Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako se tega virusa znebiti

Kako se tega virusa znebiti

Zdravo !!

Že kak teden opažam, da dobim kdaj pa kdaj v moj yahoo mailbox naslednje sporočilo:

copy/paste
To: pianofiles@yahoogroups.com
From: secur@phazen.net
Date: Fri, 20 Oct 2006 13:32:24 +0200
Subject: [PianoFiles] Mail server report.

Mail server report.

Our firewall determined the e-mails containing worm copies are being sent from your computer.

Nowadays it happens from many computers, because this is a new virus type (Network Worms).

Using the new bug in the Windows, these viruses infect the computer unnoticeably.
After the penetrating into the computer the virus harvests all the e-mail addresses and sends the copies of itself to these e-mail
addresses

Please install updates for worm elimination and your computer restoring.

Best regards,
Customers support service

Na računalniku imam instaliran Norton 2003 z auto update , ki redno dnevno pobira definition file , in pa Adaware 1.05 , ki ga vsake 3 do 4 dni ročno zaganjam. Oba mi pokažeta , da nimam virusa ( adaware mi sicer pokaže neke “tracking” , ki pa jih vsakokrat po pregledu pobrišem).

Sicer dnevno dobivam tam okoli 80 do 100 mailov ( sem vpisan v 2 ali 3 yahoo grupe – glasbene note) in recimo na vsake 2 ali 3 dni dobim tako sporočilo.

Imam windowse XP , servis pack2…..

Bogdan

Mislim, da je to čisto navaden SPAM in ga lahko daš na spam listo pa boš
imel mir.

ps. že imaš kaj hitrejšo linijo mogoče – upam da ..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hitrejša linija so samo moje sanje ……. Še zmeraj sem na ISDN – ju in plačujem internet ko blesav . Gledam po TV oglase: Siol, Volja, T2, Amis. net ( najcenejši internet – kiss my ass) vsi se kar tepejo za uporabnike , a dokler povezavo zagotavlja telekom slovenije , bomo še kar na predpotopnem internetu) . Jao , spet me daje čir ….

Bogdan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close