Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako se susi zajbelj?

Kako se susi zajbelj?

Rada bi ga imela za cez zimo. Ali se ga susi v temnem prostoru, na soncu, v pecici… kje?
Kaj pa ce bi ga dala zamrznit? Se katera od vas kaj spozna na to?
Upam da nisem zamudila cas obiranja…

jaz ga susim na suhem, temnejsem mestu z dovolj prepiha, rzpotegnjeno na papir, da se ne tisci, cez par dni ga pridem malo obrnit, v tednu suh, spravljam v steklene doze s pokrovom, lahko tudi kozarci za vlaganje, hranim v kuhinji, shrambi, itd.Pozimi ga imam zelo rada s prezganim sladkorjem, vejico zajblja, prelijem z vrocim mlekom, malo pustim, precedim, uzivam.Pa poparek za grgranje, pri prehladu vržem poleg ostalih zelisc v vodo, inhaliramo, …Jaz ga imam zelo rada, pravi dar narave se mi zdi.Pa piscanec z zajbljem, mislim da je Babi nekoc pisala o omakici iz zajblja,….
lp

jaz ga povezem v sop,obesim…v temnejsi prostor /zracen/. vedno se mi lepo posusi. tako susim tudi meto, rman,meliso… lp petra

Jaz ga pa sploh ne sušim, ker je zimzelen in ga sproti in po potrebi naberem na vrtu. Občasno tudi izpod snega odtrgam kakšno vejico, ki potem do uporabe počaka v kuhinji.

Miranda

to sem doma predlagala v upanju,da bomo imeli svezega. zatrdili so mi,da pod snegom zmrzne in tak ni nic boljsi od posusenega !? imam se par vejic na vrtu- jih bom pustila prezimiti ! lp petra

mimogrede,ko smo ravno pri susenju…rozmarin? vedno ga “selimo” v hiso…bi mogoce prezimil? govorim o osrednji slo. lp petra

Hvala punce!! 100x.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close