Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako snemati z digitalne TV

kako snemati z digitalne TV

Imamo navaden DVD recorder in televizijo, ki že vsebuje MPEG4 dekoder tako da lahko digitalne programe gledamo brez posebnega dekoderja. Ampak kako zdaj snemati digitalne programe na DVD recorder?

Spet eno brezglavo napisano vprašanje…..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Saj vem, se opravičujem. 🙂
Ne poznam ustreznega izrazoslovja pa se raje izogibam tehničnim podrobnostim, ker bi bilo potem verjetno še bolj narobe.
Bom poskušala ampak prosim, upoštevajte da nisem tehnični tip.

Torej, imamo televizijo, na kateri lahko gledamo digitalne programe (DVB-T MPEG4) brez tiste posebne naprave – škatle, ki digitalni signal predvaja v analognega, mislim, da se ji reče pretvornik.
Imamo par let star DVD snemalnik na katerega snemamo tv oddaje vendar lahko posnamemo samo tiste, ki so predvajane preko analognega signala. Ker bodo konec leta vsi slovenski programi prenašani samo še digitalno, ne bomo več mogli snemati oddaj, ker to na način, na katerega to počnemo sedaj, ni možno.
V trgovini so nam rekli, da bi morali kupiti pretvornik, če bi hoteli snemati z digitalnih programov. Ker pa so nam večkrat napačno svetovali, me zanima, če je to res edini način. Ker pretvornika raje ne bi potrebovali, ker ga za sam ogled oddaj ne potrebujemo.

Sedanji DVD snemalnik počasi jemlje konec, trenutno imamo celo težave s snemanjem z analognih programov, ker en gumb deluje samo občasno zato razmišljamo o nakupu novega. Je možno, da ima DVD snemalnik že vključen ta DVB-T MPEG4 tuner, da ga samo priklopiš na TV in snemaš?

Evo, jaz sem se z istim vprašanjem ukvarjala pred dobrim letom.

Kupiti moraš snemalnik, ki ima tako kot tvoj TV vgrajen digit. sprejemnik, ni jih še veliko ( jaz sem našla le enega in sicer v Od A do Ž trgovini) in dragi so. Poleg tega imajo le en sprejemnik, kar pomeni, da če ga priklopiš na TV, lahko medtem, ko snema nek program, na TV gledaš le isti program. Mogoče se je v tem letu ponudba kaj razširila. Mi sicer snemamo analogne programe ( tiste, ki se še kaj vidijo ), kake risanke za otroke.

Druga rešitev. Od operaterja pridobiš digit. pretvornik, nanj zvežeš analogni snemalnik in TV, pretvornik potem pretvarja digit. signal v analognega, le-tega pa potem snemaš na analogni snemalnik. Kvaliteta je pač temu primerna.

Bi bila tako prijazna in napisala, kateri aparat si kupila? Tako ali tako večinoma snemamo kadar nas ni doma (tudi mi večinoma živ-žav in kakšno dirko) tako da bi bila pripravljena sprejeti tudi omejitve, ki si jih zapisala.

Ali pa, če kdo ve za kateri aparat, ki to omogoča? Kaj naj sploh gledam pod tehničnim opisom?
Sama sem pregledala kar nekaj ponudbe in povsod piše samo tuner MPEG2.

Digit. pretvornika ne bi kupovala. Ne zaradi cene ampak zato, ker je teh škatel okoli TV že več kot dovolj.

Pri katerem ponudniku televizije pa ste ? Skoraj vsi imajo možnost najema snemalnega prostora za male denarje. In ne rabiš nobenega snemalnika/predvajalnika. Plačaš euro ali dva mesečno, pa je.

Takih HDD snemalnikov je malo morje

http://www.mimovrste.com/artikel/1110055316/q=hdd%20snemalnik/dvd-predvajalnik-zapisovalnik-samsung-dvd-hr773a

Če na DVD ne bo snemal, lahko še vedno snemaš na HDD….

Sicer mi pa ni jasno kaj lapaš okrog analognega signala….digitalnI signal je v SLO še zelo švoh razširjen…..TV so pa digitalne, DVD mediji pa tud…tle ni razlog da ti ne snema ampak v samem DVD snemalniku…to je itak potrošni material…če hočeš imet mir, je treba nabavit vse tehnične stvari (CD, DVD predvajalniki, snemalniki, avtoradiji) z dodatnimi HDD diski in USB, SD režami..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A TV pa nima nobenega video izhoda ?
Dvomim….

Dragi DRRR jaz pač lapam toliko kot znam. Na tem področju pač lapam jaz, na kakšnem drugem pa bi lapal pač ti. Nismo vsi strokovnjaki na vseh področjih!

Nimamo nobenega ponudnika. Govorim o navadnem antenskem signalu.
Naš DVD snemalnik snema samo programe, ki se predvajajo analogno. Živ-žava konec leta torej ne bom več mogla posneti.

Snemamo pa tudi že sedaj samo na disk.

DVD-HDD snemalnik mora brat format MPEG-4(kar tud piše na linku), pa se bo dalo vse posnet….
Tolk simpl ampak eni znate zakomplicirat u iber…

Si ti čisto prepričan v to kar pišeš?
Trenutno imamo tega:
http://www.mimovrste.com/artikel/1710025622/q=LG%20RH387H/dvd-predvajalnik-zapisovalnik-lg-rh387h

in tovrstnega snemanja ne omogoča.

Tako bi ji lahko odgovoril že v svojem prvem postu, saj si točno vedel, kaj sprašuje.
Samo si si moral dat duška ……

Žal, nimaš pojma.

Če želiš snemati digitalni signal, mora imeti digitalni tuner. Kateri od teh snemalnikov podpira DVB-T ali DVB-C? Bore malo, če sploh kateri. Televizor pa digitalnega video izhoda praviloma nima (me prav zanima, če boš katerega našel). Običajno lahko kot izhod uporabiš enega od SCART priključkov, ampak to je pa že analogni signal.
Seveda je pa drugo vprašanje, ali tvoj operater ponuja SAMO digitalni signal, ali ti ga že pretvori v analognega, in potem lahko snemaš s katerimkočli snemalnikom. MPEG-4 podpora pomeni, da snemalnik zna interpretirati ta zapis, recimo pri predvajanju, in tudi pri snemanju. Ampak pri snemanju nič ne pomaga, če ni digitalnega tunerja.

Papageno ima prav, DRRR pojma nima.

Evo tule je en seznam

V trgovini smo videli Philipsovega ( a ima le en digitalni tuner, tako da zaporedna vezava s TV povzroči to, kar sem napisala zgoraj, samo tisti program, ki ga snemaš, lahko istočasno gledaš na TV), nekje imam v spominu ceno blizu 400 EUR. Nismo ga kupili, ker imamo kabelsko, zaenkrat poleg digit. sprejemamo tudi analogne in le-te snemamo ( SLO, POP tv ipd.)

Tole je moj laični komentar, napisala sem tisto, kar sem naštudirala sama. Še tole: le redki prodajalci so sploh vedeli, o čem govorim, oni bi mi tako kot DRRR prodali vse mogoče.

Pa še to: kljub temu, da sprejemamo programe preko kabelskega sistema, nam naš operater niti pod razno ne omogoča kakega snemanja na njihovi strani. Še digitalnega pretvornika niso sposobni dobaviti – že dve leti ga ni moč dobiti. Sploh ne vem, kaj gledajo sosedje, ki nimajo TV z vgrajenim pretvornikom.

Mi imamo IPTV preko optičnega kabla.
Doma nimamo nobenega DVD snemalnika, ampak uporabljamo en star PC, ki nam služi za snemanje raznih TV programov (živ žav, ringaraja, risanke, filmi…) naštimaš s programom timer in vse posname ko nas ni doma.

Papageno, negre – hvala za odgovore. Zdaj vsaj vem kako se stvar, ki jo iščem, imenuje.
DRRR pa… no comment. Upam, da si vsaj pri ostalih nasvetih malo bolj natančen in strokoven kot si se izkazal tukaj. Pa ne bi ničesar napisala, če le ne bi bil tako aroganten!

Predvajalnikov z zgornjega linka v trgovinah nisem našla. Nič hudega, bom pa kaj drugega.
Ostale možnosti ne pridejo v poštev. Iščem zgolj napravo, ki bi jo povezala z anteno in v TV in ki ponuja še ostalo kar ponuja povprečen DVD snemalnik.

http://www.mediamarket.si/ads/dvd/panasonic_dvd_snemalnik_dmr_ex83_id_1058.html

Pa dobr no, tle maš enga, tečka…

Včasih smo na PC montiral TV tuner in snemali direkt na HDD…teli DVD playerji in recorderji so ena velika oslarija, če posebej zarad nerodnih ploščkov, ki se zrdajsajo…

DRRR, kako pa veš, da ima digitalni tuner MPEG4 in ne le MPEG2?
Si spet površen? :-))

Sicer pa hvala, vprašanje sem poslala prodajalcu.
Kako so se stvari dogajale včasih in katere so še druge možnosti me trenutno ne zanima, mi bi radi situacijo rešili na ta način. Kabelske tv ali česa podobnega enostavno ne potrebujemo, čisto dovolj je antenski signal.

http://audiovisual.kelkoo.co.uk/p-dvd-recorders-100304323/panasonic-dmr-ex-83-19664057#selectedTab=specs

Ja pizda, izvoli!
http://audiovisual.kelkoo.co.uk/p-dvd-recorders-100304323/panasonic-dmr-ex-83-19664057#selectedTab=specs

Jajc, še vedno piše samo to, da ima digitalni tuner nič pa o tem, da je ta tuner MPEG4.
To, da je zapisan med formati, ki jih naprava lahko bere, še nič ne pove – kot so ti pravilno razložili zgoraj.

Product Name : Panasonic DMR EX 83
Lowest Price : £254Show all prices »
Product Rating: 0 out of 5 (0 Rating )
Category: DVD Recorder
Brand: Panasonic
Recorder type: DVD Recorder with Hard Drive & Tuner
A/V Formats: MP3 , DivX , VCD , SVCD , XviD , AVI , JPEG , MPEG-1 , MPEG-2 , MPEG-4
Recording media: DVD+R , DVD+RW , DVD-R , DVD-RW , DVD+R DL , DVD-R DL
Playable media: DVD , DVD-R , DVD-RW , DVD+R , DVD+RW , CD-R , CD-RW , CD , DVD+R DL , DVD-R DL
Hard drive capacity: 250 GB
Personal Video Recorder: With
Number of tuners: 1
Video display type: Progressive Scan
Digital sound decoders: Dolby Surround , DTS
Video formats: NTSC , PAL
A/V connections: SCART x 2 , Composit

Ima digitalni tuner in MPEG 4, kva me zdej jebeš…

Recorder type: DVD Recorder with Hard Drive & Tuner

Kje piše, da je digitalni tuner tuner MPEG4?
Zakaj me zajebavaš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close