Kako si priboriti čas za malico?
Vprašanje v naslovu. Delam tudi po deset ur na dan in ko naj bi šla na malico zgleda tako. Malicam v delovnem prostiru, ga ne zapuščam, ko se vsedem in hočem pomalicati, obvezno po petih minutah me pokliče nadrejena z novimi obveznostmi, ki so kao nujno. Ponavadi se niti nočem vsest in pomalicati, ker sovražim med hojo jest in to, da ne morem v miru tisto kavo popiti in pojesti. Vedno sem uvidevna in grem na malico po končani nalogi. Zato me moti, da se me po 5 min prekinja in moram iti naprej delati. Zanima me čas, po 10 urnem delavniku mi koliko pripada? Ali lahko koristim dvakrat po 10 min ali bi mi morali dovoliti v kosu po 30 min. Še enkrat povem, da v bistvu potrebujem samo tistih mirnih 15 min in ne zdi se mi fer, da se me vedno kliče in prekinja.
Za 10 ur dela ti na podlagi 154. člena ZDR-1 pripada 38 minut odmora. Odmor se lahko določi šele eno uro po začetku dela in najkasneje eno uro pred koncem.
Naslednjič, ko greš v službo, povej šefici, da ti naj določi odmor. Povej, da v času odmora ne boš delala, ampak boš malicala. Če ji ne bo kaj jasno, ji predlagaj, da pokliče na Inšpekcijo za delo in se pozanima.
Če ti odmora ne bo določila, ji povej, da boš na pavzi npr. od 11.00 do 11.38 ure in da od nje pričakuješ, da te v tem času ne pokliče in te pusti pri miru. Pač postavit se moraš zase.
Jaz ti pa takega pristopa ne svetujem. Razmisli kakšen tip človeka je tvoja šefica in na kakšen način boš dosegla to kar želiš (ja vsi vemo – tudi pripada). Vedno probaj najprej na mehek, lep, v vato zaviti način (gospa šefica a boste kavico sedaj si pa res morava vzeti odmor – je treba dati teleščku malo energije blahblahblah 😉 Če ti to ne gre od rok, lepo povej da ti pa potrebuješ odmor da se bolje počutiš in boš videla reakcijo. Pa še ena možnost je seveda da greš na malico ven. Poveš, od takrat do takrat me ni in ŠELE ko boš dobila jasno zavrnitev da ti odmora ne dovoli, uporabi druge možnosti, strožji pristop in na koncu seveda grožnjo z inšpekcijo če si pač 10000% da te ne bodo odpustili..
Možno je da je ženska čuk od človeka ki sploh ne ugotovi da te moti med malico ker ustrežljivo skočiš pokonci in tečeš delati kaj ti je naročila..
Forum je zaprt za komentiranje.