Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kako si umivate/negujete lase?

Kako si umivate/negujete lase?

Jaz si vedno po tem, ko si s šamponom operem lase in jih splahnem s tušem, lase sfrotiram z brisačo, nato jih češem in na koncu sušim s fenom. Kaj pa ve?
Imam tanke lase in opažam, da so recimo po obisku bazena ali na morju, kjer se posušijo brez česanja in frotiranja, nekako lepši. Zato se sprašujem, kako si kaj druge negujete lase …

Po umivanju si jih vedno samo zavijem v brisačo, nikoli jih ne drgnem, kot to npr. počnejo v frizerskih salonih. Ko so že dobro ožeti, jih šele počešem in potem s fen-krtačo posušim.

Za tanke lase je definitvno preagresivno frotiranje in feniranje ob vsakem pranju!

Svetujem ti, da po pranju narahlo ožameš lase, jih zaviješ v brisačo, pustiš, da se malo vpije, nato “popivnaš” odvečno vodo in če res ni potrebno sušiti s sušilcem, posušiš na zraku in šele napol suhe razščešeš . Pri tankih laseh se izogibaj česanja mokrih las – raje prečeši še pred pranjem, ker s tem zaščitiš raztezovanje, pokanje kutikule mokrih las…..

Na morju pa so “lepši” zaradi morske soli, ki jih neguje z naravnimi minerali, vendar zelo veliko škodo na slane lase naredi sonce, zaradi česar postanejo lasje posvetljeni , kutikula las pa še bolj tanka in porozna. Zato je potrebno lase vsak večer po kopanju v morski vodi splahniti s sladko vodo ( pri tankih laseh je odsvetovano vsakodnevno šamponiranje!) in nanesti negovalno sredstvo-balzam, hranilno masko, oblogo in splakniti.

Zavijem v brisačo in potem posušim. Od pomladi do jeseni pa, če je le možno jih pustim do vlažnega na zraku in posušim le na koncu. Za kvaliteto las pa si delam mesečno masko iz oljčnega olja.

Hvala za nasvete. Vidim, da bom spremenila navade glede umivanja las. Posebej hvala “S tankimi lasmi” za prav profesionalen nasvet 🙂

Umijem, splaknem z mrzlo vodo, rahlo ožamem in zavijem v brisačo.
Ko so še vlažni, dam nanje balzam, ki se ne izpira, šele takrat razčešem z redko krtačo ter posušim do konca s fenom.

NIKOLI ne češem mokrih. Ne počni tega.

Najprej imam ene tri ure na laseh kako olje (mandljevo, olivno ali arganovo), normalno operem, zavijem v brisačo in posušim na zraku. Razčešejo se brez problema – zaradi olja najbrž.

jaz ne dajem ničesar gor, še balzama ne pa se ravno tako brez problema razčešejo, ko so suhi. Tudi jaz mokrih ne češem, pustim, da se posušijo na zraku.

Umijem s šamponom in balzamom, zavijem v brisačo, nikoli ne brišem močno, posušim na zraku, suhe počešem. Razen, kadar se mudi, potem sušim s fenom.

Sicer se pa lasje tanšajo z barvanjem in to zelo.

Malenkost, motovilčica 😉

Velikokrat vidim in slišim nasvet, da naj mokrih las ne bi česali. Jaz pa si sploh ne znam predstavljat, da ne bi prečesala mokrih las. Imam rahlo skodrane lase in suhe konice in če ne bi počesala mokrih, pri suhih nimam najmanjše možnosti, da jih lahko razčešem, ker bojo čisto zavozlani in imam občutek, da jih bom še bolj uničila, ko bom na silo vlekla narazen. Mokri grejo lažje… Potem to res ni najboljše za njih?

Si že kdaj pustila, da se posušijo in potem razčesala? Jaz sem namreč tudi mislila, da če ne bom mokrih razčesala, da bo totalno sračje gnezdo in bom morala suhe lase potem dobesedno scufat, da jih bom razčesala.
Vendar se pri meni lepo normalno posušijo in niso nič zvozlani.

Zdaj, če pa imaš pač take lase, da se ti na suho zelo vozlajo, potem jih pač razčeši na mokro. Morda si pomagaj s kakim balzamom.

Lase si umijem, sfrotiram z brisačo, jih zavijem vanjo (turban) & pustim, da se skoraj popolnoma posušijo. Potem odstranim brisačo in se mi naravno posušijo.

Pazim, da si jih umijem ene 2 uri pred spanjem, da ne grem potem z vlažnimi spat.

Mokrih las ne češem.

Če jih sfenam (izredno redko!), postanejo stegnjeni, izredno suhi in grozljivo slamasti. Zato sem vedno za naravno sušenje …

Umijem, nanesem masko, dobro sperem, zavijem v brisačo (brez frotiranja) in pustim 10-15 minut. Potem jih počešem z redkim glavnikom, nanesem olje za konice in obvezno sfenam, sicer dobim prhljaj. Ko so popolnoma suhi jih še zlikam in to je vse. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close