Kako se zaščititi pred primitivnimi in hudobnimi ljudmi?
Imela sem prijateljico, za katero bi res dala in naredila vse. Tudi moj in njen mož sta bila prijatelja. Onadva sta bila na zunaj zelo uspešna, midva povprečna. Ko se je nama zgodilo nekaj res lepega, sva ju, poleg ostalih prijateljev, znancev, sosedov povabila, da se poveselita z nama. A nista prišla, niti zavrnila vabila . Ko je praznovanje minilo, sem jima napisala sporočilo, da se jima zahvaljujem za dosedanje prijateljstvo in želim veliko sreče z novimi prijatelji. Ker očitno sva bila midva dobra samo za filanje njunega ega- kako sta onadva oh in sploh, ko se pa nama nekaj posreči, pa ni nič vredno. V glavnem – to moje sporočilo je bilo sprejeto kot najhujša žalitev. Najbolj ne muči, ker sem jima par dni po tem poslala opravičilo, saj sem ju res imela za prijatelja in tega nisem hotela uničiti. Ko sedaj gledam nazaj, res ne vidim, da bi karkoli naredila narobe, razen tega, da sem se opravičila. Kakorkoli, s to prijateljico sva doživeli veliko lepega in ne razumem, kako se je lahko vse tako izrodilo. Ampak tako je. Ko te nekdo jemlje kot samoumevnega v tvoji podrejeni vlogi, beži stran od njega.
Cilka, 19.09.2021 ob 13:32
Imela sem prijateljico, za katero bi res dala in naredila vse. Tudi moj in njen mož sta bila prijatelja. Onadva sta bila na zunaj zelo uspešna, midva povprečna. Ko se je nama zgodilo nekaj res lepega, sva ju, poleg ostalih prijateljev, znancev, sosedov povabila, da se poveselita z nama. A nista prišla, niti zavrnila vabila . Ko je praznovanje minilo, sem jima napisala sporočilo, da se jima zahvaljujem za dosedanje prijateljstvo in želim veliko sreče z novimi prijatelji. Ker očitno sva bila midva dobra samo za filanje njunega ega- kako sta onadva oh in sploh, ko se pa nama nekaj posreči, pa ni nič vredno. V glavnem – to moje sporočilo je bilo sprejeto kot najhujša žalitev. Najbolj ne muči, ker sem jima par dni po tem poslala opravičilo, saj sem ju res imela za prijatelja in tega nisem hotela uničiti. Ko sedaj gledam nazaj, res ne vidim, da bi karkoli naredila narobe, razen tega, da sem se opravičila. Kakorkoli, s to prijateljico sva doživeli veliko lepega in ne razumem, kako se je lahko vse tako izrodilo. Ampak tako je. Ko te nekdo jemlje kot samoumevnega v tvoji podrejeni vlogi, beži stran od njega.
fejk zgodbica. iz tega da ona dva enkrat nista prišla na en žur ti kr takoj odsekaš folk? kdo je tle nor?
Darwin882, 19.09.2021 ob 13:57
Tako, da jim nastaviš ogledalo
vprašanje kdo ima slabo energijo. Jaz imam take sosede, ki opravljajo, vse vedo o vseh a nas niti ne poznajo. Jap, jim nastaviš ogledalo, potem pa takole še bolj opravljajo okoli. Ko se s tabo pogovarjajo se prilizujejo, potem pa za hrbtom govorijo grdo o tebi. Vse to samo zato, ker ne dobijo kar hočejo.
Anonimno 4811, 19.09.2021 ob 11:53
tistairena, 19.09.2021 ob 09:00
Tako, da si prijazna ne glede na vse. Pregovor pravi: Be kind to unkind people, they need it the most.
Daj ne promoviraj tolerance do nasilja. Če je nekdo enkrat slabe volje, je eno – ja, ne boš takoj žleht, če je vedenjski vzorec pa nekaj zelo drugačnega. Nesramen, nespodoben, nedostojen ? se tako vede zato, ker mu drugi to dovolimo in ga nihče ne postavi na svoje mesto.
Če se ti en vrine v vrsto, mu imaš za reči kaj se gre! Če te vljudno poprosi npr. Ko si na blagajni s polnim vozičkom, on/ona pa se 3mi artikli za malico “a se smem vriniti, da ne bom zamudila iz malice” pa se spodobi naprej spustiti.
Do vseh si dolžen biti spodoben, do nesramnih pa nisi dolžen biti prijazen, kvečjemu obratno. Nasilje se ne sme tolerirati, še manj pa spodbujati z nagrajevanjem!
Komentar na »Anonimno 4811«
Če je tole meni namenjeno; Sploh ne zagovarjam tolerance do nasilja. Niti približno. S tvojim pisanjem se kar strinjam.
Kar jaz pišem, je čisto drug pristop. Zahteva manj energije in truda, učinkovit je pa pogosto. Če ne narediš čisto nič, spregledaš vsa namigovanja, skrite poglede, šepetanja, ipd… v resnici s tem daš vedeti, da to zate ne obstaja. Da je tako pritlehno, da ne vidiš. Te ne zanima. Izbereš si svojo bitko – in ta ni med izbranimi. Z ljudmi normalno komuniciraš, le tega ne opaziš. Počasi se naveličajo – kjer se pa ne, pa komunikacija počasi umre.
Potrebuješ le samo-zavest, da upoštevaš najprej sebe…. In šele daleč potem še tiste druge, ki jih ne ceniš. Nekako podobno kot AMERICA FIRST od Trumpa, le da sebe postaviš v vlogo Amerike. Ni za vsakogar, a če se spraviš do tega nivoja… ni več problemov te teme.
ne razumem, kaj ima ta pravljica veze s temo…. Sama pišeš, da ste bili prijatelji, ne samo kot pari, ampak celo je bila ona tvoja očitno zelo dobra prijateljica, on pa možev prijatelj. To, da si ju odj** samo zato, ker nista prišla na zabavo, pove več o tebi, kot o njiju. Iz zapisa se vidi, da si se prej počutila manjvredno, zdaj ko je vama uspelo, pa ne preneseš, da s prisotnostjo na zabavi nista potrdila, da sta vidva zdaj njihova klasa…. Mogoče pa vaju onadva prej nista imela za manj vredna, očitno ne, če sta se družila z vama? Mogoče pa nista prišla na zabavo, ker imata kakšne svoje težave…. Mogoče sta mislila priti, pa sta se skregala ali je prišlo kaj drugega vmes? Ampak kaj bi se ti ukvarjala z njunimi problemi, ti si zdaj uspešna in ju ne rabiš več…
Če se ne morem izogniti se pogovarjam vljudno a le najnujnejše. Do vseh sem prijazna, če je do mene kdo nesramen se obrnem in grem. Dve v družini sta, za katere bi raje videla, da jih ne vidim nikoli več. Obema se izognem. Če ne morem s starejšo (veliko starejšo) govorim vljudno a le kar moram, drugo pa ignoriram.
ahhh, 20.09.2021 ob 12:48
ne razumem, kaj ima ta pravljica veze s temo…. Sama pišeš, da ste bili prijatelji, ne samo kot pari, ampak celo je bila ona tvoja očitno zelo dobra prijateljica, on pa možev prijatelj. To, da si ju odj** samo zato, ker nista prišla na zabavo, pove več o tebi, kot o njiju. Iz zapisa se vidi, da si se prej počutila manjvredno, zdaj ko je vama uspelo, pa ne preneseš, da s prisotnostjo na zabavi nista potrdila, da sta vidva zdaj njihova klasa…. Mogoče pa vaju onadva prej nista imela za manj vredna, očitno ne, če sta se družila z vama? Mogoče pa nista prišla na zabavo, ker imata kakšne svoje težave…. Mogoče sta mislila priti, pa sta se skregala ali je prišlo kaj drugega vmes? Ampak kaj bi se ti ukvarjala z njunimi problemi, ti si zdaj uspešna in ju ne rabiš več…
Mogoče sta se pa onadva z njo družila samo zato, ker NI BILA NJUNA KLASA, ker sta se lahko kazala boljša ob njej. Zdaj, ko pa je, mogoče še kaj več od njiju se pa lahko da počutita nižje ob njej. Pač zavidanje.
Forum je zaprt za komentiranje.