Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako shranjujete korenje?

Kako shranjujete korenje?

Imam namreč veliko mladih, srednje velikih korenčkov (od prerivanja), ki bi jih rada ali zamrznila ali vložila ali … Vsega namreč ne moremo pojesti naenkrat. Kako se po vaših izkušnjah najbolje obnese? Ko bo zraslo, ga bom zakopala tudi v mivko, a s temi malimi bi rada naredila kaj drugega.

Pa lepo soboto …

Meni je prijateljica svetovala, da korenček na tanko narežem na kolobarje in posušim v sušilniku. Takšen korenček lahko shraniš v kozarcu za vlaganje, seveda dobro zapreš. Korenček je uporaben za juhe, omake,… okus ima kot sveži.
Ta recept še nisem preizkusila, bom ga pa zagotovo letos.

Lp, Eca

Hvala, bom poskusila tudi jaz.
Sem ga nekaj kar blanširala in dala v skrinjo, bom videla, kako bom zadovoljna.

Lp

Korenje za zimo damo v mivko.

Jaz pa sem lansko leto spravila korenje v žagovino po plasteh v vedro, tako da se korenje med seboj ni dotikalo – držalo je super – do drugega.

Korenje shranjujem v Tupperware posodi – supersvežina. V tej posodi mi korenje počaka tudi do 3 mesece takšno kot sem ga dala notri.
To posodo imam v hladilniku.
Zame je to najboljši način shranjevanja korenja.

Mi smo ponavadi dajali v mivko, pa se nam ni najboljše obneslo. Potem smo jih zakopavali v zemljo, pa tudi ni bilo najbolj posrečeno. Potem smo jih sušili, pa mi ni bilo všeč. Lani pa sem se odločila, jih pobrala z vrta, narezala na poljubne koščke, spakirala v manjše vreče in zmrznila – isto sem naredila s kolerabo (ta rumeno) in se SUPER obnese. Priporočam.

Pri nas pridelamo zelo veliko korenja, ker ga pijemo vsako jutro za zajtrk. Spravimo ga v vreče in te vreče postavimo v klet. Ta klet je kar hladna. Tudi v zasipnici smo ga že imeli in je bil krasen nekje do konca marca meseca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close