Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kako so dr. rupla v času SMC nadlegovali organi pregona

Kako so dr. rupla v času SMC nadlegovali organi pregona

Dimitrij Rupel: Moja policija in moj policaj Sheikha – siol.net

Sicer pa dr. Rupel, v času SMC vlade sem slišal za primer, ko naj bi nekdo nekoga, ki je v prostem času politično pisal po forumih, klepetalnicah, spletnih komentarjih,.. podal njegovo telefonsko številiko v ovadbo za neko najverjetneje izmišljotino.

“Osumljenca” so prvič klicali  šele čez eno leto po prijavi! in to v soboto okoli 22 ure zvečer (ravno tisti večer je tudi kritično pisal po spletu glede političnih stvari).  Mislim da je ob klicu celo bil vprašan, če je doma. Kakšnih 15-20 minut po klicu pa naj bi mu nekdo na vrata stanovanja z agresivnim obračanjem skoraj kljuko odtrgal. Ko je čez zaprta vrata v grozi vprašal kdo je, je seveda podlež in strahopetec pobegnil. Toliko o korektnosti o “človekovih” pravicah v prejšnjih vladah. Pa je bil kakšen protest? Seveda ne.

Obtožba je pa bila v smislu, da je prijavitelj neznancu izročil nekaj tisočakov in da naj bi osumljeni uredil hladilnike, gospodinjske aparate pa mu jih ni. Po parih letih preiskave je prijavitelj vse zanikal in izjavil da ga ne pozna. Pred tem je prijavitelj prepoznal osumljenčevo osebno sliko in njegov avto na sliki, skratka vse. Nato je vse zanikal. Ga je pa osumljeni videl prvič v življenju. Toliko o slovenski demokraciji in človekovih pravicah in pa predvsem kako hudobni in primitivni so ljudje.

ga je pa osumljeni videl prvič v življenju pred sodiščem.

Hahaha, tega Rupla so vsi sistemi preganjali, pa vedno je bil v slasti in masti. To je prav zanimivo, kako dobro rejena elita v Sloveniji kar naprej jamra, da je ogrožena.

Rupel je res kredibilen… Eden najbolj prepoznavnih oportunistov. Verjetno je večina pozabila ali pa niti ne ve, da je bil celo župan Ljubljane zelo kratek čas dokler ni prišla priložnost da gre na diplomatski parket. Hitro je pozabil na Ljubljano…in svoje obljube. Rupel je bil v LDS in se zasukal v SDS…

Dimitrij Rupel leta 1995:

“Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”

Dimitrij Rupel januar 2013:

” Dragi kolegi in prijatelji v Zboru za republiko, zame je Janez Janša iz leta 2013 isti Janez Janša, ki sem ga poznal leta 1988. Za podporo sodelavcu iz časa osamosvajanja, nekdanjemu ministru, predsedniku SDS in aktualnemu predsedniku vlade imam veliko razlogov.”

Glede na njegove besede si lahko vsak po svoje odgovori za kakšno osebo gre.

Dejstvo je, da vedno priplava na površje kot maščoba v vodi.

Ja zakaj bi pa Rupel lagal?  Jaz mislim da je strankarska pripadnost pri določenih stvareh ni pomembna kot

tudi primer o katerem sem pisal, se ne ve koga je kaj zmotilo, ker ta ki je imel težave je bil kritičen do vseh opcij, vendar vlado je takrat vodila SMC in tekom postopka je poslal več kot 10 pritožb na različne inštitucije, ki jih je vodila SMC,  da človeka ne pozna in da je takoj pripravljen na soočenje, zaslišanje ipd. Preiskovali so ga 4 lete, na koncu pa prijavitelj vse zanika pred prvo obravnavo in konec zgodbe… To je možno samo v Sloveniji.

Pa še en podatek glede tega primera, ki sem ga napisal, ker umetno dolgi postopki so super, da je človek čim dlje časa pod nadzorom.

Če lažniv prijavitelj vloži ovadbo danes, bi se pravnikom zdelo čudno, da je ovadba zoper NEZNANEGA storilca na tožilstvo s strani policije vložena šele čez 14 mesecev. Da prav sem napisal, ovadba zoper neznanega storilca. To je bila Slovenija. Kako je sedaj pa ne vem. Glede na to da se izvajajo interni nadzori in da ni nad preiskovalci samo nebo ampak tudi kak zakon, se očitno stvari premikajo na bolje. Vsak poklic na svetu ima nadzor, samo v Sloveniji nekateri poklici ne bi imeli nadzorov in ko se nazdor izvede, novinarji pisarijo, preiskavalci pa skačejo do stropa. Potem pa reče “neodvisni” strokovnjak ja to so tajni podatki. Ja kdo je pa delal nadzor, policijski inšpektor ali Micka iz ulice. Tudi inšpektorje veže molčečnost po zakonu. Pa da te bo nekdo preiskoval, potem se pa še norca bril iz tebe. Hvala ne hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close