Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako se naredi hobotnico v solati?

Kako se naredi hobotnico v solati?

zanima me točen postopek priprave hobotnice v solati, saj na vsakem forumu drugače piše_enkrat, da se jo da v mrzlo vodo, drugič v krop, enkrat da se voda soli, drugiče spet ne in podobno.

Nisem je delala še nikoli; ali naj kupim zmrznjeno ali svežo, kako se jo očisti? 😉 Saj verjetno v ribarnici že dobiš očiščeno? kaj pa zmrznjena? Jo dobiš v ostalih trgovinah tudi??

Hvala vsem za odgovore!

Jaz kupujem tiste debele lovke v Leclercu, so manj kot 5 evrov kila. Sperem, vržem v vodo, solim in zavrem. Kuhajo se kako uro, uro in pol. Pokušaj, da je ne prekuhaš. V vodo dam plutovinast zamašek – baje se tako prej zmehča. To je dalmatinska finta. Menda se res prej skuha, če lovke prej čez noč zamrzneš. Sama nisem poskusila.
Kuhane odcedim in potegnem dol kožo. Gre čisto lahko, tako kot če lupiš kuhano rdečo peso.
Jaz dodam še malo krompirja (skuhanega v oblicah tako kot za krompirjevo solato) nekateri delajo brez tega. Pa česen, precej peteršilja, poper, oljčno olje in kis, pa je. Če kje na tržnici dobiš pravi dalmatinski vinski kis-kvasino, ga res priporočam. To da solati tisto piko na i. Dober tek!

Tudi jaz kupim v Intersparu v ribarnici lovlke orjaškega lignja, ravno tako ukusen in cenovno mnogo ugodnejši. Res so vsi glavonožci boljši če so prej zamrznjeni. Lovke dam v krop (veliko vode), v katerega dam malo soli, lovorjeve liste, cele stroke česna in zrna popra. Plutast zamašek je pri meni obvezen. Dalmatinci so me učili da mora hobotnica vreti na polno v veliko vode. Kuhana je cca 1 uro (poskusi z vilico). Potem jo očistim in narežem na kolobarčke. Še toplo prelijem z dobrim domačim oljčnim oljem, ki je v tej solati obvezen. Sama jo delam brez krompirja, dodam le malo začimb za ribe v prahu,(rožmari) strt česen in veliko limoninega soka. Lahko dodaš narezane olive in sesekljan peteršilj. Naj odleži vsaj nekaj ur ali celo cez noč na hladnem, postrežeš pa nalistih rukole ali motovilca. Dober tek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close