Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako se znebiti mobinga na delovnem mestu?

Kako se znebiti mobinga na delovnem mestu?

Kako se znebiti mobinga na delovnem mestu, če si podrejeni, mobing pa dela tvoj nadrejeni?

Z zamenjavo službe ali s prijavo pristojnim službam. Katere so te službe, bi pa tudi jaz rada izvedela. Baje pa moraš imeti pričo. Če ima tvoj nadrejeni tudi šefa, pa najprej poskusi pri njem.

L.P.!

http://www.mobing.si/

morala bi vedet kaj je tisto, kar izvaja…kakšne vrste pritiske…sama sem se soočala s tem….razmišljala resno o menjavi službe…ampak potem sem bila na eni delavnici “odnosi na delovnem mestu” in se mi je v spomin vtisnil stavek, da se mora človek spremenit najprej sam in si postavit mejo, ker ti lahko menjaš službe po tekočem traku, pa se bo vedno našel nekdo, ki se bo znašal nad tabo, če ne ustvariš najprej s seboj nekega odnosa….in to sem tudi storila….postavila mejo…in ne doviim čez…to tudi večkrat povedala na glas, pokazala…..trenutno imam mir…če to ne zaleže, potem res ne preostane drugega kot menjava službe…vse ostalo (razne inštitucije….) ne vem no…težko je dokazljivo…kje boš našel nekoga, ki ti bo za pričo (itak se vsi bojijo, kdaj bodo na vrsti oni…)….ne vem če je že v sloveniji primer, ko bi bil kakšen delodajalec kaznovan za izvajanje mobinga nad svojimi podrejenimi recimo…

lp

korajžno…za svojo srečo in nesrečo smo v veliki meri odgovorni sami.

Glede na to, da je mobing zelo delikatna zadeva, je treba najprej pri sebi razčistit, če bi odnos svojega nadrejenega do sebe res lahko opisal kot mobing ali je enostavno problem v tebi. Imam sodelavko, ki ne opravlja svojih obveznosti, non stop visi na telefonu, privat seveda, hodi na kofetke, itd.. ko ji pa šef kaj reče, se pa čuti ogroženo in pod pritiskom. Vsaka stvar ima dve plati.

Začni si dnevno pisati zapiske o tem, kar te v odnosu tvoje nadrejene do tebe moti. Pri zapisovanju bodi kratka, konkretna in čim bolj objektivna. To je koristno iz večih razlogov. Ob pisanju boš uredila svoje misli in morda lažje ocenila situacijo. Morda ti bodo zapiski pomagali, da sčasoma iz njih razbereš vzorec in sama najdeš učinkovit način, kako te napade zaustaviti. Če pa bo zadeva res zrela za pogovor s šefom ali celo za prijavo kakšnim organom, pa imaš vsaj dokumentirano, kaj se je dogajalo. Ker spomin ni zanesljiv.

Če boš šla kdaj s temi problemi do šefa, potem imej pripravljen tudi predlog rešitve. Ena možna rešitev situacije je tudi ta, da ti da takšno delo, da ti ta nadlegovalka ne bo več nadrejena.

Ti želim veliko treznosti in poguma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close