časa, zaradi katere so praktično ustavili ves svet, zdravijo z navodili po telefonu. Brez anamneze brez laboratorijskih in drugih preiskav, brez monitoringa.

In potem še kdo verjame, da je odgovornim kaj do našega zdravja??

Zdaj silijo s cepivi. Spet, ali mislite, da zato, ker jim je do našega zdravja?

Samo po telefonu je postavla diagnozo da je covid – ker sem dobila vročino in sem bila v tesnem stiku s potrjeno pozitivnim Niti na test me ni poslala. 14 dni me je matralo, pol k je vročina padla mi je prekinila bolniško. Pobirala sem se še več kot mesec dni, zdaj sem ok.

Berem izpovedi nekih s 14 dnevno visoko vročino, pljučnicami in ne vem čim vse – ja zakaj zaboga ne greste na urgenco? Temu je namenjena.  Od tam vas ne bodo kar tako nagnali, sploh, če se vam že na daleč vidi, da ste hudo bolni. Zahtevajte obravnavo. Kaj če bi imeli zlomljeno nogo bi tudi namesto urgence klicali zdravnika in se sprijaznili z navodili za povijanje gipsa po telefonu? Potem pa jamrali, kako vam noga štrli pod kotom 30 stopinj?

Zakaj692, 18.08.2021 ob 19:35

Berem izpovedi nekih s 14 dnevno visoko vročino, pljučnicami in ne vem čim vse – ja zakaj zaboga ne greste na urgenco? Temu je namenjena.  Od tam vas ne bodo kar tako nagnali, sploh, če se vam že na daleč vidi, da ste hudo bolni. Zahtevajte obravnavo. Kaj če bi imeli zlomljeno nogo bi tudi namesto urgence klicali zdravnika in se sprijaznili z navodili za povijanje gipsa po telefonu? Potem pa jamrali, kako vam noga štrli pod kotom 30 stopinj?

Mislim, da je bilo vsaj v prvem valu rečeno, naj okuženi ne hodijo na urgenco. Za kasneje ne vem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close