Kako se v wordu naredi?
List postavi ležeče (meni File, Page setup, orientation = landscape), zgoraj napiši svoj oglas, spodaj pa vnesi tabelco (meni Table, insert, table – izberi št. polj), v vsa polja tabele vpiši telefonsko, ki jo lahko po želji obrneš pokonci (označiš tekst, v meniju Format izberi Text direction in izberi željeno smer teksta).
To je vse.
oblikuj tabelo z dvema vrsticama, prvo vrstico pustiš nerazdeljeno in vanjo vpišeš besedilo, drugo vrstico pa označi, da bo črna (postavi se na začetek vrstice, da miška postane puščica in klikni), greš na ukaz “tabele” (čisto na vrhu datoteke- ne spomnim se, kako se imenuje tista vrstica), klikneš “razdeli” in se ti odpre okno kjer vtipkaš koliko stolpcev želiš – to so potem listki za odtrgat. ko je vrstica še označena črno, nekje na vrstici klikni z desno miškino tipko in se ti pokaže (med ostalim) tudi opcija “smer besedila”, izbereš željeno… in to je to. vpišeš telefonsko številko, tabelo raztegneš na željene dimenzije, sprintaš in list obesiš 🙂
dosti sreče pri oglaševanju
pa še ena ideja, če se res nič ne spoznaš, pa še boljša je, ker so nato tisti listi vedno nekaj scefrani, vse potrgano.
lepo napiši besedilo v wprdu, sprintaj ga in zdaj enako napiši telefonske stevilke ena za drugo v stolpčku dol, saj ves najprej ena stevilka in enter in spet ista stevilka in enter in tako dalje do enih ne vem koliko jih bo slo, bos videla. Nato to sprintaj in samo vodoravno prilepi na osnovni list ponudbe. tako ti bo vedno osnovni list ostal lep, ker ga bo drzal selotejp in se bo lepo trgalo le do selotejpa*-*! probaj, meni je lepše tako in še vsak list je lahko druge barve, če želiš imeti še bolj drugače.
Forum je zaprt za komentiranje.