Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako skuhati štruklje?

Kako skuhati štruklje?

Prosim, povejte mi, kako skuhate štruklje? Meni se: 1. vedno!!!!! primejo prtička in 2. vedno počijo, ker nimajo prostora v kozici (premer kozice 27 cm). Prosim za pomoč, da ne bom vedno tako nesrečna, ko jih bom jemala iz kozice.

Hvala in lep sobotni popoldan.
Irena V.

Struklje kuham vsaj dvakrat na mesec,tudi v zmrzovalnik jih spravim.Teh tezav,ki jih imas ti,nimam.Preprosto,toda preizkuseno: 1. zavijem jih v dobro ozet z drobtinicami dobro potresen prticek.Preden zavijem ,strukelj z vilicami prebodem,da uhaja para;ne stisnem prevec,da strukelj lahko naraste,le na konceh dobro zavezem. 2.Kuham jih v podolgovati ovalni posodi,da cel lepo lezi.Ko nisem imela te posode,sem jih narezala na manjse kose in vsakega posebej zavila.
Narezane zmrznjene ( ze kuhane) dam v manjso posodo s trohico masla,pokrijem in to dam v vecjo posodo z vodo.Pustim,da voda pocasi vre kakih 20 minut in struklji narastejo,kot bi bili ravnokar kuhani.Najboljsi so pa struklji kuhani na pari.
Enkrat so se meni tudi prijeli,mislim,da je bilo testo nekoliko premehko.
Drzim se pravila:za kuhane struklje v vleceno testo vedno jajce,olja pa cisto malo.
Za pecen zavitek pa celo zlico olja. Sem ti kaj pomagala? Lp Manca

Manca, hvala za odgovor, bom poskusila.
LP, Irena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close