kako sem začela varčevati;)) enostavno je!
za kontro in vse, ki površno berejo ali tako nesramno mislijo: mi pošteno plačamo, toda je vse še vedno ceneje kot v štacuni, za dobre odnose pa radi tudi kaj ponaredimo , jim pomagamo, za oblačila, ki sem ji poklonila, pa so oni želeli kot zahvala nekaj dati in zakaj ne, oblačila so bila odlična, praktično nova in verjamem, da se bolje počutijo, ker so nam nekaj dali za njih, mi pa tudi. Nikogar nikoli nismo in ne bomo izkoriščali, ne piši nekaj brez veze! če bi dobro brala, brale, bi vam to bilo jasno!
g minister: Mi to delamo čez vikende, mi to delamo v popoldnevih, namesto, da bi brezglavo noreli po štacunah in bili ločeni po raznih dejavnostih, ki so večkrat brezpotrebne in odvečne, smo raje v naravi ali doma v takem skupinskem delu, recimo že samo od 18 do 20 ure se da toliko narediti, zato ne iskat izgovor v smislu da ni časa, seveda ga ni, če nekateri vpišete otroke na malo morje dejavnosti, da imate ljubi mir!
Do 18 ure se lahko vsi spočijemo, uredimo vse za naslendji dan, kar se tiče šole, najinega službenega dela in nato delamo še kaj za dušo, moraš bit tak tipa ja, ampak ko ti v glavi klikne, rataš tak tip in v tem uživaš, dokler tega ni, razmišljaš kot ti, tudi jaz sem bila taka prej, ma kje bo pa čas, ste nori..ampak če človek hoče, je časa za VSE! Sam ne iskat izgovorov! In seveda ni tak vsak naš vsakdan, mal počitka pa mora biti.
Nekdo je napisal Lidlovo mleko, moka, fuj, prosim lepo, enako lahko rečem za Mercator, Špar in ostalo, ampak od vseh teh sta ta dva izdelka v Lidlu po vsebini meni najboljša in cena več kot poceni!
Ta tema vam je pa dala ogledov preko 1100, bravo;))!
Enim sem odgovorila, razjasnila in nekdo, ki je prav kot se zagre, mu je jasno, da je naša familija korenito spremenila svoje življenje, način življenja, zdaj uživamo v vsem kar delamo, nam ni muka delat recimo eno sobor mesne izdelke, ki jih imaš nato za celo leto! kruh se peče sam, porabi mi minuto časa za sestavine, ki so vedno druge, dodatki orehi, sadje…ampak tod ela aparat vse sam. vsi smo polno zaposleni, otroci v šoli, midva v odgovornih službah, ampak kot sem napisala, če človek želi, kaj ni lepše, da smo vsi na kupu in uživamo v delu, pa karkoli že počnemo, kot pa do večera vsak na svojih koncih in če pri vsem tem veliko prišparaš, sploh toliko lepše, gre ta denar lahko v počitnice, ki potem ne bodo le enkrat na leto recimo! In tako ni vsak dan, če je organozacija prava, uhh, kaj se vse naredi v uri, dve ali samo 2x na teden. Ene zelo površno berete, ene sploh nočete verjeti da je to res, da se to da in nato kritizirate, imate črne misli, ve kar, štacune vas čakajo vse dokler ne boste dojele kje je res tisti pravi smisel življenja, kje je sreča. zame nič več po štacunah, temveč v moji familiji, nas samih . To je tudi poanat posta, ne samo šparanje! na način šparanja, se je naša familija zbližala, zdaj zna resnično uživat v vsem kar počnemo. Glavno pa je, da se človek zave, da le kaj mu bo 20 parov hlač in vse to kar imamo, polne riti, ogromno odvečne krame in tega ne počne več, na to pa sem še najbolj ponosna, da znamo sedaj kupovati le še tisto kar resnično potrebujemo in to ceniti ja,le tega ste mi pa res lahko fofš, kajti takrat se užitki žele začno! Vse ostalo pa je sama organizacija, prioritete, naše želje in vse gre. Seveda pa moraš biti tudi tip za vse to in mi uživamo, torej vsak na svoj način pa bo.
Ena napaka, ki bo spet dala malo morje jeze, zato jo popravljam…
napisano je: In nekdo, ki je prav, namesto besede prav, mora biti BRAL, nekdo ki je BRAL kot se zagre, torej res dobro prebral…
In seveda opravičilo za vse ostale slovnične napake, ki jih ni malo, tipkam hitro, kar napišem ne berem ponovno,torej ne vidim napak in jih ne popravljam, ni časa, delo kliče;)).
Čestitam in uživajte še naprej v takem, res pravem družinskem življenju!
In najbolj mi je všeč tale tvoj stavek: “zato ne iskat izgovor v smislu ni časa, seveda ga ni, če nekateri vpišete otroke na malo morje dejavnosti” – te dejavnosti, ki jih ti namenjaš svojim otrokom odtehtajo vse plesne in podobne skoraj brezpotrebne “dejavnosti” in bodo tvoji otroci imeli od njih neprimerno več, ne samo v otroštvu ampak bodo odlična popotnica za vse življenje!
LP
In kot vsi fanatiki, tudi ti v svoji veri pretiravaš. Ti mogoče v svojem na novo najdenem asketizmu uživaš, otroci pa, če niso z lune, niti pol toliko, verjemi. Bi bilo zanimivo še z njimi udarit en tak pogovor. Kaj si mislijo o mamici, ki jim je obrnila življenje na glavo. In zakaj? Ker si našla novega boga? Tako kot si pretiravala prej s potrošništvom, pretiravaš zdaj z nepotrošništvom. Vodilo zdravega življenja je zmeraj in povsod zmernost. Ti pa skačeš iz ene skrajnosti v drugo.
Zakaj ne bi nikoli kupila Lidlovega mleka?
1. Ker nikoli ne kupujem trgovskih znamk (ker so dokazano slabše kvalitete in ker mi gre na živce trgovsko posiljevanje z njimi).
2. Ker podpiram slovenske proizvajalce.
3. Ker kupujem zdravo, nehomogenizirano mleko iz ekološke pridelave manjše slovenske mlekarne.
In najbolj mi je všeč tale tvoj stavek: “zato ne iskat izgovor v smislu ni časa, seveda ga ni, če nekateri vpišete otroke na malo morje dejavnosti” – te dejavnosti, ki jih ti namenjaš svojim otrokom odtehtajo vse plesne in podobne skoraj brezpotrebne “dejavnosti” in bodo tvoji otroci imeli od njih neprimerno več, ne samo v otroštvu ampak bodo odlična popotnica za vse življenje!
LP[/quote]
Znali bodo delat klobase!
LP[/quote]
Znali bodo delat klobase![/quote]
In ženska se je šele pri štiridesetih zavedla, da je čas, preživet z otroki dragocen in da ga je treba izkoristiti. Kje je bila pa prej? A je cele dneve po trgovinah skakala? A prej pa ni vedela, da ima otroke?
LP[/quote]
Znali bodo delat klobase![/quote]
In ženska se je šele pri štiridesetih zavedla, da je čas, preživet z otroki dragocen in da ga je treba izkoristiti. Kje je bila pa prej? A je cele dneve po trgovinah skakala? A prej pa ni vedela, da ima otroke?[/quote]
No, nekateri se pa tudi pri 40. letih še ne zavedo, da je čas, prebit z otroki nekaj najdragocenejšega, kar lahko otrokom dajo. Jaz vedno pravim za take in podobne pametne stvari: bolje pozno kot nikoli.
Pa četudi se bodo samo naučili delati klobase – škodilo jim ne bo, delali jih bodo skupaj s starši in že to je največ vredno, kajne? Njeni otroci skupaj s starši pri takem “manjvrednem” opravilu, nekateri otroci pa prepuščeni osamljenosti ali cesti..Kaj je bolje..
Forum je zaprt za komentiranje.