Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako sem vesela da se nisem cepila

Kako sem vesela da se nisem cepila

Odgovor na objavo uporabnika
tole mi povej, 16.02.2022 ob 21:09

Citiram: Poznam eno takšno, srečna ker se ni cepila. 2x prebolela, na glas in vztrajno trdi da cepila se pa ne bo. Niti ne vem zakaj bi se če pa preboleva vsakih 5 minut (malo heca), niti ne zna povedati kaj dobrega je s tem pridobila ker je prebolela ni se pa cepila. Razumem da se ne cepiš, pa ne preboliš (kar gre zahvala tudi tistim ki so se cepili in omejili okužbe), ter da potem slaviš zmago; da pa se ne cepiš pa preboliš in to večkrat pa ne vem v čem je smisel.

Kako lahko razložiš stanje v moji službi? Do lanske jeseni ni bil nihče bil pozitiven ali zbolel. Jeseni so zboleli 4, vsi polno cepljeni. Potem je bil kakšna dva meseca mir. Od decembra imamo norišnico, ker je toliko pozitivnih in bolnih. Zdajle en teden jih je nekaj manj, a še vedno veliko. In vsi s Covidom so trikrat cepljeni. Imaš kakšno znanstveno razlago za tako stanje?

Ne vem, mogoče vpliv okolja, ker tudi meni ni jasno kako pa pri nas v službi kjer smo bili takrat 2x cepljeni in je hodila pozitivna necepljena v službo, kašljala (sicer se testirala takrat mislim da 1xtedensko, ko je dobila vročino ostala doma naredila test, pozitivna), od vseh v službi (7) nihče zbolel. Pri moji mami v službi ena zbolela, sicer cepljena 2x, hodila v službo, kašljala cel teden, prepričala druge da je prehlad, so se družili pili kavo, nato obležala z vročino, šele takrat so jo poslali na testiranje kjer je bila pozitivna. Od ostalih sodelavcev (cepljeni 2x,3x) nihče zbolel ali bil pozitiven na testu (cca.10 ljudi). Jaz v karanteni z otrokom, smrkal, kašljal, malo vročine. Cepljena 3x, meni nič, testi vsak dan negativni. Sestra z otrokom, znaki glej zgoraj, cepljena 2x, 3.dan pozitivna, znakov nobenih. Stara starša ki sta bila za vikend v stiku z otrokom ko sicer še niso vedeli da je pozitiven, znaki so se sicer začeli, cepljena 3x -nič, test negativen. Mi kdo to lahko razloži? Vudu, srečen slučaj ali pa mogoče cepljenje vsaj malo deluje?

@Xyxyxy – pri nas je skoraj do črke enako – le na ni zbolel nihče od ožje družine, pač pa daljni sorodnik, ki je bil tudi ena prvih žrtev. Hvala vesolju da ni zbolela mama, ker bi bila z vsemi njenimi boleznimi verjetno že davno pokojna. Gledamo pa na to enako kot vi.

Mogoče s to razliko da omejevanja niti ne vidimo kot prisilo, prej kot samo golo dejstvo.

Kot bi igral to staro igro.

. https://youtu.be/325NEjF6Si0

Božičkova, 16.02.2022 ob 20:43

Poznam eno takšno, srečna ker se ni cepila. 2x prebolela, na glas in vztrajno trdi da cepila se pa ne bo. Niti ne vem zakaj bi se če pa preboleva vsakih 5 minut (malo heca), niti ne zna povedati kaj dobrega je s tem pridobila ker je prebolela ni se pa cepila. Razumem da se ne cepiš, pa ne preboliš (kar gre zahvala tudi tistim ki so se cepili in omejili okužbe), ter da potem slaviš zmago; da pa se ne cepiš pa preboliš in to večkrat pa ne vem v čem je smisel.

to da sem jaz ostala zdrava nima veze s temi, ki so se cepili! Poznam kup cepljenih, ki so zboleli.

omejili pa nikakor niso okužbe, če so svojo kodico izkoriščali, da so hodili naokoli in širili virus.

Zartrose izven profila, 16.02.2022 ob 21:47

omejili pa nikakor niso okužbe, če so svojo kodico izkoriščali, da so hodili naokoli in širili virus.

Zgoraj sem naštela primere ki jih poznam kjer se je, bi rekla, virus omejil. Se pa strinjam da je hecno da so se morali cepljeni dokazovati s kodami, konec koncev so naredili kar je bilo po mnenju stroke potrebno za zaustavitev in omilitev virusa. Omejitve bi morali že pred meseci opustiti, saj cepljeni se nimajo česa bati (večkrat slišala od nasprotnikov cepljenja), necepljeni se pa itak pazijo in testirajo. Zakaj sploh kode, za ščitenje koga?

so že pri vrhu imeli dodaten profit od tega. Ker drugače vse skupaj nasprotuje logiki in so vsi ti ukrepi bili nesmiselni.. od zaprtja podjetij, šol za več mesecev, nošenja mask zunaj, prepoved gibanja ponoči… in vse do klinčevega pct..

Nijanka, 16.02.2022 ob 19:42

Se kdo?? Mislim, da smo mi zmagovalci..

Najbolj hecna pa mi je ta izjava Janse. “hvala vsem, ki ste se cepili” :-))))

Ste ja, ko se bodo čez leta pri vas pokazale brutalne posledice kovida.

Tudi jaz, cepljeni pa itak do zadnjega ne bodo priznali, da so nasedli.. In bodo terali svoj blag potek bolezni do onemoglosti..

Tudi necepljeni smo imeli blag potek..mimgrede.

PIKULET CENZURIRANI, 16.02.2022 ob 22:04

Ste ja, ko se bodo čez leta pri vas pokazale brutalne posledice kovida.

Ali pa pri cepljenih posledice cepiv.. Se bolj nagibam drugi varianti, mene bi bilo strah teh posledic, kot bolj ali manj blage okuzbe..

jaz tako, 16.02.2022 ob 20:21

Necepljena, kontakti z bolnimi, starejša.  Roke sem si razkužila mogoče 2x v dveh letih. Od lani si jih namerno tudi čim manj umivam. Poskusila sem se okužiti, a ne gre. Po mnenju stroke, bi morala biti že dolgo na Žalah. Ampak sem še kar živa. Nisem imela ne prehlada, ne gripe, ne Covida.

Taki, ki se poskušate okužit pa si res zaslužite, da fašete eno tako resno obliko.

Pa kaka golazen ste to, da se norčujete iz bolezni? V posmeh vsem, ki imajo hude težave.

Kako butast moraš biti, da izjaviš, da se poskušaš okužiti?

Mi tudi ne, ne midva z možem, ne otroci, že dve leti še prehlada nismo imeli, tast, tašca in moja starša tudi ne, nihče cepljen. Pa smo se že od začetka tega natega skoz družili, z družino, prijatelji, hodili na morje, smučanje, brez mask, otroci skoz v šoli, vrtcu, seveda ko je država pustila. Midva skoz v službi, morala delati dvojno trojno delo zaradi cepljenih, ki so skoz na bolniški, krehajo, kihajo, boli jih vse, šmkajo.

In sedaj v šolah, nekateri otroci so že po 4x preboleli kovid pa se je potrebno še vedno testirat za vsak slučaj. Pa še nekaj vam povem, vsi sošolci, ki so imeli kovid so ga imeli samo na testu, drugače so bili vsi zdravi, nihče ni zbolel. In tako so mogli biti zdravi otroci v izolaciji in cel razred v karanteni zaradi virusa, ki ga sploh ni bilo.

Upam, da bodo vsi odgovorni za to nategovanje odgovarjali in jih bo ljudstvo dalo za zapahe. Svinjarija, da je večje še ni bilo.

Zmagovalci? Zakaj? Jaz se tudi nisem in sem tudi zadovoljna, da je tako.Da sem se tako odločila. Zaradi tega še nisem zmagovalka. Cepila se nisem, ker se s poskusnim cepivom ne bi cepila . Niti niso zmagovalci tisti, ki so se cepili. Vsak se je odločil po svoji volji in prepričanju. Če bi koga prisilili v cepljenje, ali mu tega ne bi dovolili- to je pa že druga stvar.

Ena južna neprijavljena, 16.02.2022 ob 20:32

Za jaz tako

Mene je moj osebni zdravnik že takoj, ko se je pojavu ta zvark, pa še cca pol leta po tem, skor prosu da se ne cepm. Itak sm mu že takoj rekla da ni šans.
Ena druga zdravnica pa: vrjemte mi, če se ne boste cepla, vam garantiram, 100% boste zbolela, dejte se cept, pa sej MRNa cepiva niso nič tazga, fant pa niste, da bi dobila miokarditis 😀 ma mrš, ti veš kaj bo z mano in ti me boš v neki kar nočm prepričvala.

Na Hrvaškem je polno stelkij divjih živali, Če te ena od njih ugrizne ali opraska, bodi karakter, pa odkloni cepljenje s cepivom proti steklini. Temelji zadnej čase na mRNA tehnologiji. Pa da vidimo tvoja muda.

Zartrose izven profila, 16.02.2022 ob 20:06

jaz sem že od vsega začetka vedela, da tega sranja v sebe ne bom dala.

ves čas sem tudi ostala zdrava. In nikogar ogrožala, kakor so ogrožali tisti, ki so na račun kodice prosto hodili naokoli. Tako da se tudi nikakor ne pridružujem janševim zahvalam cepljenim. Ampk on si itak mora sedaj prigarbat volilno rajo pa jim dalje piha na ego…

Se strinjam z “Zartrose izven profila”. Nekateri se nismo cepili, pa tudi dobili nismo Covida. V vsem tem času covid psihoze in covid nervoze smo ostali zdravi.  Nekaterih se Covid z vsemi svojimi variantami očitno izogiba!???

PIKULET CENZURIRANI, 16.02.2022 ob 22:16

Na Hrvaškem je polno stelkij divjih živali, Če te ena od njih ugrizne ali opraska, bodi karakter, pa odkloni cepljenje s cepivom proti steklini. Temelji zadnej čase na mRNA tehnologiji. Pa da vidimo tvoja muda.

Dosedaj je le eno dekle preživelo steklino s cepljenjem. V zadnji fazi bolezni. Cepiva ni za steklino. Smrtnost je 100 %.

tako je to, 16.02.2022 ob 22:22

Dosedaj je le eno dekle preživelo steklino s cepljenjem. V zadnji fazi bolezni. Cepiva ni za steklino. Smrtnost je 100 %.

Potem nima smisla cepljenje proti steklini po ugrizu živali? Zakaj pa potem to delajo? Mogoče uspe, mogoče ne, ali kako?

Jah lej, 16.02.2022 ob 22:05

Ali pa pri cepljenih posledice cepiv.. Se bolj nagibam drugi varianti, mene bi bilo strah teh posledic, kot bolj ali manj blage okuzbe..

Ja, še zlasti pri 5000 mrtvih, tu je bila res blaga. Da o ljudeh, ki so že takoj po kovidu postali invalidi, ne govorimo. Ostali necepljeni boste pa čez nekaj let kasirali pozni onset posledic. Pa 2 leti ste živeli človeka nevredno življenje ampak ok, vaš problem

Boohoo, 16.02.2022 ob 22:37

Potem nima smisla cepljenje proti steklini po ugrizu živali? Zakaj pa potem to delajo? Mogoče uspe, mogoče ne, ali kako?

Ljudje, ki so poklicno izpostavljeni tveganju, se cepijo preventivno. Ostali se cepijo po stiku/ugrizu sumljive živali oz. živali, ki ima steklino. To pomeni TAKOJ PO ugrizu, ne v stadiju, ko se bolezen že razvije (o čemer govori zgoraj tako je to).

Tisto dekle je bilo edina dokazana oseba, ki je pred milvokijskim protokolom necepljenja preživela teklino. Ceplejnje 100% prepreči smrt, ampak se je potrebno cepiti hitro po ugrizu. Ali pa preventivno že prej seveda.

Ampak ena kužna se ne bo cepila s zvarkom mRNA.

Če se toliko razumnih ljudi ne bi cepilo, ne bi vi zdaj imeli za kaj rajati.

pizda,ravno cepljeni ste razširl okužbeKer ste s tisto kurčevo kodo vsepovsod hodil mi zdravi pa doma pa testirat,če si hotu kupt gate.

Božičkova, 16.02.2022 ob 21:36

Ne vem, mogoče vpliv okolja, ker tudi meni ni jasno kako pa pri nas v službi kjer smo bili takrat 2x cepljeni in je hodila pozitivna necepljena v službo, kašljala (sicer se testirala takrat mislim da 1xtedensko, ko je dobila vročino ostala doma naredila test, pozitivna), od vseh v službi (7) nihče zbolel. Pri moji mami v službi ena zbolela, sicer cepljena 2x, hodila v službo, kašljala cel teden, prepričala druge da je prehlad, so se družili pili kavo, nato obležala z vročino, šele takrat so jo poslali na testiranje kjer je bila pozitivna. Od ostalih sodelavcev (cepljeni 2x,3x) nihče zbolel ali bil pozitiven na testu (cca.10 ljudi). Jaz v karanteni z otrokom, smrkal, kašljal, malo vročine. Cepljena 3x, meni nič, testi vsak dan negativni. Sestra z otrokom, znaki glej zgoraj, cepljena 2x, 3.dan pozitivna, znakov nobenih. Stara starša ki sta bila za vikend v stiku z otrokom ko sicer še niso vedeli da je pozitiven, znaki so se sicer začeli, cepljena 3x -nič, test negativen. Mi kdo to lahko razloži? Vudu, srečen slučaj ali pa mogoče cepljenje vsaj malo deluje?

Ker se testira z ničvrednimi testi,kjer je že cocacola pozitivna hahahaaa..

V razvitih državah je precepljenost povsod izredno visoka. V ciganijah, kjer so ljudje slabo pismeni, kamor spada tudi Slovenija, je pa pričakovano nizka.

Ne moreš od primata pričakovat, da bo čez noč postal človek z razvitim razumom.

Upam, da tole bere Pahor, da vam skupinsko podeli najvišje državno priznanje na področju prostovoljstva avtorica. .☺☺☺  Vsak zase ve in se je samostojno in opravilno sposoben odločil ki se je. Ne poznam nikogar, ne cepljenega, niti necepljenega, ki bi zbolel. Pa zato še ne pravim, da covida ni. Poskrbite zase, ker drug nihče ne bo namesto vas. Žalistno je zgolj to, da so odločitve pripeljale do vse splošne nestrpnosti in razklanosti naroda, ki bi se še zaradi manjše stvari ‘poklali’.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close