kako se pocutite po cepljenju
Senza736, 13.09.2021 ob 00:01
Nič posebnega. Po prvem odmerku (julija) me je bolela rama, po drugem (avgusta) pa rama (ampak manj kot prvič), pa en dan sem čutila nek zametek glavobola (preblaga bolečina, da bi temu lahko rekla glavo-bol.
Ne poznam nikogar, ki bi imel težave po cepljenju, imam pa prijateljico, ki trpi zaradi long covida, pa pred kratkim sem srečala bivšo mentorico, ki je prišla ven, med ljudi, po pol leta – od tega je bila 4 mesece v bolnišnici zaradi covida. Več povedala ne bom, ampak videno in opisano ni bilo prijetno. Vsi ostali so govorili, da je podobno gripi, prehladu, virozi, nič strašnega, torej.
Zase sem se tako odločila zato, ker za covid vem, da bi me – ob moji avtoimuni bolezni – hudo zdelal (lahko tudi pokopal, ja), zato računam na blažji potek bolezni. Če sem se zajebala, sem se pač zajebala. Kaj je to ena manj pri vseh teh milijardah ljudi, ki se bodo itak zdaj zdaj potolkli med sabo?
Ampak kregam se pa okoli tega ne. Tvoje telo – tvoja stvar, moje telo – moja stvar. Tvoja pravica do izbire, moja pravica do izbire. Pika, konec debate.
P. S. Pa ne Pika od Neveniča. ?
evo spoštujem vsakega takega cepljenega, ki tako napiše… jaz spoštujem vašo odločitev imate vso pravico do nje, vaša izbira in ocena zakaj ste se tako odločili, drugi se v svojem telesu pa lahko drugače… point je da ima vsak potrebno pravico odločati se zase…
bi pa dodala še samo, ko se omenja gripo kot nedolžno bolezen.,.. jaz verjamem,da kovid koga lahko hudo zdela , tudi tragično z izgubo življenja, samo bodimo pošteni tudi gripa lahko to naredi človeku – pa nikoli nismo delali take panike iz tega, pa vsi to vedo,da je tudi gripa nevarna lahko za določene… jaz vem za primer iz mojih šolskih let oš – na razrednji stopnji sovrstnik po gripi dobil pljučnico in umrl… torej otrok na višji stopnji osnovne šole -pred cca 30 leti…
tragične zgodbe so vse to- res je – samo moja poanta je ta,da so se te tragične zgodbe kot se zdaj dogajajo z nekaterimi s covidom vsa pretekla leta dogajale tudi z nekaterimi zaradi gripe – tudi mlajšimi – pa ni bilo medijskih pompov, strašenj, zbujanja strahu, panike, groženj, zapiranj, pritiskov… zakaj so torej sedaj? s tem strahom imunsko oslabimo velik del populacije in zato tudi bolj zbolevajo, staorstniki so osamljeni v dsojih in zato prej tudi umirajo… dejmo še na ta vidik pomisliti…
Podobno pri nas / meni. Večina okrog mene je cepljena, jaz tudi – in nihče ni imel kaj več od malce boleče rame / roke in par ur vročine ter mogoče zametkov glavobola en dan.
Nečak, 18 let, je ravno prebolel Covid in v resnici mu ni bilo nič strašnega, razen da je 10 dni non-stop kašljal, ni mogel spati zaradi tega in je bil na koncu čisto zdelan. Ko je prihajal k sebi, je najprej spal tri dni…
En daljni sorodnik, 65 let, je bil ena prvih žrtev bolezni v drugi državi in je umrl že v marcu 2020.
To so samo podatki iz mojih krogov – ti pa ukreni, kot se ti zdi. Zanesljivih odločitev v tej situaciji itak ni – in zaje*** se lahko v vsakem primeru. Zato še nasvet – odloči se in stoj za tem, pa kar brez panike in premlevanja, ker sicer te bo od strahu pobralo. In to res nima smisla!
Samo razmišljaj o svojih pravih razlogih, ne o politiki. To je slovenska posebnost, da v čisto vse mešamo politiko in potem sprejemamo neracionalne odločitve.
rok-1, 13.09.2021 ob 00:27
Podobno pri nas / meni. Večina okrog mene je cepljena, jaz tudi – in nihče ni imel kaj več od malce boleče rame / roke in par ur vročine ter mogoče zametkov glavobola en dan.
Nečak, 18 let, je ravno prebolel Covid in v resnici mu ni bilo nič strašnega, razen da je 10 dni non-stop kašljal, ni mogel spati zaradi tega in je bil na koncu čisto zdelan. Ko je prihajal k sebi, je najprej spal tri dni…
En daljni sorodnik, 65 let, je bil ena prvih žrtev bolezni v drugi državi in je umrl že v marcu 2020.
To so samo podatki iz mojih krogov – ti pa ukreni, kot se ti zdi. Zanesljivih odločitev v tej situaciji itak ni – in zaje*** se lahko v vsakem primeru. Zato še nasvet – odloči se in stoj za tem, pa kar brez panike in premlevanja, ker sicer te bo od strahu pobralo. In to res nima smisla!
Samo razmišljaj o svojih pravih razlogih, ne o politiki. To je slovenska posebnost, da v čisto vse mešamo politiko in potem sprejemamo neracionalne odločitve.
To je tudi meni zanimivo, kako se ljudje klasificirajo na eno ali drugo stran, kot bi bila ena stran idealna. Idealnosti v življenju ni in v takšnih primerih je najbolje, da si “tiho” nekaj narediš in upaš da je bila odločitev pravilna, ter si pameten kasneje ko je vojne konec. 🙂
Tolelele, 12.09.2021 ob 22:21
Cepljena jaz, mož, oboji starši, obe sestri, svaki, bratranci, sestrične, sodelavci… praktično vsi, ki jih poznam so cepljeni, niti en ni imel večjih težav kot 1-3 dni malo vročine boleča rama, utrujenost. Vse že davno pozabljeno. Pa so med njimi en onkološki bolnik, dva srčna bolnika, en z avtoimuno boleznijo in ena nosečnica (ki je vmes že rodila, z otrokom je vse ok). Po mojih opažanjih (ki se skladajo z znanstvenimi ugotovitvami) cepljenje naredi manj škode telesu kot ena kura z osnovnimi antibiotiki ali ena prekrokana noč.
Pocakaj se malo, kratkorocne tezave po cepljenju so redke, kaj pa dolgorocne?
Poznam ogromno ljudi, ki so preboleli kovid, baje tudi jaz, a se vem ne, da sem bila bolna. Nihce od njih ni bil v bolnici, velika vecina je prebolela kot prehlad, precej njih enako kot jaz, popolnoma asimptomatsko, med njimi tudi nekaj kronicnih bolnikov,ceprav za vse nas take sumim, da je bil test lazno pozitiven.
Lazno pozitiven? Hm… Sploh lahko potem verjames v testiranje?
pocakaj se malo, 13.09.2021 ob 08:06
Pocakaj se malo, kratkorocne tezave po cepljenju so redke, kaj pa dolgorocne?
Poznam ogromno ljudi, ki so preboleli kovid, baje tudi jaz, a se vem ne, da sem bila bolna. Nihce od njih ni bil v bolnici, velika vecina je prebolela kot prehlad, precej njih enako kot jaz, popolnoma asimptomatsko, med njimi tudi nekaj kronicnih bolnikov,ceprav za vse nas take sumim, da je bil test lazno pozitiven.
Lazno pozitiven? Hm… Sploh lahko potem verjames v testiranje?
Testi niso nič lažno pozitivni, Ihan je vam nepismencem objasnil že zdavnaj.
nimam izkusnje, 12.09.2021 ob 22:10
Nimam lastne izkusnje ne s cepljenjem, ne s prebolelostjo.
Poznam iz blizine primer cepljenega, ki je bil skoraj en mesec v komi po cepljenju.
Poznam tudi kar nekaj primerov prebolelih, vecina kot blagi prehlad.
Slisim pa take in drugacne zgodbe.
Sem 40+ in potencialni kandidat za kardio-vaskularne bolezni.
Ne verjamem, da je cepivo zdaj nek strup, verjamem pa, da ti porusi sistem v telesu in lahko spodbudi katero od bolezni, ki cakajo…
Ja, tudi kovid okuzba lahko naredi isto, a vseeno mislim, da se okuzbi morda lahko izognem, ce se pa grem cepit, sempa sama namenoma stopila v to…
S temi izjavami bi se kar strinjala. Poznam nekaj cepljenih ljudi. Več jih je imelo po cepljenju težave, samo eden čisto nič. Verjamem tudi, da cepivo lahko spodbudi kakšno spečo bolezen ( katera ni nujno, da bi se prebudila). Nisem apriori proti cepljenju. Vsak naj se zase odloči. Ne obsojam ne enih, ne drugih. Samo posiljevanja ne prenesem. Če ne bi bilo toliko vsakodnevnega posiljavanja, “prepričevanja” za cepljenje, bi mogoče razmislila o tem. To me pa dokončno odvrača. Pa nisem edina.
Ignoranti nepismeni, 13.09.2021 ob 08:34
Testi niso nič lažno pozitivni, Ihan je vam nepismencem objasnil že zdavnaj.
Potem pa super, torej smo vsi preboleli kovid z enim dnevom temperature 37.2 in tremi dnevi utrujenosti! Ni ti enkrat kihnili, niti enkrat zakasljali!
Kaj je potem ta virus tako hudega?
tinatinkica, 12.09.2021 ob 22:05
Poslusam razlicna mnenja ljudi, kako se je njihovo zdrsvstveno stane poslabsalo v zadnjem casu …. vrtoglavice, glavoboli, visik krvni pritisk…
ali je samo golo nakljucje ali je to posledica cepljenja?
po drugi dprani pa poslusam ljudi ki so covid preboleli, da imajo tezave s spomminom, srcem, bolecinami v misicah in sklepih,…
kaksne pa so vase izkusnje?
jaz se nisem imela ne covida in nisem cepljena…
Verjemi samo tistim, ki jih res poznaš, ne poslušaj rekla-kazala novičk.
Mi smo vsi cepljeni, cepljeni so tudi vsi sosedje, sorodniki in večina ljudi, s katerimi se družimo. Razen teh že opisanih rahlih težav ni bilo drugih stranskih učinkov, vsaj do mene ni prišla nobena info, da bi kdo imel večje težave.
Verjamem da jih kdo ima, ampak teh niti približno ni toliko, kot se jih skuša tukaj prikazat. Pomisli kdo so ljudje, ki so cepljeni in ki cepljenje zagovarjajo. Potem jih primerjaj s tistimi, ki ga ne in zakaj ga ne. Odloči se zavestno in potem stoj za to svojo odločitvijo.
Tako je811, 13.09.2021 ob 09:46
Verjemi samo tistim, ki jih res poznaš, ne poslušaj rekla-kazala novičk.
Mi smo vsi cepljeni, cepljeni so tudi vsi sosedje, sorodniki in večina ljudi, s katerimi se družimo. Razen teh že opisanih rahlih težav ni bilo drugih stranskih učinkov, vsaj do mene ni prišla nobena info, da bi kdo imel večje težave.
Verjamem da jih kdo ima, ampak teh niti približno ni toliko, kot se jih skuša tukaj prikazat. Pomisli kdo so ljudje, ki so cepljeni in ki cepljenje zagovarjajo. Potem jih primerjaj s tistimi, ki ga ne in zakaj ga ne. Odloči se zavestno in potem stoj za to svojo odločitvijo.
Rekla kazala se sliši veliko…Osebno poznam nekih 5-6 cepljenih, dva sta imela 2-3 dni hudo vročino (41), vtroglavico,vse kar zraven paše. Čisto o.k sta bila šele po 14 dneh, dva sta imela dva dni malo vročine in slabega počutja, eden ni imel nobenih težav. Rekla kazala sem slšala za eno, ki so jo peljali na urgenco – osebno je ne poznam, poznam osebo, ki jo je peljala tja.
Vsak se mora sam odločiti. Jaz se za enkrat še ne bom. Moti me tudi zelo to neprestano prigovarjanje, pa sedaj ti zadnji ukrepi, ki naj bi vendar ljudi prisilili v cepljenje.
Nehaj nabija, 13.09.2021 ob 10:36
Poznam ljudi, ki se bojijo vsedit na letalo ali nabicikel. Poznam tudi taksne, ki ne pijejo alkohola. Obstajajo tudiljudje, ki ne kadijo. Ti je ze kdo povedal, da smo ljudje razlicni. Predvidevam, da se ne. No sedaj ves.
Kaj naj bi to pomenilo? Vsi kar naenkrat poznajo nekoga, ki ima hude posledice. Jaz nobenega. To mi je malo čudno, glede na to, da imam socialni krog precej velik, službenega pa še večjega, večina je cepljenih. Niti enega ne poznam, ki bi imel posledice. In potem mene prepričujete, da sem jaz opran?
Sem prebolela Covid in cepljena sem. Samo zelo zelo mi je hudo, da moj oče ni dočakal cepljenja, ki bi mu dalo možnost lažjega poteka bolezni. Okuženi smo bili čisti po neumnem, ker je lani bil cel kaos v bolnišnicah in od tam je prišel Covid hišo. Sledilo je zelo, zelo hudih in psihično uničujočih 4 mesecev do smrti zaradi posledic Covida. Huda Covid pljučnica mu je pustila posledice na pljučih in srcu. Bil je 6 tednov na kisiku. Sama sem imela precej več težav s Covidom, kot pa s cepljenjem. Se dolgo po prebolelem Covid sem imela težave s pljuci. Cepila sem se 2x z Astro in nobenih težav nisem imela, sem že prej vzela Lekadol, tudi roka me ni bolela. Sem pa res oba vikenda po cepljenju bolj počivala. Na žalost je v našem kraju bilo kar nekaj smrti zaradi posledic Covida, seveda je tudi kar nekaj takih, ki so preboleli brez tezav. Poznam pa tudi kar nekaj cepljenih in vsi brez nekih hudih težav. Sama pravim vsak naj premisli in se odloči zase kar misli, da bo dobro zanj. Naj zaščitijo ljudi v bolnišnicah in domovih, ker tam je bilo lani največ okužb in so umirali čisto po nedolžnem.
Večina okrog mene je cepljenih, nekaj tudi prebolevnikov. Po cepljenju večina klasično reakcijo (slabše počutje en dan, boleča roka, nekateri tudi vročina), ena hujšo (vnetje žil), ampak je danes ok.
Po covidu večina ok, en sosed umrl (58), en sodelavec (43) na respiratorju (danes je ok, z nekaj posledicami, ki pa niso hude), še ena sodelavka long covid (glavoboli, utrujenost, bolečine v pljučih). Ostali ok.
Jaz sem cepljen in nimam težav.
Zqcpitse, 13.09.2021 ob 10:59
Sem prebolela Covid in cepljena sem. Samo zelo zelo mi je hudo, da moj oče ni dočakal cepljenja, ki bi mu dalo možnost lažjega poteka bolezni. Okuženi smo bili čisti po neumnem, ker je lani bil cel kaos v bolnišnicah in od tam je prišel Covid hišo. Sledilo je zelo, zelo hudih in psihično uničujočih 4 mesecev do smrti zaradi posledic Covida. Huda Covid pljučnica mu je pustila posledice na pljučih in srcu. Bil je 6 tednov na kisiku. Sama sem imela precej več težav s Covidom, kot pa s cepljenjem. Se dolgo po prebolelem Covid sem imela težave s pljuci. Cepila sem se 2x z Astro in nobenih težav nisem imela, sem že prej vzela Lekadol, tudi roka me ni bolela. Sem pa res oba vikenda po cepljenju bolj počivala. Na žalost je v našem kraju bilo kar nekaj smrti zaradi posledic Covida, seveda je tudi kar nekaj takih, ki so preboleli brez tezav. Poznam pa tudi kar nekaj cepljenih in vsi brez nekih hudih težav. Sama pravim vsak naj premisli in se odloči zase kar misli, da bo dobro zanj. Naj zaščitijo ljudi v bolnišnicah in domovih, ker tam je bilo lani največ okužb in so umirali čisto po nedolžnem.
Res lepo napisano. Pri nas vsi v širši družini (okvirno 20) cepljeni, vsi brez težav, razen boleče roke in en primer z vročino dva dni. Poznam pa kar nekaj tistih, ki še danes čutijo posledice Covida. Žal mi je za vse ljudi, ki ne zmorejo toliko modrosti, da bi lahko to dvoje zelo preprosto ločili in se odločili preudarno, predvsem pa pozabili na svoj egoizem in znali biti tudi solidarni. Bolj kot kdajkoli se je v tej situaciji pokazalo, kako ljudje delujejo. In Slovenci žal nismo pokazali inteligence in zrelosti.
Po prvi dozi astre imela vročino, mrzlico samo prvo noč. Naslednji dan vse ok. Po drugi dozi tudi. Nato pa nekaj težav z bolečimi pljuči, kar je po 1 mesecu minilo. Cepljeni so bolj ali manj vsi okoli mene in prav nihče ni imel drugih težav kot vročina prvi dan po piku.
Znanec od staršev je umrl zaradi kapi 1 teden po cepljenju. Hkrati pa sem poznala tudi človeka, ki je umrl za covidom, bil je zdrav in športni tip.
Ne spuščam se v debate o tem. Vsak odloča zase kaj želi in česa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.