Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako si naj dvignem samozavest?

Kako si naj dvignem samozavest?

Ne xrobe. To pa res nima prav nobene zveze s spremljevalcem. Vsak se sam rodi in sam umre. Vmes je treba poskrbeti za čim bolj optimalne nastavitve v umu, da v tej norišnici dandanes sploh preživiš in ostaneš pri pameti. Pri tem in še čem ji noben spremljevalec ne more pomagati, le sama si lahko. Z delom na sebi.

Gradiš jo od znotraj ne od zunaj. Kar drugi dwlajo je njihovo za
Sicer pa ti mož ravno ne stoji on strani in ni ljubeč, če kljub temu, da praviš, da si se zredila zaradi KT in ki povzročajo še kup drugih zdravstvenih tegob, si ti še vedno na njih.

Kar drugi delajo je njihovo za zdilat z, ker to počnejo zaradi svojih prepričanj. Recimo meni je čisto vseno kakšne kile nosi kdo, se v lajfu nisem ob to obregnila pri nikomur, zelo pa mi je pomembno kakšno srce nosi v sebi.

Najprej se nehaj ukvarjati s tem kaj drugi mislijo. To je ključno. Pa sprejmi se takšno kot si. Šele potem lahko narediš spremembo.
Pri hujšanju je najbolj pomembno, da ugotoviš zakaj prekomerno ješ in potem odstraniš ta vzrok. Prenajedanje je skoraj vedno pogojeno z nekimi čustvenimi vzroki. Nobene tabletke, porodi in ne vem kaj še vse ni krivo za debelost (v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerov). Kriv je prevelik vnos kalorij. Dejstvo. Tako da ne išči izgovorov ampak realne vzroke in jih odpravi. Če ti to uspe boš sama od sebe brez napora uredila prehrano.
Spremeniti moraš torej življenski slog in ne iti dieto. Zapomni si – diete na dolgi rok ne delujejo. Jesti moraš vse, ampak v zmernih količinah in gibaj se. Zavedaj se, da ni magične formule do vitkosti, če bi obstajala bi bili vsi suhi.
Pa veliko uspeha ti želim. Držim pesti zate.

Ne xrobe. To pa res nima prav nobene zveze s spremljevalcem. Vsak se sam rodi in sam umre. Vmes je treba poskrbeti za čim bolj optimalne nastavitve v umu, da v tej norišnici dandanes sploh preživiš in ostaneš pri pameti. Pri tem in še čem ji noben spremljevalec ne more pomagati, le sama si lahko. Z delom na sebi.
[/quote]

Predstavljajte si, da ste moja spremljevalka. Skupaj z mano stopate v korak. Moja naloga je, da se vi ob meni dobro počutite in da okrepite samozavest.

Predstavljajte si, da ste moja spremljevalka. Skupaj z mano stopate v korak. Moja naloga je, da se vi ob meni dobro počutite in da okrepite samozavest.
[/quote]

Zelo prijazno od tebe xrobe, a to sem že sama uredila kot otrok, brez pomoči in od takrat se zanašam samo nase. Ključ od sreče in dobrega počutja se nikoli ne da v roke drugim ljudem 😉

Zelo prijazno od tebe xrobe, a to sem že sama uredila kot otrok, brez pomoči in od takrat se zanašam samo nase. Ključ od sreče in dobrega počutja se nikoli ne da v roke drugim ljudem 😉
[/quote]

Krasno. Avtorica ima problem. Rad bi njej pomagal. Na najinem primeru se avtorica uči.

Krasno. Avtorica ima problem. Rad bi njej pomagal. Na najinem primeru se avtorica uči.
[/quote]

Potem bo pa najbolje, da citiraš njo. Se bo bolje vživela v to, kar ji želiš sporočiti/jo naučiti.

Potem bo pa najbolje, da citiraš njo. Se bo bolje vživela v to, kar ji želiš sporočiti/jo naučiti.
[/quote]

Saj bi. Samo ne vem kje je avtorica. Se bo že javila.

Izpostaviš to kar delajo in vprašaš, če jim je v veselje maltretirat ljudi.
Če kile gredo dol, samo nadaljuj s tem kar že delaš.

Tu imaš nekaj na temo o samozavesti.
https://youtu.be/9f3qyNNtpQk

Ah samozavest si boste dvignila, ko shujšate. Saj sama sebe prav ocenjujete. Ne debelost ni lepa. Žal. Kaj naj vam drugega rečem.
Jaz sem od vedno debela. Bila sem tudi normalne postave, od 10 do 33 leta. Nato sem se med nosečnostjo ( drugo) zredila za 25 kg. Nato sem shujšala nazaj na 63 kg (165) cm. In nato bila takšna do 39. leta. In od 39 do 40 – to je bilo med korono sem prišla na 78 kg. Torej letos. Zbolela sem, imela sem hudo vnetje dihal, morda celo korono, nisem jedla nič in zelo shujšala, ko sem ozdravela sem najprej namerno jedla salamico pa klobase, ker nisem niti hodit mogla kak mesec. Nato sem postala od salamic in kruha odvisna. Res odvisna. Malo sira, malo narezka, malo kumaric in kruh. In zdaj je štala.
Celo življenje pa sem se za svoje kile trudila. Skoraj stradala. Pa kljub temu nisem bila suhica. A jedla samo solato in tuno. Brez kruha živela, brez sira. Brez sladkarij… Nikoli bila suha in vedno bila lačna. Lacna, da mi je krulilo. Dosti sem športala, a maščoba je od vedno del mene.
Sedaj ne stradam več. Jem, vendar se bom mogla malo pazit. Pa ne da se mi vec, ker že celo zivljenje stradam. Sendvič je bil pted 5 leti zame kot pojedina. Nikoli si ga nisem privoščila. 2x letno mogoče. Takrat sem ga dobesedno požrla. Vam nspisem moj jedilnik, ko sem bila normalno težka? Zajtrk cedevita ali jabolcnik in kava z mlekom. Malica nič, kosilo solata s tuno. ( ena mala tuna in pol pločevinke – male koruze), malica nič, popoldan se ena kava. Nato večerja jogurt, ali mleko brez vsega ostalega. Lačna… Trpela sem, a kile so bile od vedno moj sovraznik. Če ni bilo solate s tuno, je bila solata s fizolom, včasih srm šla na kraljevo solato s piščancem v gostilno in to je bil praznik.
Sadje sem začela jesti med nosečnostjo, kivije in banane. Pa piskote in testenine za kosilo. Kot vsak normalen človek. Ne… To me je poredilo do neprepoznavnosti. Ščitnica deluje ok.

Odgovor na objavo uporabnika
Nasvet rabim, 20.11.2020 ob 11:55

Povej številke, da vemo, koliko si obilna, ker od tega je odvisen nasvet.
[/quote]

Visoka sem 161.5cm in tehtam 96kg.

Punca ne gledena tezo ti ves kaksna oseba si ja se strinjam tudi samozavest je pomembna oz pomembno je da se pocutis okej v svoji kozi ampak dokler nisi slaba oseba ne zelis nikomur nic slabega je vse okej. Vse zenske imamo probleme s samozavestjo tudi jaz pa nimam prevec kil ampak moras se zavedat kok si vredna in negledena vse vrjamem v to da si super in da super izgledas. Kaj si drugi mislijo naj gre cez eno uho not in cez drugo ven ja vem je tesko ampak tako je najbolje in ne predlagam da pustis sluzbo ker s tem jim pokazes da si zmagala. Pa kaj ce ce se smejijo? sigurno imajo neko lubusumje v sebi mogoce imas ti srecno zvezo in oni nikoli niso in nebodo imeli. Kar clovek govori za hrbtom nekoga pove samo to da si zelijo biti kot ti iz katerega koli razloga. Drzi se zmores to!

Z Mislimm sva imela nekaj dialoga tu v tej temi. Hvala, Mislimm. Človek je bitje fantazije, tudi vi, kdorkoli ste. V vsaki ženski je princesa skrita. Princesa je nevidna in silno občutljiva.

Odgovor na objavo uporabnika
Nasvet rabim, 20.11.2020 ob 09:50

Sem precej obilna in grem proti 40. Nad mojo postavo pogosto slišim opazke. Imam ljubečega moža, ki me podpira in tolaži, on je žarek na koncu tunela, brez njega bi se sesula. V službi se za hrbtom norčujejo iz mene, tudi sam šef in jih vidim, kako gledajo v tla in se mi smejijo. V obraz mi nihče ne reče nič. Navzven izgledam močna samo nisem, počutim se kot da se bom vsak čas zlomila. Postajam depresivna in tečna. Razmišljala sem, da službo pustim in ostanem doma, se oddaljim od vseh ki se mi posmehujejo in delam na sebi. Zredila sem se zaradi kontracepcijskih tablet, vmes sem jih zamenjala in ker je bila želja po hrani še zmeraj velika, sem z njimi prenehala. Mučim se in držim stroge diete, ne spim, se potim in obremenjujem. Dokler sem ob možu se počutim vredu, ko zapustim hišo pa me je sram same sebe. Do 32.leta sem bila vitka in nisem imela težav s težo. Kile gredo dol samo zelo počasi. Tudi telovadim, hodim na sprehod… Kako naj zgradim samozavest, da mi takšne stvari ne bodo prišle do živega?

Nevem kok imajo tablete tukaj. Tukaj je izključno hrana!!! Pazi kaj ješ in ne delaj diet ker boš shujšala a ko boš nehala z dieto boš še 2x več kil dobila. Najdi si nek način prehranjevanja in to furaj skos. Jej dosti beljakovin!! In nujno se vpiši v fitnes te vodene vadbe so bolj tako za zraven. Zrediš se ne od zraka to moraš vedeti. Najbrž si dobila kak apetit od tablet ponavadi je tudi to izgovor zato da lahko nekdo je. A kaj daš v usta je tvoja odločitev. Jaz imam slabo stran sladkarije in jih enostavno ne kupim pa jih nimam

Kaksen je clovek se ne meri v kilogramih in ubogi so tisti, ki se vam posmehujejo in sodijo ljudi po tem.
Sama sem se v dveh letih zredila za 30kg, ja, ne pocutim se vredu, samozavest je padla. Pa sem se kljub temu pocutim boljse in sem bolj samozavestna od kolegice, ki ima cisto normalne kg in natrenirano telo. Pa nikoli, res nikoli zadovoljna. Kljub temu, da imam prevec kilogramov imam se vedno veliko drugih stvari, na katere sem lahko ponosna.

+ nekatere “debeluske” so tak lusne, da noro in jim kilogrami pasejo!

Bodite zadovoljni sami s sabo, kilogrami niso vse. Spomnite se na stvari v katerih ste res krasna oseba. Ste super prtnerka? Odlicna mama? Super prijateljica? Vrhunska kuharica, pekarica? Imate smisel za oblikovanje, vam super uspevajo rozice, igrate kak instrument, pojete, risete?
Ne pozabite na te stvari. veliko je pomembnejsih od stevilke na tehnici.

Teza bo ze sla dol ce boste vztrajni, pametno pri hrani, brez nekih nesmiselnih in radikalnih odlocitev ter seveda vkljucit cimvec aktivnosti.

V glavi moraš pošlihtat: kaj je razlog tovjega prenažiranja: travma iz mladosti ( slab odnos ali sploh ne odnos z roditeljema), ali pa zgolj zasvojenost s poceni redilno hrano…

Uf, zavoljot vojega moa, ki to tolerira, bi se jaz na tvojem mestu zbrcalal v lastno rit in se spravila v red. imađ neke podzavestno potlačene težave, ki jih tolažiš z nažiranjem.

pomni: za žensko v tvojih letih, če si aktvina športno  vsaj 1 uro dnevno, je  nekje 1800 kcal …… Kar prvweč vneseš, moraš pokurit.

Pošlihtaj se v glavi – pošteno, do tvojega ljubečega  in razumevajočega moža.

Te razumem. Jaz sem shujšala 90kg. Ampak mene bivsini podpiral. Vedno me je žalil. Med hujšanjem pred mano jedel cokolade, torte.. Ko sem ga prosila, da preneha s tem je bil odgovor, da sem dovolj prej požrla.. Okolica me je tudi povozila večkrat. Pa sem se pobrala. Kg so sli dol, samozavest pa gor… Ko se bos odločila hujšati.. Med večerjo in zajtrkom naj bo 13ur…obroke si zmanjsaj in jej tud po 10x na dan. Tvoj kroznik za obroke naj bo desertni, da bo krožnik poln..

zdravo!dobila si kar nekaj pametnih nasvetov,poskusaj se jih drzati.to kar se pa dogaja v sluzbi pa ni nujno,da se tebi posmehujejo,mogoce si svojo tezo prevec zenes k sebi,ce pa se ti ze posmehujejo pa to ni lepo,saj ne vedo kaj se njih caka,najbolj je vazno,da imas doma oporo od moza,to je najvec kar lahko imas,za druge pa se ne sekiraj.po vseh nasvetih bi ti jaz priporocal kaksni fitnes,ampak redno hodit,menda je zelo ucinkovito.samo glavo gor in poskusaj delat na sebi,drugi pa naj mislijo ,kar hocejo.vso sreco.l.p.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close