Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako skuhati?

Kako skuhati?

Kako skuhati kranjsko klobaso, da med vretjem ne poči?

Aja, katera je po vaše najboljša?

Glih zadnč sem poslušala,da ne predolg.Zdej,ne vem kolk dolg,ker sem pozabila,ampak baje,da se tako vse fajn arome zgubijo.

Našpikaj jo prej, pa počas naj vre.

Najboljša in vsako leto zmaga in dobi vse medalje na tekmovanju Arvajeva kranjska klobasa, ki je še edina narejena po pravem starem receptu, druge klobase so samo slab približek.
Kuhat jo daj v mrzlo vodo in ko zavre, naj vre še 4-5 minut. Nikoli ne poči. Samo ne je špikat pred kuhanjem, potem gre ves sok ven in je zanič, jo lahko samo še stran vržeš.

Točno!

Yo_ no,spet ga serješ.;)
Našpikaš jo potem,ko je kuhana,predno jo začneš rezat in to z vilico ali zobotrebcem skozi kruhovo sredico,drugače vsi vidijo,kakšen holesterol si jedel. 😉

Aja, nisem vedela, da je slabo, če gre vsaj nekaj masti ven 🙁

Saj gre,ampak potem,ker med kuhanjem se mora “žoftat” v lastnem soku. 😉 Ti moraš pa res 1x k men pridt na kakšno kranjsko klobaso al pa svinjsko kračo,boš videla……njami. :))

Ammm… Hvala, ampak ne bi. Lahko kaj drugega zberem?

:))))
Spomlad greva lahko v regrat na pašo. 😉
Pri meni se vedno najde kaj,za vsak okus. Pa še Žužo ti bom predstavila.:)

Za regrat sem pa zmeraj 🙂
Btw, zakaj šele spomladi?

Kranjsko klobaso kuhaš v rahlo vreli vodi cca 15 minut. Ne smejo močno vreti.
Meni je najboljša od mesarije Mlinarič.

Zato,ker zdaj bo po moje deževalo do zime. 🙁 Vem,ja,regrat je dober celo leto in ne le spomladi. 😉

Ja, zdej je full dober, če ga pripravljaš kot blitvo ali špinačo 🙂
Lahko greva pa po gobe, to je tudi super.

zanimiva tema, ko se začnejo vegiji pogovarjat o kuhanju kranjske;))))))

pa brez zamere YO…….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Saj jaz nisem vegi, btw.

Poizkusi Košakovo je odlična.

Arvajeve kranjske ni treba nič špikat, ker nima skoraj nič maščobe, preverjeno !!
Kako skuhati kranjsko klobaso – recept[/url]

Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close