Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako shraniti pošto outlook v mapo

kako shraniti pošto outlook v mapo

kako naj shranim pošto v posebno mapo na namizju. Rada bi da imam še vsak mail z priponko shranjen v tej mapi.

Ne moreš. Outlook ustvarja vsak mejl v drugačni datoteki, kot so običajne datoteke, npr. word, excel idr. Če bi npr. želel izvozit Outlookove mejle, bi videl, da so ustvarjeni kot enotna datoteka .pst, lahko jih sicer shranjuješ ločeno po mapicah, ampak to je pa tudi vse. Poudarek je na izvažanju, to pomeni, da če jih želiš naknadno brat, jih moraš uvozit v Outlook, torej nisi nič naredil.

Je pa Vista prinesla eno novo opcijo: One note ali neki podobnega. S tem si lahko mejle shraniš v bolj berljivo obliko, vendar zna biti precej tečno z zavihki. Jaz sem to nekaj časa prakticirala, potem sem se pa odločila raje za več mapic in podmapic v Outlooku, se mi zdi priročneje – poleg tega imam vse na dosegu. V One notu imaš tudi vse na dosegu, ni treba uvažati, samo meni je vseeno priročneje v Outlooku, poskusi.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

seveda lahko shranjuješ vsako sporočilo posebej v katerokoli mapo hočeš

odpreš sporočilo
klikneš datoteta
in nato Shrani kot

potem pa shraneš v tisto mapico, v katero hočeš. če treba tudi na omizju.

To verjetno misliš na datoteke v sporočilu, da se jih shrani na namizje. Ampak samega mejla pa ne moreš kar preprosto shraniti na namizje.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close