kako skuhati zelenjavno juho?
Prebrala sem kako kuhate zelenjavne juhe? Med drugim na tem linku:
A to pomeni, da nobena od vas ne uporablja kakšne kocke (goveje, kokošje, zelenjavne ) za bolj poln okus??
Namreč rada bi skuhala juho popolnoma brez kocke. A bodo ti vaši recepti zadoščali?
Še to: veliko vas uporablja čebulo, no jaz jo tudi pri kremnih juhicah, ne pa pri takih ko se zelenjava vidi, zato pa dodam kocko. Ampak je ne bi. Ideje???
H Y JAGODA
osnova zelenjavne juhe – je , prepražena čebula – zmiksana ,
ko postekleni , dodaj željeno zelenjavo . če želiš gostejšo , med
praženjem zelenjave dodaj žlico moke , mešaj ter zalivaj .
Temu , dodaj-zmiksan , korenček , peteršilj in česen , dimusa , majarona ,
in to je nadomestek kocke . Ne pozabi soliti .Tista žlica -moke , med
praženjem-je boljše , kot nekateri uporabijo- PRAJNIK(prežganje) .
L.P. OGI
Jaz v zelenjavno juho ne dam čebule. Ponavadi podušim por in dodam ostalo zelenjavo. Vedno dodam tudi svež, olupljen (odstranim tudi semena) in na kocke narezan paradižnik in stisnjen česen. Zelenjavo vedno najprej dušim do mehkega in šele nato zalijem z vodo, na koncu sesekljan peteršilj.
Tudi jaz sem uporabljala kocko ali vegeto, pa ju sedaj že leto in pol ne več in ti moram reči, da imajo jedi zdaj res tisti pravi, lastni okus.
Lep dan!
Vladka
Hej!
Naredila sem jo vceraj.Sama ne pogresam mesa,moz ga pa ima rad.Od dobre govedine za golaz sem odrezala koscek in zmlela,dodala malo drobtin,petersilj,cesen,del jajcka,parmezan, naredila za oreh majhne polpetke in jih dala kuhat v zelenjavno juho.Vse je bilo zelo okusno,juha in cmocki. Vcasih pa to naredim v brezmesni varianti.
Tudi jaz veckrat nadomestim cebulo s porom,ali pa sedaj s tisto mlado cebulco.
Ostanke parmezana narezem na majhne koscke in dam v juho.Tudi na koncu umesam malo naribanega parmezana.Zelo izboljsa okus.Hci si na kroznik doda zlicko kisle smetane ali jogurta.
Zdaj,ko bodo na vrsti articoke,bom trse liste skuhala,spasirala in z dodatkom krompirja in malo graha,pa se cesen,petersilj delala articokino juho;se ze veselim.Nic ne vrzem stran. Lep dan Babi
V mojih zelenjavnih juhah sploh ni čebule (mi okus ni všeč). Je pa zato obezno stisnjen česen, ki ima dovolj močen okus (namesto kocke) – pa še vidi se ga ne ;). To velja seveda za kakšno krompirjevo-šampinjonovo juho, cvetačino, brokolijevo…
Tako bolj “močno” juho pa naredim tako, da na pol skuham krajnske (lahko daš tudi prekajeno meso), jih narežem in dam v vodo z narezanim krompirjem, grahom, fižolom, paradižnikom, korenjem. Vse skupaj začinim samo s soljo in rdečo papriko v prahu. Na koncu dam v juho še makarone in pustim, da se zmehčajo. Tako juho pri nas obožujejo predvsem moški. Mama v isto juho da še malo olja, na katerem je prej popražila malo več čebule (potem čebulo precedi in zavrže – olje ima pa okus po čebuli) in malo moke.
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.