Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kako sestaviti imensko in stvarno kazalo?

kako sestaviti imensko in stvarno kazalo?

Pozdravljeni,

doletela me je naloga sestavljanja imenskega in stvarnega kazala. Ali kdo ve, kako naj se tega lotim? Kaj sploh je katero?

LP

Za primer si lahko ogledaš stran, na kateri je povezava na avtorsko in stvarno kazalo za Zdravniški vestnik:

Lep pozdrav,

Alenka

Ampak jaz imam pred sabo monografijo. Avtorsko kazalo bi bilo torej hudo kratko. Ali moram (glede na to, da gre za znanstveno delo) dati v imensko kazalo vse, ki so citirani? Se pravi, ki so v opombah pod črto?

Kolikor je meni znano, se avtorska kazala pri monografijah piše predvsem pri zbornikih. Mislim, da ima avtor pravico sestaviti kazalo tako, kot se njemu zdi prav, da mu ni treba upoštevati kakšnih strašnih pravil. Lahko pa povprašaš še tukaj: . Morda bodo pa našli kakšne smernice.
Lep pozdrav,

Alenka

Pozdravljeni,
za sestavo imenskih in stvarnih kazal obstajajo standardi, ki jih je treba pri tem spoštovati. O pravilih za izdelavo stvarnih kazal lahko najdete vse potrebne informacije v odličnem diplomskem delu, ki ga je pripravil študent bibliotekarstva Jure Bricelj (diplomsko delo je dostopno v knjižnici Oddelka za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo (Filozofska fakulteta). Obrnite se na knjižničarko ga. Hedviko Kolman Pavlica (zagovor diplomske je bil šele pred nekaj dnevi, zato podatka o delu verjetno še ni v Cobissu!), zagotovo bo vedela svetovati tudi glede pravil za sestavljanje imenskih kazal.
Uspeno delo!
Marija

Marija, hvala za nasvet. Ampak se bojim, da ne bo kaj dosti pomagalo, saj sem že poskusila z vprašanjem knjižničarju na Cobissov servis, pa so mi rekli, da je to odvisno od področja oziroma fakultete. Tako da bom kar na našo fakulteto vprašala kako knjižničarko.

New Report

Close