Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako shranit kumare za čez zimo

Kako shranit kumare za čez zimo

V vrtu je ogromno kumar, jaz pa jih znam pripravit samo kot solato. Imam kdo še kakšen dober preizkušen recept? In kako se jih lahko shrani za čez zimo, če se jih sploj lahko?!

Hvala vsem.

Jaz kumare naribam in jih dam v vrečke in v zmrzovalnik. Potem iz njih naredim kumare v omaki.

1. Vložiš jih?

2. olupiš, naribaš, pustiš da se odcedijo in jih take zamrzneš v manjših količinah, shranjene ploščat v vrečkah (zato da se hitreje stopijo, ko jih rabiš). Iz takih kumar lahko celo zimo delaš juhce in omake..meni zelo prav pridejo!

Čau!

Jaz pa bi posila, čemi lahko katera zaupa recept za omako. Imam kumare, mož je včeraj izrazil željo po kumarični omaki, jaz pa nimam pojma kako to naredit.

Če se kateri da, prosim za pomoč.

Na olju prepražiš čebulo, dodaš kumare in malo popražiš (pokuhaš, ker hitro spustijo vodo), potreseš s papriko v prahu in kuhlaš na zmernem ognju pribl. 10 – 15 min. Ko so take trdote, ki jih uživate (za našega morajo biti razkuhane), priliješ malo smetane za kuhanje ali kisle smetane, jaz dodam še en topljeni sirček.
Vode ni treba nič dodajati, ker jo kumare spustijo dovolj.
Poleg ponudim pire krompir.

Jaz bi še nekaj dodala…

Še en česen bi stisnila čez. Njam.

Pa dober tek!

Najlepša hvala za pomoč.
Danes bo za kosilo: kumarična omaka, pire in puding.

Hvala še enkrat

to naredi sodelavka za kazen, če jo otroc fejst razkurijo :))))

Jaz pa bi rada shranila kumare za solato. Ali to gre? Zmrznjene ali kakorkoli vložene, konzervirane? Ali katera to zna, oz ve, kako?
100 x hvala.

Ne čakaj, da so velike, ampak že mlade poberi in jih vloži v kis, za kisle kumarice.

No glede na to da jaz tega še nikoli nisem delala ne vem, če bo za mojega pajaca to kazen. Sem pa 100% da puding in pire ne bo. Za omako ti
pa lahko popoldne sporočim.

lp

Binki, hvala, ampak majhnih kislih kumaric sem letos vložila že čez 20 kozarcev. Tudi v skrinji jih že imam za omake.
Rada bi jih še nekako pripravila, da bi jih imela za zimo za kumarično solato. če TO katera ve, lepo prosim!

REcept moje stare mame: Skuhaš 4 večje krompire, na olju prepražiš čebulo in daš zraven naribane 3 kumare, soliš, popopraš, dodaš lovorov list in dušiš 15 min.
Ko je krompir kuhan, ga olupiš, zmečkaš (jaz včasih kar s paličnim), zraven dodaš malo vode,k jer se je kuhal krompir, nato pa zmešaš s kumarami. Noter zrežeš še strok česna, dodaš pikico kisle smetane in je. Star mama nareže noter tudi govedino, midva pa nisva ravno za meso, pa nama je odlična brez. Dodaš lahko tudi malo kisa. Dober tek!

Naribaš in daš v skrinjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close