Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se ozdraviti nespečnosti?

Kako se ozdraviti nespečnosti?

Že več mesecev me muči huda nespečnost. Poskusila sem že vse, fizično delo, hojo, persene, zeliščne tablete, dobila sem celo AD-ki naj bi me bo ozdravil nespečnosti. Zaradi neprespanosti sem utrujena in nemirna. Pomaga mi edino Sanval.
Kaj še pomaga? Tisti, ki ste imeli in še imate take težave, kako si pomagate?
p.s. nisem več rosno mlada.
Lep večer vsem.

EFT in/ali Bachove kapljice, ne pa farmacevtski strupi.

Ni za kaj.

Obstaja antipsihotik ki v zelo nizki koncentraciji deluje uspavalno, se pa ga ne navsdis. Predpise ga zdravnik. To je ali kventiax ali loquen.
Pa vprašaj na nebojse.si ker tukaj ljudje ne rszumejo da pri taki hudi težavi alternativa in kapljice ne pomagajo

Nekaj pomaga tudi, da se zvečer oz. že popoldan ne nažiraš raznega sladkorja, sploh če ga tudi ne pokuriš.

Kaj pa razlogi za to nespečnost? Kak stalen stres, ali mogoče travme za predelat?

Melatonin v tabletah ste že poskusili?

Baldrijan. Ali pa štetje ovc:-)

sem poskusila, ampak mi ni čisto nič pomagalo.

Sanval je pri dolgotrajni uporabi nevaren glede odvisnosti.
Kventiax res uspava, a to je antipsihotik, ne tako nedolžno zdravilo, ki ima tudi stranske učinke.
AD-ji načeloma ne uspavajo ali zdravijo nespečnost.
Poskusite lahko s kapljicami konoplje, oz. thc-jem (zvečer pred spanjem). Nekateri pravijo, da naj bi pomagal tudi cbd, a pri meni (pa tudi v drugih primerih) je imel ravno nasprotni učinek, vznemirjenje in budnost.
Včasih pomaga umirjena glasba ali vodena meditacija. Iz izkušenj lahko svetujem tole: https://www.youtube.com/watch?v=ty6MKNLnqAo

Po moje je že 10 let prisotna. Nič ne vpliva nanjo: ne luna, ne vreme, ne gibanje/telovadba, ne hrana….nič.
Nisem se je še uspela rešit. Vse sem poskusila , razen tablet.
Pred kratkim sem bila na pregledu za ščitnico. Vse je o.k. To bi lahko bil vzrok.

Tudi jaz sem imela z nespecnostjo kar precejsnje tezave, ko sem dezurala (vec kot dve dezurstvi na mesec ali cel vikend so mi zrusili bioritem za cel mesec). Kot vecina zdravnikov sem najprej posegla po Sanvalu, vendar si po tem zaspan se cel dan, ob dejstvu, da zelo hitro povzrocijo tudi odvisnost.

Mi je pa zelo pomagal melatonin – morda ne ravno ob prvi uporabi, ampak kasneje pa. Uporabljala sem kombinacijo slow release in navadnih tablet melatonina in pri sebi tudi kakrsnihkoli stranskih ucinkov nisem opazila. Tudi po strokovnih studijah, ki sem jih takrat na to temo izbrskala, so rezultati kar dobri, vendar morda ne pri res zelo hudih oblikah nespecnosti.

Sedaj na porodniski spim odlicno – kadar sef dovoli 😉

Jaz melatonina ne bi jemala. Tudi uspavalnih teblet ne. Skušam se sprostiti, uživam zel. čaje. Mogoče bo s časom kaj pomagalo?

Jaz že nekaj časa ne zaspim brez 5 mg Helexa. Vem, da sem odvisna, a kaj čem, če želim funkcionirati podnevi. Vse naravno preizkusila, razne metode id eft do meditacije. Žal. Bi tudi jaz raje drugače.

5 mg Helexa ali 0,5 mg Helexa ?

Odvisno, katero vrsto nespečnosti imaš.
Če imaš hudo familiarno nespečnost, ti pomaga lajanje v luno ob polni luni (nebo mora biti jasno, vrata pekla pa zaprta)..

Vecina od vas se nazalost ukvarja s tem kaj pomaga proti nespecnosti.. A nihce (oz redki) se pa poglobite vase in raziscite oziroma ugotovite Izvor problema. Zakaj ne morete spati.
Ce ne ves Izvora bolezni je tudi zdraviti ne mores

Pri sebi že par let poskušam ugotoviti, kaj bi bil vzrok. Sem na kaj alergična, se premalo/preveč gibam, premalo/preveč jem (predvsem zvečer), ima vreme vpliv name? Itd, itd. Tudi zdravstvene težave sem že izključila. Nimam visokega pritiska, holesterola, povišanega sladkorja, ščitnica b.p.
Vse je normalno, s spanjem so pa težave. Uspavalnih tablet nisem še poskusila. To se mi zdi res čisto zadnja možnost. Na žalost sem pa praktično že vse poskusila. Sem kaj spregledala??

Dnevni,ritem,stres… Cloveska podzavest,psiha katera vpliva na nas. POstelja na nepravem mestu…
Pred leti sem zivel v stanovanju v katerem sem ime mocno moteno spanje in tudi ko sem spal sem bil naslednje jutro totalno polomljen.Sem zamenjal posteljo,ni pomagalo prav nic.
Pa sem slucajno srecal cloveka,kateri se ukvarja z merjenjem takoimenovanih vodnih in energetskih tokov. In mi je svetoval da naj prestavim posteljo v drugo sobo .Skepticno sem ga poslusal,a vseeno sem se odlocil da poizkusim.

Po dveh noceh sem ponovno spal tako kot je treba.
Razmisli kaj v tej smeri… Je pa res,da na zalost je prevec takoimenovanih “bioenergetikov” in mazacev kateri nimajo pojma o pojmu

To s posteljo bi bila rešitev, ja. Sem že pomislila na to. Enako “dobro” spim doma, na vikendu, na dopustu (kjerkoli). Ne morejo biti vse postelje na nepravem mestu? !
Stres? Ne bi rekla, da sem v stresu, zadnja leta ne. Tudi živčna nisem (pretirano). Vsakdo je kdaj pa kdaj živčen, nervozen. Pogruntala sem, da takrat nič slabše ne spim, kot sicer.
Ne vem rešitve. Mogoče je enostavna (preveč enostavna) in je zato ne vidim?!

Veš kaj zelo pomaga, da pod rebrnim lokom pritisneš na točko želodca. To smo obravnavali pri bioritemski jogi za ravnovesje. Ta točka je fajn za sproščanje želodca, želodčne napetosti. In s tem ko se sproščajo napetosti in živčnosti v želodcu se vse sprosti. V želodcu je namreč neko ravnovesje. Ampak to točko si moraš fajn držati notri. Prvič namreč zelo boli, kasneje pa se to uredi. Jaz sem si to naredila včeraj ob polni luni, ker sem malo težje zaspala. Ta točka res sprosti stres.

Misliš plexus solaris?? Ali katero točko? Kje točno? Ali pa malo zaj…;)

Hja
mogoce je res resitev in izvor bolj enostaven kot si clovek misli… A zaradi vseh drugih moznosti clovek ne vidi to kar je dejansko pred nosom.

Zaradi gozda ne vidimo dreves

Ne plexus solaris je dol nižje(to ej 3.čakra). Pod rebernim lokom, tam ko je želodec.

Zanimivo kako v danasnjem casu vsi resnicno vsi govorijo samo o tem kako se je potrebno poglobiti vase,govorim pri depresiji,anksioznih stanjih,panicnih napadih,nespecnosti itd. Lahko recem da se 11 let ukvarjam z meditacijami,raznimi tehnikami,obiskala ogromno zdravilcev,dala resnicno ogromno cez vso preteklost od otrostva do sedaj ko sm v nekaksnih srednjih letih..in glejga zlomka,sedaj dobim po razciscevanju vsega hudo obliko anksioznosti. Kaj pa a se je kdo vprasal da mogoce je cas da ne zivi vec v preteklosti,da ne tuhta o preteklosti,da poskusa samo predihati travme jih sprejeti in razmisljati o prihodnosti…naprimer o tem kako bi bilo ce bi bil zdrav in si zacel ustvarjati nekak film?trenutno poskusam to…ne vem pa se kako mi bo slo…ker sama preteklost in soocenje z njo me ni pozdravilo..pa da ne govorim kako se borim s tem ko moje telo ze od otrostva ne prenasa zdravil..in jih menjujem ko bonbone…ker drugace ti tako ne zna noben pomagati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close