kako se naredi screenshot na namiznem računalniku
Ja, je preveč.
Na dan naredim verjetno vsaj 10000 klikov. Vsak prihranjen klik se pozna.
Tisti, ki namesto ikonc uporablja ctrl+p, ctrl+v, ctrl+tab in ostale krajšnice, me bo razumel in mu bo kaj od povedanega morda prišlo prav. Ostali pa preskočite temo in uporabljajte slikarja.
[/quote]
A sam pa ne znaš nič napisat? Sam kopiraš?
Aja, pa še to:
Velika prednost windowsovega Orodja za izrezovanje je, da lahko prostoročno izrežeš poljubno obliko. Npr. za kolaž.
Prednost Lightshot pa je, da potem ko izrežeš poljuben pravokotnik in preden shraniš, lahko še rišeš po sliki (npr.obkrožiš bistveno ali narišeš pot ipd).
[/quote]
Lahko tudi tukaj označuješ in rišeš preden shraniš, edino nima možnosti, da tipkaš v tekst noter, to pa res ne.
A v slikarju pa tega ne moreš? Dva klika vam je preveč?
[/quote]
Če narediš prt scr celega zaslona želiš pa samo točno določen del zajet moraš te zadeve v slikarju potem tudi malo obdelat. Medtem, ko z orodjem z izrezovanjem narediš to v enem koraku in zadeva je zelo hitra. Lahko uporabiš poljubno obliko izrezovanja, tudi prostoročno, če ti ustreza zgolj kak detajl izrezat iz česa in vsaj meni je to orodje super in izjemno hitro narediš kar želiš.
Če narediš prt scr celega zaslona želiš pa samo točno določen del zajet moraš te zadeve v slikarju potem tudi malo obdelat. Medtem, ko z orodjem z izrezovanjem narediš to v enem koraku in zadeva je zelo hitra. Lahko uporabiš poljubno obliko izrezovanja, tudi prostoročno, če ti ustreza zgolj kak detajl izrezat iz česa in vsaj meni je to orodje super in izjemno hitro narediš kar želiš.
[/quote]
Detajle izrezovat se vam ljubi, dvakrat kliknit je pa že preveč. Sam Bog vas razumi.
V opravlini vrstici imam pinano Orodje za izrezovanje, ki se za razliko od slikarja odpre v sekundi, v odložišče izrezuje pravokotne oblike, oblike po meri, pa tudi celozaslonski izrezek, ki jih odložiš v želeno mesto s Ctrl+V ali enostavno shraniš v jpg obliki. Izrezek omogoča še kar nekaj dosti uporabnih osnovnih funkcij, recimo označevanje z markerji in peresi različne barve, če pogledaš v možnosti, tudi pripenjanje Url pod izrezek. Print screena ne uporabljam več, mah, ne spomnim se, kdaj nazadnje. Ne, ker ga ne znam, ampak ker je to orodje vse to in še več, kar ponuja PrtSc.
Če imaš Windows 10, zaluafaj SNIP it orodje. Z njim lahko označiš poljubno velikost okna iz namizja in sliko potem kopiraš/prilepiš ali pa jo shraniš, lahko dodaš tudi kake črte in podobne oznake na samo sliko.
Detajle izrezovat se vam ljubi, dvakrat kliknit je pa že preveč. Sam Bog vas razumi.
[/quote]
Če imaš čas se igračkat, da se ti da odvečno vsebino obdelovat v slikarju go for it, meni se ne da in je izguba časa, če lahko to naredim v enem koraku. Pač nekateri se drugače znajdemo in stvari rešujemo.
Meni je tvoje zagovarjanje nerazumljivo, ker se ostalim posmehuješ, ko ti želimo dopovedat, da to na hitro rešiš in si prihraniš ogromno časa. Ampak vsak ima svoje veselje.
Če imaš čas se igračkat, da se ti da odvečno vsebino obdelovat v slikarju go for it, meni se ne da in je izguba časa, če lahko to naredim v enem koraku. Pač nekateri se drugače znajdemo in stvari rešujemo.
Meni je tvoje zagovarjanje nerazumljivo, ker se ostalim posmehuješ, ko ti želimo dopovedat, da to na hitro rešiš in si prihraniš ogromno časa. Ampak vsak ima svoje veselje.
[/quote]
Zagotovo najmanj dela je s programom za Izrezovanje. Ampak hudič je, če za program sploh vedel nisi in si mislil, da uporabljaš napredno tehniko s slikarjem. 🙂
Zagotovo najmanj dela je s programom za Izrezovanje. Ampak hudič je, če za program sploh vedel nisi in si mislil, da uporabljaš napredno tehniko s slikarjem. 🙂
[/quote]
Ma za en klik več vas bo pobralo? V slikarju je prednost ta, da lahko označuješ, dodaš bedeilo, bravno imaš več razpoložljivih opcij, itd. Če gre samo za copy – paste, je izrezovalec res hitrejši.
Glede na to, da ne piše za kateri operacijski sistem, dodajmo še ostala dva. Za Windows okolje so že lepo pojasnili.
Na OS X je to:
Cel zaslon: hkrati pritisneš Command + Shift + 3
Poljubna izbira: Command + Shift + 4 (potem izbereš velikost z miško)
Aktivno okno: Command + Shift + 4 nato Space bar
Za Linux je malce bolj zakomolicirano: https://m.wikihow.com/Take-a-Screenshot-in-Linux
Glede na to, da ne piše za kateri operacijski sistem, dodajmo še ostala dva. Za Windows okolje so že lepo pojasnili.
Na OS X je to:
Za Linux je malce bolj zakomolicirano: https://m.wikihow.com/Take-a-Screenshot-in-Linux
[/quote]
Sedi, pet. Zdaj pa najdi nekoga, ki uporablja linux in nima niti osnovne računalniške pismenosti.
Na OS X je to:
[/quote]
The PrtScn key does not work as a shortcut in all Linux distributions, but it works in most GNOME desktop environments such as Ubuntu and Linux Mint. If this section doesn’t work, try one of the following methods.
Za nekoga ki bi uporabil neko distribucijo s poljubnim DEjem stvari načeloma delajo.
Forum je zaprt za komentiranje.